Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Nemoci Rostlin a Problémy » !!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam VII. !!!
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 48 49 50 51 52 »
Autor
Téma 
dr.chlup
Nový Člen

Karma uživatele dr.chlup - 0% Pěstitelská

Hydroponie dekuji za radu Příspěvek č. 785

zdarec borci nevíte nekdo co stím už si nevím rady hydro bubler ec1.3 ph 5.8 big bud senzi sendhttp://

Old Post 30-09-2016 v 11:08 AM
dr.chlup je offline   Profil uživatele dr.chlup   Find more posts by dr.chlup   Foto galerie člena dr.chlup   Click here to Send dr.chlup a Private Message   Add dr.chlup to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mr.strawberry
Nový Člen

Karma uživatele mr.strawberry - 0% Pěstitelská

Škůdci Příspěvek č. 786

zdravíčko, na listech se mi objevilo tohle
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/14542645_10207262811829075_1828889844_n.jpg?oh=34b6708ed3856fd7d62fcc566bd5dc58&oe=57F0E8D0

po důkladném prozkoumání listu i ze spodu, pročtení různých fór apod. jsem došel k závěru, že to jsou svilušky. Problém je ten, že teď ve fázi květu je nechci stříkat žádným bordelem - kytičky teď vypadají takhkle:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/14509274_10207262811669071_1136151637_n.jpg?oh=2a9ebe3f03ce82be7dfe561cf53f61bc&oe=57F0D9C6

Jelikož je to poprvé co pěstuji, nepoznám za jak dlouho budou zralé a teď nevím co s těmi napadenými listy... mám je všechny ostříhat? Kropit vodou bych asi neměl, kvuli plísni, že? Nebo to nechat být, vydrží to do sklizně?

Druhá otázka se týče použití listů... chtěl jsem je vyluhovat, udělat si brkovici, takhle když je napadená, tak to asi není dobrej nápad? Ale na mast by to nemuselo vadit? Samozřejmě bych použil jen ty co vypadají ok, ale oko takhle dobře nevidí....

Old Post 30-09-2016 v 11:51 AM
mr.strawberry je offline   Profil uživatele mr.strawberry   Find more posts by mr.strawberry   Foto galerie člena mr.strawberry   Click here to Send mr.strawberry a Private Message   Add mr.strawberry to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Martin666
Stálý Člen

Karma uživatele Martin666 - 100% Pěstitelská

Příspěvek č. 787

to vypadá na padlí, jestli to neošetříš RockEffectem, za pár dní ti kytka uhyne

Vědomosti jsou měnou ve Vesmíru..Egyptský Bůh Thovt

Old Post 30-09-2016 v 14:43 PM
Martin666 je offline   Profil uživatele Martin666   Find more posts by Martin666   Foto galerie člena Martin666   Click here to Send Martin666 a Private Message   Add Martin666 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mr.strawberry
Nový Člen

Karma uživatele mr.strawberry - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 788

Aha, super.. tak hned zítra to jedu nakoupit, snad to někde seženu.. předpokládám, že napadené listy ostříhat a zbytek potom postříkat?

Old Post 30-09-2016 v 22:42 PM
mr.strawberry je offline   Profil uživatele mr.strawberry   Find more posts by mr.strawberry   Foto galerie člena mr.strawberry   Click here to Send mr.strawberry a Private Message   Add mr.strawberry to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Martin666
Stálý Člen

Karma uživatele Martin666 - 100% Pěstitelská

Příspěvek č. 789

přesně tak, napadené ostříhat a nejlépe spálit...kytku ošetřit RockEffectem a neboj se o květy, roztok obsahuje pongamový olej, který je přírodní BIO látka z indického stromu Pongamia pinnata
Přestože to tady RockEffect celé roky propaguji, tak moc lidé nevěří, samoz. je důležitá prevence a včasné ošetření, když už je kytka napadena čímkoliv, většinou už je pozdě a tím myslím parasity i houby.
foto...Pongamia pinnata je krásný strom..
Ještě pro zajímavost, tento postřik vymyslel šikula z Čech.

Vědomosti jsou měnou ve Vesmíru..Egyptský Bůh Thovt

Old Post 01-10-2016 v 10:00 AM
Martin666 je offline   Profil uživatele Martin666   Find more posts by Martin666   Foto galerie člena Martin666   Click here to Send Martin666 a Private Message   Add Martin666 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
odo
Stálý Člen

Karma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% Pěstitelská

Příspěvek č. 790

Dr chlup
Divné foto - myslím, že to máš prepálené.Možno si to mal aj prehriate. Na Bubbler EC 1,3 je dosť. Aké máš Ec vstupnej vody?

