Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Hanizek) Zalisované nezalisované, mne sa to už pár krát podarilo ale je to fuška a nestojí to za to rozoberať to, treba ísť na to s hlavou, ale nie do toho aby nebola od krvy
legalized marihuana!!!!
Marihuana nieje len droga, je to rastlina z velmi velkým využitím a ludia na celom svete to možno raz pochopia.
Zdarec pokud by jste chtěli opravit tlumivku a odmotat její vinutí myslím že se vám to nepodaří pokud by jste se už dostali přes její kovový plášť tak vás čeká vinutí imregnované v v horkém laku pod vysokým tlakem. Při jakemkoli snažení toto vinutí odmotat se vám po pár otáčkách přetrhne drád bo je to slepené jak cip
Prosim dokazal by mi nekdo vysvetlit, jaky je rozdil mezi rozbehovym a behovym kondenzatorem?? Ve FAQu sem se docet, ze se pro nase ucely hodi rozbehovy kondik, ale narazil sem na netu na diskuzi http://diskuse.elektrika.cz/index.p...;num_replies=17 , kde sem se dozvedel, ze rozbehovy je akorat na start a pak se vypne (jestli sem to spravne pochopil..), takze bych se rad optal, jestli by se spise nehodil behovy kondenzator o stejne kapacite..
Dik za odpoved
EDIT: ted sem nasel este naky oznaceni kondenzator motorovy, coz je neco jinyho?? nebo je to to samy?? pls poradte
pelech: Potřebuješ kompenzační kondenzátor. Běhové a rozběhové kondenzátory se používají u jednofázových asynchroních motorů - kondenzátor takto vytváří "2 fázovou soustavu" která umožňuje rozběhnutí motoru (pouze s jednou fází se motor neroztočí).
EDIT: Teď jsem se nad tím zamyslel a myslím si, že je jedno který použiješ - konstrukčně by měly být stejné (ale ruku za to do ohně nedám). Prostě potřebuješ kondenzátor dané kapacity na síťové napětí.
Zdar Hanizek má pravdu je to jedno jediný rozdíl je že rozběhový kondík je stavěn na špičkové napětí sítě to znamená že musí mýt nad 325 V což se projeví na velikosti kondu. k tomu odpojení po startu se používa odstředivá síla motoru je to řešeno odstředivým vipínačem umísěným u hřídele. Běhový takové napětí nepotřebuje je menší a je na napětí kolem 250V což plně postačuje pro naše potřeby. Takže rozdíl je jen ve velikosti.
FiFo31121990: Pokud je ten předřadník elektronický, tak je to vše. A ta "záhadná věc" z těch fotek nejde vůbec poznat - ale tipoval bych to na průchodku pro kabeláž.
Ale abych si nerýpnul - ten kus plechu oni prodávají jako stinítko???
Ten ohlej plech je součást stavebnice hobby stínítka. Když se správně ohne aby rovnoměrně odráželo do stran podle šířky skříně tak je ok. Kdyby to nešlo smontovat do sebe tak ti poslaly blbý šrouby(zkušenost). Ta divná věc je normální průchodka - příde do tý velký díry v plechovým eLku co se šroubuje k tomu hliníkovýmu plechu.
Průchodkou pak protáhneš přívodní kabel - bude pak chráněnej před vytržením z objímky
Na krabičce od předřadníku je výrobce GIB - takže jde o semielektronickej předřadník. Takže žádný sraní jen přivedeš ze spínaček napájení a vyvedeš kabel k výbojce
hele mam tak trochu problém, zapojoval sem předřadník (i s kondíkem)
a něco sem tam asi zapojil špatně (sem to já debyl nedělal podle nákresu, ale zpaměti)... Teď to mam zapojený správně ale výbojka nesvítí (kdo by to byl řekl )... Kondík zjevně fachá, ale fakt netušim esli je problém v tlumifce nebo ve startéru- tlumivka nebzučí ale napadlo mě že třeba když nefunguje startér tak nenaskočí ani vona? Asi to nejspíš bude tou tlumivkou ale rači se tu zeptam abych neutratil 400kachlí za novou a zjistil že nefunguje jenom startér ...
grunghi: Na tlumivce se toho zas tak moc zkazit nemůže. Pokud jsi to špatně zapojil, tak bych spíše řekl, že to odnesla výbojka a nebo startér (ten můj třeba při startu "cvaká", podle toho lze poznat, jestli funguje - záleží ale samozřejmně na typu). Kondík na to všechno nemá vliv (akorát kdyby byl proražený tak bude vyhazovat jisitč).
Zdarec
Spíše bych doporučil koupit adaptér na 12 V u větnamca za 150.
Pak sí můžeš kolečkem regulovat rychlost otáčení větráků je to do zásuvky a utáhne až 3 ventilátorky bez problémů