Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj.
Aku hudbu pustate svojim rastlinkam? Ja som zrovna dal zaklicit, ale bojim, sa, ze prilis ducduc hudba moze semienka stresovat a pridu na svet slabe a nemohucne alebo vobec nerozkvitnu. Aku hudbu mam teda zvolit pre klicenie a aku mam nasadit ked uz budu vacsie. Aka hudba sa vam najviac osvedcila pri kvitnuti? Mnoho vyskumov aspon z pocutia viem, ze odporuca klasiku pre rastliny ale to sa im pustat rozhodne nechystam. Co teda doporucujete aky styl a ci im neuskudi prilisna hlasitost?
no já jsem asi před rokem viděl na Discovery jak tam přesně tohle zkoušeli(ale s hráškem) a nejlíp to rostlo s Heavy metalem,ale připadá mi to jako blbost
Tak symbolicky to muze byt sranda, jinak bych efekt neocekaval..
Ale... Co takhle nejaka zvukova frekvence. Ciste teoreticky by mohly vibrace kytky/bunecneho pletiva, zpusobit nejaka pozitiva (treba efektivnejsi metabolismus bunky zpusobeny lepsi propustnosti bunecne steny, nebo co ja vim )
Je to ciste spekulace - ted me to napadlo.
Treba uz to nekdo zkusil - nezachytil o tom nekdo neco??
Ten dil serialu ,,borici mytu,, opakovali nedavno a vsiml jsem si ze jim selhalo zalevani vsech pestovanych skleniku a proto si myslim ze jejich test byl neprokazatelny.Pricemz to musime brat s rezervou je to prece jen americkej serial.....I kdyz verim ze na tom neco bude ale nerekl bych ze bude az tak zalezet na typu hudby(ale zase kazda ma jinou frekvencni delku..tak dakt nevim) ale spis o puvodu tohoto ,,mytu,, pri samotnem mluveni na rostlinu. Kdyz na rostlinu mluvite tak vydechujete oxid uhlicity ktery rostline prospiva. Jj ta prirodoveda ze zakladky. Diskuze na tohle tema uz tu ale probehlo tak to nebudu dal zasirat. Se Cypress Hill souhlasim a pridavam Ol' Dirty Bastard...
peace BERRY
ja si myslim ze cosi pravdy na tom bude. Rezonancia zvukovych vln pri dopade na rastlinu ju rozrezonuje. To moze sposobyt vacsiu stabilitu rastliny. Cosi ako ked mate zapnuty ventilator.
ja si myslim ze aku hudbu budes pustat rastlinkam tak potom ked ju budes hulit a pustis si pritom tu istu hudbu co si im pustal tak sa do nej uplne vzijes
Původní příspěvek od Rákosníček no já jsem asi před rokem viděl na Discovery jak tam přesně tohle zkoušeli(ale s hráškem) a nejlíp to rostlo s Heavy metalem,ale připadá mi to jako blbost
no ono to uplně blbost nebude, protože frekvence heavy metalu je podobná jako u bouřky(období deštů)
dá se to využít například v akvaristice, kdy některé druhy amerických sumečků se třely pouze pokud jim byla pouštěna tvrdá metalová hudba, která simulovala období dešťů ve kterém se právě tyto druhy v přírodě třou
neviem ci je to tu niekde vyssie pisane ale som pocul ze rastliny reaguju na zvukove vybracie, tiez zalezi od sily a kmitu vybraciji, takze radsej by som im pustal metal alebo uz priamo by som si nastudoval ake frekvencie a napisal by som si program co by generoval pozadovane frekvencie, a silu zvuku.