Old Post 01-10-2016 v 10:28 AM
odo je offline   Profil uživatele odo   Find more posts by odo   Foto galerie člena odo   Click here to Send odo a Private Message   Add odo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dr.chlup
Nový Člen

Karma uživatele dr.chlup - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 791

odo
vodu mám z ozmozi nikdy sme stím problém neměl našel sem nejaký potvory na listech třásněky je to možný že to je kvuli tomu

Old Post 01-10-2016 v 19:42 PM
dr.chlup je offline   Profil uživatele dr.chlup   Find more posts by dr.chlup   Foto galerie člena dr.chlup   Click here to Send dr.chlup a Private Message   Add dr.chlup to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
savy
Stálý Člen

Karma uživatele savy - 64% Pěstitelská

Příspěvek č. 792

Zdravím pánové a dámy

Mám problém jak s listy tak s "palicemi " . Listy žloutnou až na konec plně upadnou a to celkem ve velkém množství + paličky jsou nějaké zakrnělé no prostě hrůza . Je to 20 dní na květu . Hnojivo mam od AH a hnojím Grow 0,5ml/L ,Bloom 1ml/l ,Micro 0,5ml/l , bloom axce. 0,5ml/l ,enzym 0,5ml/l . Ph držím okolo 6,0 , vlhkost 40 az 50 . Teploty den 28 noc 22 .

Old Post 02-10-2016 v 16:06 PM
savy je offline   Profil uživatele savy   Find more posts by savy   Foto galerie člena savy   Click here to Send savy a Private Message   Add savy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MatesMaty
Stálý Člen

Karma uživatele MatesMaty - 97% PěstitelskáKarma uživatele MatesMaty - 97% PěstitelskáKarma uživatele MatesMaty - 97% PěstitelskáKarma uživatele MatesMaty - 97% PěstitelskáKarma uživatele MatesMaty - 97% PěstitelskáKarma uživatele MatesMaty - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 793

Zdravim, je to 2. den od presazeni do bubbleru. Ph 5.5 a hnojky lehce Bcuzz. Takhle markantne to bylo jen u 2 kytek a ty jsem vyhodil. Ale jeste se to obcas nekde objeví tak ten list hned ustrihnu. Klony mam svoje a byly zdravé. Díkec

Old Post 03-10-2016 v 04:40 AM
MatesMaty je offline   Profil uživatele MatesMaty   Find more posts by MatesMaty   Foto galerie člena MatesMaty   Click here to Send MatesMaty a Private Message   Add MatesMaty to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
savy
Stálý Člen

Karma uživatele savy - 64% Pěstitelská

Příspěvek č. 794

MatesMaty

jaké máš EC vody a teplotu vody ? Něco podobného mi to dělalo když jsem měl moc studenou vodu.

Old Post 03-10-2016 v 12:16 PM
savy je offline   Profil uživatele savy   Find more posts by savy   Foto galerie člena savy   Click here to Send savy a Private Message   Add savy to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MatesMaty
Stálý Člen

Karma uživatele MatesMaty - 97% PěstitelskáKarma uživatele MatesMaty - 97% PěstitelskáKarma uživatele MatesMaty - 97% PěstitelskáKarma uživatele MatesMaty - 97% PěstitelskáKarma uživatele MatesMaty - 97% PěstitelskáKarma uživatele MatesMaty - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 795

EC vody je 1.2 ( mám 1.1 už z kohoutku ), voda má uprostřed dne 27 °C a večer to chladím ledem ( ale přiměřeně ). Navíc předtím to udělaly jen 2 kytky a během 1 dne byly na vyhození.Takže třeba plísen to není ? Voda tehdy byla studená z kohoutku ( ale neměla třeba 15°C ), navíc mám v boxu jeste dost teplo takže ta voda v tom bubbleru se ohřívá strašně rychle. Ještě bych měl jednu otázku na kterou jsem nenašel jednoznačnou odpověd. Měl jsem novej system ( velkej home made bubbler ) a během prvních 3 dnů se mi na kořenech objevil sliz, kořeny byly průhledné a odpadávaly. Nalil jsem tam tehdy peroxid ale raději jsem to vyhodil komplet všechno. Ten systém jsem ted dokonale vydezinfikoval peroxidem ale nemám odvahu to v něm rozjet znova. Tudíž otázka: Čím je ten sliz způsobenej a eventuálně jak se ho zbavit.

