Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Přelité ? je to bubbler ! Ale jestli myslíš že mám nacucanou rockwoolovou kostku tak nemam. Myslel jsem si že to bude Ph ale zase to dělalo snad jen 4 kytky. Nepusobí to hromadně na všechny kytky a zdálo se mě že to působí na okolní kytky jak kdyby to bylo nakažlivý. Raději jsem ty listy ostříhal.
Původní příspěvek od MatesMaty Přelité ? je to bubbler ! Ale jestli myslíš že mám nacucanou rockwoolovou kostku tak nemam. Myslel jsem si že to bude Ph ale zase to dělalo snad jen 4 kytky. Nepusobí to hromadně na všechny kytky a zdálo se mě že to působí na okolní kytky jak kdyby to bylo nakažlivý. Raději jsem ty listy ostříhal.
a ty problémy s listy jsou dle mě od těch špatných kořenů..projevuje se to jen na těch slabších kusech..?
Mates....ak by si spravil úpravy, čo som písal - je tomu už 5 dní, bol by si už videl, že či sa to zlepší. Nákazlivé to podľa mňa nebude. Je to špatná výživa možno spojená s prehriatim koreňov. To Ec máš na bubbler vysoké a nakoľko máš vysoké Ec na vstupe, tak to může byť teoreticky aj nedohnojené. Tá voda je moc tvrdá a tým pádom nikto nevie, že pri tom Ec, čo máš teraz je vlastne koľko živín a ako sú prístupné pre rastlinu. Už si niekedy pestoval tento model v takýchto podmienkach? Nie všetky modely sa správajú rovnako! Ak máš strach, tak sprav úpravu iba v 1 nádobe a potom uvidíš. Parametre vstupnej vody MUSIA súhlasiť s požiadavkami výrobcu hnojiva, ktorý koncipuje množstvo jednotlivých živín v roztoku. Pre bubbler sa všeobecne doporučuje tretinová koncentrácia normálneho hydroponického roztoku a teplota max. 25 st.c. Ty máš na vstupe vyše 1,1 Ec ! EC sa nesčitava a ani neodčítava. Proste živný roztok sa má miešať z vody určitých parametrov. Tvoje kvetiny evidentne nedokážu rozdýchať podmienky v ktorých sú. K tomu všetkému ešte máš možno teoreticky aj "utopené" korene v moc vysokej hľadine roztoku. Píšem teoreticky. Nie som si tým istý, že či toto v praxi má negatívny vplyv a že aký. Hlavne v úvode, pri rozbehu. To je téma na inú diskusiu.
Tak problém byl zdá se ve vysoké hladině roztoku který " prskal " bublinky na hydro košíky a rockwool byl hned dole takže byl asi nacucanej a tím začaly uhnívat kořeny. Jeden košík jsem dal bokem a do roztoku peroxid vodíku. Uvidíme pokud se vzpamatuje. 2 košíky vypadají špatně takže je kdyžtak vyhodím a dojedu kolo "pouze" s 28 kytkami. Ty kytky po ubrání tak 50 litrů roztoku teď rozjeli neskutešný tempo a jedou jak zběsilý !!!!! Fotky přidám do mého tématu. Teplota roztoku se drží na 23°C takže teplotou to nebylo.
Ahoj groweři, našel jsem pár listů s černýma skvrnama. Házím obrázek z normálního pohledu a pak pod lupou. Myslíte že se jedná o plíseň? Palice zatím v pořádku.
Děkuji.
Substrát od biobizz s hodnotami pH 6,2 - 6,6
EC 2,4.
Už dělám flush, takže by to mohl být nějaký nedostatek, ale zase v tom zoomu vidím bílé tečky, což bych řekl, že je plíseň.
Rozjel jsem nové kolo a momentalne jsem na 14.dnu 12/12 byl jsem 8 dní pryč a vrátil jsem se a našel jsem toto..
Jdu je přelít ec 1.2 a uvidím co vyteče za hodnoty dole.. PH zálivky od 5.2 až po 5.8 ..
ec 1.2
Každopádně hnojím GHE Flora nova celá řada.. a zdá se mi že hlavní hnojiva na růst a květ divně zapáchají a mají hustotu rozteklé čokolády nejspíš zkažené ? může to být tím ?
Něaký návrch ?
EDIT: zalil jsem ec 1.3 a ph 5.8 vyteklo ec 1.45 ph 6.1 .. ec snížim na 1 a ph na 5.2 ale vážně to je tak moc velký problém v hodnotách že to udělalo toto ?! :O třeba to je něco jiného.
Zdravím, mám par dní před sklizni a mám podivně flekaté listy.Nemůžu najít nikde podle obrázku co by to mohlo být. Mohl by mi někdo tedy poradit co by to mohlo být a jestli to vadí a nebo to už nemusím řešit?? počítám že tak do týdne bych to chtěl už seknout.. Předem děkuji.
No ph a ec meter bohužel nemam tak to nemerim a jedu na Junglech v hlíně. Už asi 4 zalivku jen cistou vodou. Minulý grow jsem jel taky a bez problémů.Svilusky nevim jestli to budou,protože spodky listu jsou pekne zelene a palice jsou taky na pohled zdravé