Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od van blade Dain, Hašišák: mmm mám na kytkách to stejný, a za celou dobu jsem nedokázal prijít na to, co tomu může kurva být. mám kytky na balkoně v kvetináčích, tak jsem to připisoval tomu vedru, co bylo.
ale Hašišák to má v zemi, predpokládám..tak už fakt nevím..
The Worst: nedostatek mikroprvků to nebude, max sekundárně - rozhodně způsobený něčím jiným.
Je to v zemi a šíří se to jako mor na zhruba 20kytek.
Zkusím to co mr.Kutas ten Proplant na kořenovou plíseň,protože má ten stejný problém.(viz. strana 11, tohoto threadu)
citace:
Původní příspěvek od Kutas Cau, tak zda se, ze ten Proplant na plisen zabral, kytky zacaly pekne rust, napadene listy se vzhledove zhorsuji, ale nesiri se to na ty nove - aspon to tak vypada. Zatim 2 postriky a budu s nema dal pokracovat...
fotky opraveny .... ted jsem meril ph a taky vporadku akorad jsem si vsiml ze se lampa nevypnula myslim ze mohla byt zapnuta cca 1-2 dny nonstop ...... mohl by to byt tenhle problem? dostanou se z toho?
Původní příspěvek od swotik21 fotky opraveny .... ted jsem meril ph a taky vporadku akorad jsem si vsiml ze se lampa nevypnula myslim ze mohla byt zapnuta cca 1-2 dny nonstop ...... mohl by to byt tenhle problem? dostanou se z toho?
zdravím growery, máte někdo zkušenosti s tímto problémem?
Začalo to v 4 týdnu jako několik hnědých skvrn na jednom listu, postupně se to šíří a zhoršuje.
Indoor, 400w, den 25 noc 18, vlhkost 40 - 60, hnojky plagron.
Na fotky si klikněte a mrkněte na velký, na malých to není moc dobře vidět....
Četl jsem forum a mám jisté podezření ale rád bych znal další názory. předem díky
ahojte potrebujem poradit. mam taky pokusny grow v ktorom je 4 x fredys best fem od DP a 1 x jack herer z growsopu za par kaciek. us som sa prebojoval do kvetu su prepnute us dva tyzdne. vtedy niekedy sa zacali na jednom fredovi objavovat flaky bez chlorofylu postupne tkanivo odumiera ale list ako celok zije. vid foto. typicky sa list skruti doboku. listy ktore sa mi zdali zasiahnute u tych sa to zhorsilo. zatial sa to nijak rychlo nezhorsuje. ale urcite to postupuje ostatne rastliny niesu nijak napadnute tym sa dari. dodam ze tam mam zasadeny este pokusne jeden tabak. vsetko pestujem v zemi. plagron royal mix. vratane tabaku. hnojim iba plagron alga bloom podla navodu 4ml na liter zalievky. do nej pouzivam destilovanu vodu a obycajnu z kohutiku v pomere 1:1. ph zalievky vzdy zmeriam snazim sa aby bolo 6.2 hore dolu dake drobne. mam podozrenie ze bud nieco nieje v poriadku s vyzivou pripadne dake virusove ochorenie. pretoze hmyz v skrini som nenasiel ziadny ani vajicka na listoch ci podobne sprostosti. vlhkost vzduchu v skrini okolo 40 % teplota od 18 vnoci po 30 cez den.
prosim vas o pomoc kazda rada sa mi teraz zide. vopred diki
btw: ta druha fotka to je najstarsia fredys best obyvatelka. a vsetky okrem tej jednej chorej su takto obdobne zdrave
Zdar Groweři, vyskytl se mi problém, se kterým si nevím rady... Třeba si budete vědět rady Vy :-) Předchozí kolo se mi stalo to samé a musel jsem to zlikvidovat. Nerad bych udělal teď totéž, proto se obracím na komunitu zdejších znalců :-)
Jedná se o drip v rw, Zalívám 3x denně, truhlíky jsou docela lehké, takže přelito určite není. Ani nedostatek závlahy, odpad se normálně plní..
podle mě moc hnojek máš 0,1ec vodu počáteční já mám stejný hnojky a stejnou vodu a takhle jsem solil až v půlce květu prolej to pořádně čistou vodou dej tak max 1,5 a uvidíš jak se rozjedou
Zdravim mam problem s listami niesom si isty ci prehnojenie alebo chyba ci nedostatok niejakej zlozky vyzera to na dusik no niesom si isty taktiez si myslim ze ma rastlina preprilis dusika cize prehnojenie a to je dovod takychto listov nieje tam tych listov vela ale predsa pre istotu bojim sa o moje dievcata..... btw mam tu aj niejake vrsky foto taktiez su take schmurene jak keby prehnojenie no dakujem za radu niesom si isty tak preto sa radsej spytam .....
Ahoj, potřeboval bych poradit či zdali nemáte nějakou zkušenost s tímto:
Objevuje se mi na listech bílé tečky, které pak přecházejí od kraje k hnědnutí listu.
Objevuje se to na starších listech – na nových to není.
Ze začátku jsem používal dešťovou vodu (EC 0,03) a hnojky, tak jsem si myslel, že to bude projev nedostatku vápníku případně nějakého jiného prvku. Ale pak jsem míchal vodu z kohoutku a dešťovku na EC 0,25 a stále to pokračuje, i když bych řekl že pomaleji.
Jedu hydro, Ph stabilní cca 5,8-6, EC 1-1,4, teplota cca 28-30°C, vlhkost vyšší 70%-80%.
Co by to mohlo způsobovat?
Za rady díky
Původní příspěvek od Iceman81h Ahoj, potřeboval bych poradit či zdali nemáte nějakou zkušenost s tímto:
Objevuje se mi na listech bílé tečky, které pak přecházejí od kraje k hnědnutí listu.
Objevuje se to na starších listech – na nových to není.
Ze začátku jsem používal dešťovou vodu (EC 0,03) a hnojky, tak jsem si myslel, že to bude projev nedostatku vápníku případně nějakého jiného prvku. Ale pak jsem míchal vodu z kohoutku a dešťovku na EC 0,25 a stále to pokračuje, i když bych řekl že pomaleji.
Jedu hydro, Ph stabilní cca 5,8-6, EC 1-1,4, teplota cca 28-30°C, vlhkost vyšší 70%-80%.
Co by to mohlo způsobovat?
Za rady díky
Na první fotce to vypadá , jak popíchané od svilušek, nemáš ze spod listu svilušky?