Old Post 03-10-2016 v 16:00 PM
MatesMaty je offline   Profil uživatele MatesMaty   Find more posts by MatesMaty   Foto galerie člena MatesMaty   Click here to Send MatesMaty a Private Message   Add MatesMaty to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
spachal
Stálý Člen

Karma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% PěstitelskáKarma uživatele spachal - 75% Pěstitelská

Příspěvek č. 796

Jen poznamka, pokud mas vodu 'z kohoutku' uz s EC1.1 a vysledna zalivka je EC1.2, nemuze to proste fungovat, napriklad dusiku tam bude naproste minimum .. V tom bych hledal hlavni pricinu problemu :]

Old Post 03-10-2016 v 17:47 PM
spachal je offline   Profil uživatele spachal   Find more posts by spachal   Foto galerie člena spachal   Click here to Send spachal a Private Message   Add spachal to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
odo
Stálý Člen

Karma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% PěstitelskáKarma uživatele odo - 79% Pěstitelská

Příspěvek č. 797

Súhlasím so Spachalom. Okrem toho teplota 27 je do bubblera kontraproduktívna. Ja som pozoroval zastavenie rastu už pri 25. Tento hydrosystém je veľmi citlivý na všetky zmeny. V tak teplom živnom roztoku je dosť málo kyslíku a keď je málo kyslíku , tak sú korene náchylné k zahnívaniu - aj preto ten sliz. Ak to máš prehriate na 27 a navalíš tam studenu vodu z kohútika na korene, tak to je parádny šok pre kvetinu. Ec 1,1 na vstupe je abnormálna - ak skutočne Ti toto tečie z vodovodu, tak doporučujem použiť dažďovku, alebo vodu z osmozy. Pripadne to miešať s vodou z vodovodu, aby si mal na vstupe 0,1 - 0,2 max, alebo miešať hnojivo z koncentrátu výrobcu, ktorý má receptúru k tvrdšej vode prispůsobenú. Každopádne od 0,4 a vyššie je už voda celkom nevhodná k príprave vyváženého živného roztoku. Tie klony si nemusel hneď vyhodiť. Stačí upraviť podmienky a bude to ok. Možno by si mal zvážiť možnosť iného pestu, než v bubbleri, ale rozhodne si uprav parametre vstupnej vody tak, ako som písal. Použitie peroxidu je ok. Doporučil by som preplach koreňov v čistej pH upravenej vode s peroxidom cca na 24 hod. Peroxid sa nemusí znášať s určitými hnojivami, lebo spůsobuje degradáciu niektorých zložiek. Samozrejme aj ten oplach realizuj vodou, ktorá má teplotu prostredia, aby si tie korene nešokoval zmenou teploty živného roztoku.

Old Post 03-10-2016 v 18:53 PM
odo je offline   Profil uživatele odo   Find more posts by odo   Foto galerie člena odo   Click here to Send odo a Private Message   Add odo to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MatesMaty
Stálý Člen

Příspěvek č. 798

Ten sliz ale nebyl v té teplé vodě, to bylo v jedné nádrži o 150 litrech kde teplota vody byla ok. Osmozu bohužel nemám, do tedka jsem problemy s vodou neměl, kolikrát ani v létě. Hnojiva jsem dal minimální poměr podle tabulky takže nedostatkem hnojiva to nebude. Kyslíku mají opravdu hodně, na cca 17 litrů vody mam cca 370-570 litrů/h ( vzduchování ) což je tak 3x víc než je potřeba.Teplotu stáhnu vždycky velkou kostkou ledu a ta mě vystačí třeba na 3-4 bubblery a vodu tím stáhnu cca o 2-3 stupně což myslím není žádný velky šok. Bcuzz používám pořád a nikdy s nima problém taky nebyl.

Old Post 03-10-2016 v 19:51 PM
Lara & Jack
Stálý Člen

Karma uživatele Lara & Jack - 44% Pěstitelská

Příspěvek č. 799

Zdravím všechny grower. Jedu nft a začínám 4 týden květu, kořeny už přesahují tak, že jsou ve vodě od jedné z holek a zrovna na téhle se zacly objevovat tyto fleky. Může to být tím že jsou ty kořeny ve vodě? Nebo případně něčím jiným? Diky za rady.

Old Post 05-10-2016 v 06:58 AM
Lara & Jack je offline   Profil uživatele Lara & Jack   Find more posts by Lara & Jack   Foto galerie člena Lara & Jack   Click here to Send Lara & Jack a Private Message   Add Lara & Jack to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MatesMaty
Stálý Člen

Příspěvek č. 800

No tak já to mám ted taky akorát horší stádium a taky nevím co to je, nikdo neporadí

Old Post 05-10-2016 v 15:46 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:53 AM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 48 49 50 51 52 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
20-04-2024 - !!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam VIII. !!! - 1575 odpovědí
15-07-2015 - !!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam VI. !!! - 1201 odpovědí
26-04-2014 - !!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam V. !!! - 1236 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás