Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Základní Pěstitelské Informace » Přírodní hnojiva : hnůj, popel, humus, kopřivy, slepičáky a další organika a DIY Bio
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 48 49 50 51 52 »
Autor
Téma 
alfonsus
Stálý Člen

Karma uživatele alfonsus - 44% Pěstitelská

Příspěvek č. 785

často je tu zmiňován dřevěný popel ,tak tady davám jeden odkaz kde je toho dřevěném popelu napsáno poměrně dost ..
http://www.ireceptar.cz/zahrada/uzi...draslik-fosfor/

alf

Old Post 21-08-2010 v 15:30 PM
alfonsus je offline   Profil uživatele alfonsus   Find more posts by alfonsus   Foto galerie člena alfonsus   Click here to Send alfonsus a Private Message   Add alfonsus to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jirka180
Stálý Člen

Karma uživatele jirka180 - 30% Pěstitelská

Příspěvek č. 786

citace:
Původní příspěvek od Liprd
Hnojivo ze slepičinců
Je to velmi prosté a primitivní . A platí zde přísloví , že v jednoduchosti je velká síla.
Pokud máte přístup k těm hovínkám, které se nyzývají slepičince tak už ted máte jisté hnojivo.
Dosud jsem zde četl, že to každý míchá s vodou, no prosim jak je komu libo že? Alá já osobně míchám slepičáky pouze s mlékem nejlépe plnotučném(na to zase tak moc nezaleží jestli polo nebo plno)Tuto věc jsem se dozvěděl od kámoše, který to dělá už pěknou řádku let.Myslím že to budou tři řádky. Tak jsem to ze zvědavosti zkusil také a byl jsem ohromen, co takové hnojivo dokáže s kytkou.
Poprvé jsem to zkusil na vzorku, který jsem mněl v oblize a dobře jsem ho znal. Po pravidelném hnojení mi z toho vyrostla kytka, kterou jsem z toho vzorku nikdy neměl.Kytka plná síly a energie a hlavně také pryskyřice. Stonek byl tak silný že jsem ho řezal pilkou a sama osobě kytka byla do výše tří metrů. Dá se říct, že hnojivo ze slepičáků má na konopí blahodárné účinky(ve všech směrech).Do té doby jsem věděl že z konopí se dají dělat různé produkty, ale netušil jsem že i takové věci jako je násada na lopaty ze stonku. Kdyby to pole JZD nezoralo tak by tam byl dotedka konopný pažez.Musím říci, že jsem mněl tu dobu dobré místo a bylo i skvělé počasí, které zde hrálo hlavní roli.

Návod :
Zvládne to snad každý kdo má ruce
O,5 litrů mléka
Slepičáku kolik jsem vždy uznal za vhodné a dokud mi to nesmrdělo, ale řek bych že přehánět by se to nemnělo!To už si každý individuálně rozhodne.
A všechno to dokonale promíchat.
Důležité je to na 1 týden ( možno i déle) odstavit

můžu se zeptat jak často to tím zalejváš?? :-)

Old Post 06-09-2010 v 15:55 PM
jirka180 je offline   Profil uživatele jirka180   Find more posts by jirka180   Foto galerie člena jirka180   Click here to Send jirka180 a Private Message   Add jirka180 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kc33
Nový Člen

Karma uživatele kc33 - 60% Pěstitelská

Příspěvek č. 787

tak taky jednu,,listi z kytek nastrihat do pet lahve nalejt trocha piva vodu ,,,mesic dava uložit na teple tmave misto...behem toho protrepavat tak trikrat tydne..a je to nekdo to micha i se slepicima bobkama a na rust mate hotovo..........

Old Post 21-09-2010 v 21:13 PM
kc33 je offline   Profil uživatele kc33   Find more posts by kc33   Foto galerie člena kc33   Click here to Send kc33 a Private Message   Add kc33 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mathev5
Stálý Člen

Karma uživatele mathev5 - 10% Pěstitelská

Příspěvek č. 788

..no ja mam ae stesti

byvam na dedine, takze mam priamy pristup k :
-slepicim srackam
-prasacim srackam
-kravym srackam
-konskym srackam
-koprive
-kompostu
-zizalam
---banany (z obchodu), takze sa uz moc tesim na to LETO to bude OUT jak sviň , len aby vyrostli holky .. inak trýd vazne dobry, aspon nemusim kupovat hnojivo, dik vsetkym co sem prispeli,vazne to dost pomohlo.... PEACE

growu znar

Do not drink alcohol and drive, take LSD and teleport

SMOKE GANJA AND FLY

Old Post 30-11-2010 v 16:15 PM
mathev5 je offline   Profil uživatele mathev5   Find more posts by mathev5   Foto galerie člena mathev5   Click here to Send mathev5 a Private Message   Add mathev5 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kambu

