Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
- Teplota den : 24-26 / RH : 65-75%
- Teplota noc : 21-22 / RH : 65-75%
- Teplota roztoku : 21 - 23
- Hodnota PH : 5.8
- Hodnota EC : 0.52
Vypada to, ze Kuprikol problem vyresil, na zadnych novych i osetrenych listech neni znamka pro nejakem napadeni. Napadene listy byly odstraneny a vypada to, ze ta hromada listi, kterou rostliky ztratily je nejak moc nestresuje a vesele si tvori nove rychlosti svetla Jen at to tak vydrzi... Dneska jsem zacal pouzivat Halfmoon na ohyb vetvicek.
Chtel jsem se zeptat... Uvazuju, ze bych zacal pridavat jeste nejake pridavne prvky k tem Metropum, chtel bych se pokusit maximalizovat vynos, mohl by nekdo neco doporucit co by bylo vhodne kombinovat jeste s tim Metropem?
Jo a co Final Solutation? Pouziva se nejakej v techto systemech?
- Hodnota EC : 0.52
Dolito 10L roztoku, protoze ubyla voda a i se snizilo EC na 0.44
Pridavam foto po nehode, listy jsem predtim ostrihal a takto to vypada po trech dnech... Kyticky maji asi 20cm na vysku a lampa je 40cm nad vrcholky...
No ta byla moc napadena tou plisni, takze by to nedala, byla strasne malicka... Kdybych z ni mel ostrihat vsechny napadene listy, tak z ni nezbude nic :-) A stejne jsem chtel puvodne mene kytek a tedkom tech 5 je pro me idealnich :-) Diky za tip, uplne jsem na to zapomnel!
- Hodnota EC : 0.70
Tak moje radost byla predcasna! Dnes jsem nahledl do boxu a cekal me neprijemny pohled. Opet rezave skvrny na listech bez nejakych zvlastnich pravidel, jak na novych, tak na starych libovolne, asi jsem neodstranil vsechny... Uz si prestavam vedet rady...
Dnes jsem opet odstranil listy, vsechny co byly nejak poznamenany nemoci, aplikoval Kuprikol v koncentraci tentokrat 3.5ml/0.5L a zvysil EC tim, ze jsem doredil vsechny casti sady Metrop na rust az na hodnotu 0.70, doplnil roztok a zkusil jsem vynechat H2O2, ale v roztoku uz se zase dela nejakej bordel, je to normalni toto?
Co mam pouzit pro cistotu roztoku mimo peroxidu?
Jinak koreny vypadaji vcelku zdrave a hlavne neumerne velke tomu co roste nad nimi, jsou o hodne vetsi nez samotna kytka...
Abych nezapomnel, jedna kytka se tomu docela statecne vyhyba, mela napadenych jen par listu a to jeste z lehka. Je stale nejvetsi oproti ostatnim...
PLEASE HELP !!! Nejde se na to divat... Nejakej tip na postrik, neco do toho roztoku... Hodi se kazda rada! Musim alespon zjistit pricinu, pokud budu chtit rozjet tohle kolo znovu...
Jeste co by me zajimalo... Mel jsem doma dva PH metry Adwa... Oba zkalibrovany ve stejnem roztoku a pak jsem meril vzorek sveho roztoku a rozdil PH byl 0.4! Dale kdyz strcim PH metr do roztoku, tak pomalicku jde az na hodnotu treba 5.8 a tak zustane, ale kdyz s nim zatrepu v roztoku, tak to sleze i na PH 5.4 a tak to zustane... Cemu mam verit? :-D Jak merite roztok vy? Ve vzorku v nejake sklenici, nebo primo v nadobe s roztokem?
Prikladam nejake foto po osetreni Vypadaji hodne uboze :-(
No ja jsem to prave nenasel... Mam jen obycejnou Adwu za litr. Hledal jsem to tom neco vice a nenasel jsem. Tak OK, tedy budu merit jen primo v nadobe s roztokem a budu s tim trepat jak s teplomerem :-D
jestli máš pochybnosti o ph tak si kup pro kontrolu ty akvarijní kapky, Jo ty fleky se mi jednou udělali když si kytky vzali víc vody než hnojek a ph spadlo pod 4,5.
No prave o tech kapkach uvazuju, pro jistotu ze bych to sem tam zkontroloval. Kazdopane ted by mel mit tak i tak PH metr odchylku max 0.4 a snazim se to drzet porad na 5.8 a ono uz to je i stabilni, tak do toho nedrbu, jen to zmerim...
E - To masterblaster - ty mas jakej nazor na to EC? Dneska jsem si tak vypisoval z jedim Brnenskym growacem a tam jsem se dopatral dokonce ze bych mel EC uz mit kolem 0.8 a ze nechapou jak je mozne ze mi tady tece voda z kohoutku o hodnote 0.09 a ze i tohle by to mohlo zpusobovat, ze byl i nejaky znamy kteremu delala bordel Osmoza, nebo co... :-)
Pro jistotu jsem hodil EC metr do kalibracniho roztoku Milwaukee 1413 uS/cm a EC metr mi ukazal hodnotu 1.41 coz je myslim OK, pokud se nepletu...
No ja roztok meril tak, ze jsem si do odmerky nabral kousek roztoku, ponoril PHcko a cekal co se tam objevi... a vzdy bez problemu. Jinak si myslim, ze na METROPY mas to phcko vysoky... Zkus ho poupravit smerem dolu. Tak na 5,6 pokud ti ten metr zle ukazuje, tak tam mas teoreticky pres 6.0Ph a to uz je dost. Ono spatny PHcko zabranuje vstrebavani zivin.
No a pokud tam mas plisen, tak se snaz srazit vlhkost.
Tot asi vse co bych ti k tomu rekl. Pripadne dotazy bud PMko bo sem
Jen ta věc je ztracena, kterou člověk vzdá sám.
S lidmi je to jako s noži, když jsou tupí, jsou nanic.
Muhehehhe
YES! Diky za tipy! No abych to upresnil, ony sice oba ty PH metry ukazovaly rozdil 0.4 ale jen v mem roztoku... Kdyz jsem z roztoku udelal dva vzorky do sklenice, ukazovaly odchylku jen 0.1 coz je povoleno vyrobcem. Ale v kalibracnich roztocich po kalibraci vzdy ukazovaly oba stejne hodnoty na chlup.
To az kdyz jsem je oba vzrazil primo do roztoku a "trepal" s nima dokud se hodnota nejak neustalila byl rozdil 0.4 a prave tento jev je pro me nepochopitelny :-)
Jinak uvidim zda se projevi jeste ta plisen, vsechno peclive kontroluju a pri nejakem naznaku rezaveho fleku, nebo poskozeni okamzite odstranim alespon cast listu, pokousim se zabranit dalsimu sireni. Pokud se jeste problem vrati, pokusim se vyhodit zvlhcovacku, jeste s tim udelam par testu a kdyz to nevyjde, asi budu muset rozjet nove kolo :-( Je mi lito tech kytek... Jeste aby z toho nakonec nebyli hermafroditi, jsou utrapene, tak bych se nedivil...
Jinak posledni kytka na kterou se ptal MaterBlaster se ma nasledovne :-)
Samozrejme nadoba bude jeste zatemnena at na korinky nejde svetlo. Mam to normalne v byte na pokusy, je tam stejny roztok jako maji kyticky v boxu. Je to jen takovy pokus :-)
Zde takova moje pokusna zalezitost :-) Zbyla mi doma takova vhodna nadoba, vzduchovaci motorek s kamenama a kosicek jsem mel taky... Voda je v tom stejna jako v boxu, tohle mam ted jen tak za oknem. Budu na ni testovat roztok, :-)
E - Koreny jsou hnede, nebot kyticka byla 4 dny jen ve sklenicce a na svetle...
- Hodnota PH : 5.7
- Hodnota EC : 0.83
- Spotřeba : 260.3 kW
V roztoku se stale snizuje EC i hladina vody, takze jen dolevam vodu s hnojivem...
Dnes rano EC 0.60 - vzal jsem 2L vody v nich rozmichal 6ml MR1 / 8ml Amino Root / 2ml CalGreen / EC 4.65
Nalito do roztoku - EC 0.60 => 0.83
Stale se projevuje nemoc... Male rezave tecky na listech, vetsinou to zacina u spicky listu, ale neni to pravidlem. Vsechny listy se snazim stale okamite odstranit, alespon teda jejich napadenou cast, at zustane co nejvice zelene.