Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
to all: oba dva pripravky maji v obchode Semena Vanek (objednavky sem: krcin@atlas.cz)
Polyversum 40 g stojí 400, -Kč, Supresivit ( Trichoderma) 20g 150,- Kč.
Jan Kopřiva,Semena Vaněk
to wad: ja bych to zkusil aplikovat i tedka, 2 mesice je dlouha doba a prevence je dobra vec.
Do prepnuti na kvet mi zbyva cca. 10 dni a po boji se smutnicema budu aplikovat Poly i Tricho.
a joo tak ten obrazek jsem si ani nevsim - beru jako normalni, ze v e-shopech v tom maji bordel. kazdopadne, trichoderma a polyversum jsou dva naprosto odlisne organismy.
jestli nemas nejak problem s penezma nebo neco podobneho, urcite nic nestratis aplikaci supresivitu. dva mesice jsou dost dlouha doba, necekal bych zazraky, ale uskodit to nemuze, jen pomoct - takze ja bych to nasadil.
jestli davat taky polyversum... no nevim. dokud na tom zadnou plisen nemas, asi bych to nechal tak, i kdyz je pravda ze v nadchazejicich tydnech se zvysena resistence vuci plisnim asi bude hodit. kdyz na policko nechodis casto, dal bych polyversum ted, dokud je hezky. Ale jestli je kontrolujes casteji, tak bych to nechal az na pozdeji.
Trochu me sere to "Pythium oligandrum Drechsler", konkretne to drechsler na konci. Polyversum je cesky 'vynalez', podle mne je to velice uzitecna vecicka - a ted mam pocit, ze licenci k vyrobe koupila nejaka nemecka firma a budou se na tom nabalovat oni. skoda..
Tak sem obědnal polyversum a přemýšlím že ještě obědnám ten Supresivit.. ale o tom až pozdějc Máte skušenosti z dávkováním toho polyversa.. četl sme nějaký věcy ale ve skutečnosti sem se nedozvěděl kolik je doporučená koncenrace (někde sem četl že nějaká dávka je jako preventivní postřik a nějaká vyšší je když už kýtíz má plíseň) Chci použít již teď nějakou menší onceentraci aby se zvýšila odolnost na plísně, všude udávají že je to lepší na prevenci, pak už může být pozdě
2hodinář: asi koupím ještě kuprikol
btw: díky všem za rady
edit: jo a ještě sem si vspoměl, někde se tu řešilo že v b´cuzzu A+B coco je ta houba také obsažena.. nevíte co je na tom pravdy ?? (používám b´cuzz A+B ale soil-hlína)
To Wad: tuším že dle návodu se dávkuje 0,1g na 1L, ale dával jsem podle oka i více(více spór větší bojová síla ).Člen CO? tu někde fotil aplikaci polyversa na zdi napadenou plíšní(nemůžu najít).polyversum prohrálo.Polyversum jsem používal jako prevenci a rok kontunuálního pěstění, jsem na plíseň nenarazil.Až když jsem matky převážel(já vůl v těch největších vedrech, autem a v černých pytlích)a stačila jen 1,5hodiny v těhle podmínkách a průser byl na světě
EDIT :nevim jestli b'cuzzu, ale v Metropu určitě(z důvodů širšího použití v hydro systémech)
Původní příspěvek od nide aplikace polyversa na zdi napadenou plísní tady
Davkovani trichodermy: 1g na 1L vody (1L vody na 1m2) je to na zacatku tohoto threadu
neni to nahodou aplikace TRICHODERMY na zed?
(BTW vubec se nedivim ze to nic neudelalo )
imho. ne.... já to v hydru používám pouze k postřiku....
btw. ano tehdy jsem použil trichodermu na zeď, ujala se, ale boj s tou černou plísní prohrála...nicméně na zeď by se dalo spíš použít to polyversum ( www.biorepel.cz - což je taky plíseň rodu phytium)
soulquake: jasně máš recht...pěstování: velmi snadné...stačí namočit zrní, nechat okapat kontaminovat třeba půl lžičkou a uzavřít..hádám stačí tak 2 dny...pak vezmeš třeba sušičku na ovoce s hepa-filtrem a usušiš to...pak to vezmeš přes sítko a ten vybledle-zelenej prášek je tvůj cíl (zjednodušeně...ne že by to nebylo docela nebezpečný...ale...JE...páč kdekterý kmen trichodermy je toxinogenní, navíc by se třeba při tom prosívání docela prášilo )
cau, kdyz sem sel do growshpou kupovat trichodermu bylo mi typkem co tam prodava doporucenej misto trich. pripravek "biomagix"- je to neco jak trichoderma, ale jeji vyhoda je hlavne v tom, ze neroste jen na vnejsku korenu, ale nejakym zpusobem se dostava i dovnitr korenu tudiz je biomagix mozno pouzit i na hydro...cena je samozrejme vetsi jak u klasicky trichodermy
Nezalezi na tom ve ktere fazi zivota rostliny to aplikujes.
Trichoderma zlepsuje zivotni prostredi korenu, brani patogenum v niceni korenu nevim o tom ze by zasahovala do rostliny samotne, takze ji muzes nasadit kdykoliv. Akorat bych jiz neaplikoval treba 2-3 tydny pred skosenim, to si myslim ze je zbytecne plytvani a ucinky budou nepozorovatelne.