Karma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% PěstitelskáKarma uživatele Kambu - 98% Pěstitelská

Příspěvek č. 789

Bylo mi řečeno,že k hnojivům jako jsou kopřivy,vojtěška,kostival atd,které jsou výborné na přírodní hnojiva..je dobré i odpadové listy z kapusty ,z červené řepy nebo rajčat.Je tu někdo kdo tohle zkoušel?

Old Post 30-11-2010 v 16:57 PM
Kambu je offline   Profil uživatele Kambu   Find more posts by Kambu   Foto galerie člena Kambu   Click here to Send Kambu a Private Message   Add Kambu to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 790

tak to je jasný že když k tomu přidáš ostatní suroviny co se používaj na kompost tak to bude jenom lepší . pokud tam vyoženě nedáš shnilý listy

já to zkoušel občas listy mrkve, paprik, rajčete, řepy, tabáku...všechno co se najde na zahradě se dá použít ale detailní srovnání po mě nechtěj ,)

Old Post 29-12-2010 v 20:29 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 791

tedka je nejlepší čas na sběr vrby !

Old Post 01-03-2011 v 18:51 PM
Borisek
Nový Člen

Karma uživatele Borisek - 28% Pěstitelská

Příspěvek č. 792

nevite nekdo v jakym poměru je ideální namíchat Koňský hnůj se substrátem? věřim že už to tady někde je ale je to moc rozsáhlý na to abych to celý pročítal dik

Old Post 17-03-2011 v 18:14 PM
Borisek je offline   Profil uživatele Borisek   Find more posts by Borisek   Foto galerie člena Borisek   Click here to Send Borisek a Private Message   Add Borisek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 793

a jaký? čerství? uleželý? nebo granulovaný?

Old Post 17-03-2011 v 20:49 PM
Borisek
Nový Člen

Příspěvek č. 794

takovej částečně uleželej, přivezenej čerstvej v listopadu

Old Post 21-03-2011 v 13:46 PM
Borisek je offline   Profil uživatele Borisek   Find more posts by Borisek   Foto galerie člena Borisek   Click here to Send Borisek a Private Message   Add Borisek to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 795

Tak to klidně namíchej půl na půl s hlínou.. Viděl sem tady už pár kytek co rostli přímo na kompostu nebo na pěkně uleženém hnoji. Já sám používám tak rok uleželí hnůj(koňský) v poměru 80/20 s černozemí s podílem písku a ještě za tu dobu co to nechávám uležet, tak se v tom rochní tisíce žížal(co hrst to deset žížal)..
Jaký to máš hnůj?

Old Post 21-03-2011 v 16:37 PM
Borisek
Nový Člen

Příspěvek č. 796

no já do toho hnoje tolik nevidim xD řikám tak 4-5 měsíců uleželej z nějakýho chovu v igelitovejch pytlich dovezenej. Na celkovej objem 50l hlinu ho chci dat tak 10l..zbytek (těch 40) substrat B, kokofina, dolomit, možná písek

Old Post 21-03-2011 v 19:25 PM
Host
Host

Příspěvek č. 797

Tak to všechno honem namíchej a nechto někde na hromadě, na vzduchu odležet, aby si pak nesadil do čerstvě namíchaného substrátu..

Old Post 21-03-2011 v 20:07 PM
Borisek
Nový Člen

Příspěvek č. 798

no zkraje dubna to hodlám namíchat a nechat měsíc ležet než kytky pudou ven tak to by snad melo bejt okej

Old Post 22-03-2011 v 12:29 PM
Host
Host

Příspěvek č. 799

jo, ten měsíc bude stačit..

Old Post 22-03-2011 v 14:01 PM
norbit
Stálý Člen

Karma uživatele norbit - 80% PěstitelskáKarma uživatele norbit - 80% Pěstitelská

Příspěvek č. 800

zdar nezkoušel jste někdo dělat hnojivo normálně z kytky? Někde jsem to četl, zní to zajímavě

Old Post 02-04-2011 v 20:45 PM
norbit je offline   Profil uživatele norbit   Find more posts by norbit   Foto galerie člena norbit   Click here to Send norbit a Private Message   Add norbit to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:03 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 48 49 50 51 52 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás