Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Liprd Hnojivo ze slepičinců
Je to velmi prosté a primitivní . A platí zde přísloví , že v jednoduchosti je velká síla.
Pokud máte přístup k těm hovínkám, které se nyzývají slepičince tak už ted máte jisté hnojivo.
Dosud jsem zde četl, že to každý míchá s vodou, no prosim jak je komu libo že? Alá já osobně míchám slepičáky pouze s mlékem nejlépe plnotučném(na to zase tak moc nezaleží jestli polo nebo plno)Tuto věc jsem se dozvěděl od kámoše, který to dělá už pěknou řádku let.Myslím že to budou tři řádky. Tak jsem to ze zvědavosti zkusil také a byl jsem ohromen, co takové hnojivo dokáže s kytkou.
Poprvé jsem to zkusil na vzorku, který jsem mněl v oblize a dobře jsem ho znal. Po pravidelném hnojení mi z toho vyrostla kytka, kterou jsem z toho vzorku nikdy neměl.Kytka plná síly a energie a hlavně také pryskyřice. Stonek byl tak silný že jsem ho řezal pilkou a sama osobě kytka byla do výše tří metrů. Dá se říct, že hnojivo ze slepičáků má na konopí blahodárné účinky(ve všech směrech).Do té doby jsem věděl že z konopí se dají dělat různé produkty, ale netušil jsem že i takové věci jako je násada na lopaty ze stonku. Kdyby to pole JZD nezoralo tak by tam byl dotedka konopný pažez.Musím říci, že jsem mněl tu dobu dobré místo a bylo i skvělé počasí, které zde hrálo hlavní roli.
Návod :
Zvládne to snad každý kdo má ruce
O,5 litrů mléka
Slepičáku kolik jsem vždy uznal za vhodné a dokud mi to nesmrdělo, ale řek bych že přehánět by se to nemnělo!To už si každý individuálně rozhodne.
A všechno to dokonale promíchat.
Důležité je to na 1 týden ( možno i déle) odstavit
tak taky jednu,,listi z kytek nastrihat do pet lahve nalejt trocha piva vodu ,,,mesic dava uložit na teple tmave misto...behem toho protrepavat tak trikrat tydne..a je to nekdo to micha i se slepicima bobkama a na rust mate hotovo..........
byvam na dedine, takze mam priamy pristup k :
-slepicim srackam
-prasacim srackam
-kravym srackam
-konskym srackam
-koprive
-kompostu
-zizalam
---banany (z obchodu), takze sa uz moc tesim na to LETO to bude OUT jak sviň , len aby vyrostli holky .. inak trýd vazne dobry, aspon nemusim kupovat hnojivo, dik vsetkym co sem prispeli,vazne to dost pomohlo.... PEACE
growu znar
Do not drink alcohol and drive, take LSD and teleport
Bylo mi řečeno,že k hnojivům jako jsou kopřivy,vojtěška,kostival atd,které jsou výborné na přírodní hnojiva..je dobré i odpadové listy z kapusty ,z červené řepy nebo rajčat.Je tu někdo kdo tohle zkoušel?
nevite nekdo v jakym poměru je ideální namíchat Koňský hnůj se substrátem? věřim že už to tady někde je ale je to moc rozsáhlý na to abych to celý pročítal dik
Tak to klidně namíchej půl na půl s hlínou.. Viděl sem tady už pár kytek co rostli přímo na kompostu nebo na pěkně uleženém hnoji. Já sám používám tak rok uleželí hnůj(koňský) v poměru 80/20 s černozemí s podílem písku a ještě za tu dobu co to nechávám uležet, tak se v tom rochní tisíce žížal(co hrst to deset žížal)..
Jaký to máš hnůj?
no já do toho hnoje tolik nevidim xD řikám tak 4-5 měsíců uleželej z nějakýho chovu v igelitovejch pytlich dovezenej. Na celkovej objem 50l hlinu ho chci dat tak 10l..zbytek (těch 40) substrat B, kokofina, dolomit, možná písek