Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od IKONE Teď sem změřil EC odpadní vody, co protekla z květináčů a má 2,9 Zejtra je naplánovanej zase flushing s EC 0,4 ale je mi divný, že to takhle po tejdnu vylítne. Na kytkách žádný změny, hezky zelený, žádný známky přehnojení, tak nevim, 2,9 už se mi zdá hodně vysoko. emám jim zkusit míň solit? Nebo čim to je, že se to tak rychle zasolí? Díky
jojo pořádně to propláchni. takhle když jim budeš solit tak přídeš zbytečně o moc hnojiva. Já dával předepsanou dávku(mam Aháčka) a stejně se mi odpadní ec pořád zvětšovalo. Nakonec sem ec snížil na 1,2 a to už šlo. Odpad byl 0,2.
Chce to aspoň jednou týdně propláchnout a bude to vcajku.
PIC
Tak a máme tu 45. den květu, kytky od posledního focení celkem nakynuly, počítám jet ještě tejden živnej roztok, a pak tak 14 dní flush. Snad to bude akorát. Jinak hodnoty:
pH: kolem těch 6,2
EC: 1,6
Teplota: venku je teď celkem chladno, takže myslim že takovejch 28°C u vrcholků palic
Vlhkost neměřim.
Večer ještě pošlu fotky bez sodíku, ať vidíte pestíky a pryskyřici.
EDIT: na posledních dvou fotkách jsou zatmavená pozadí, aby byly více zřetelné okraje paliček.
A poslední makro, blizny už hnědnou, takže poradí mi nějaká zkušená duše kolik jim mám dát ještě času před kosou? Plánuju cca 14 dnů flushing, mám dát ještě týden hnojení? Aby to zase nepřezrálo. Díky
ahoj blizny nejsou až tak informativní, hlavní věc je zakalení pryskyřice - pokud máš nšjakou pořádnou lubu, lépe mikroskop doma, tak zkoumej, zda je pryskyřice čirá( neni zralá), mléčně zakalená(akorát na kosení) nebo už jaksi hnědě zakalená( přezrálý) v helpu o tom je članek
Díky, zkusim teda někde sehnat mikroskop, ale pokud třeba ještě dneska bude čirá, tak jak dlouho trvá, než se zakalí? Ještě mě čeká ten flush, chtěl bych nejmíň 10 dní, tak by mě zajímalo, jestli to za těch deset dní nepřezraje. Takže vlastně ,,rychlost zakalování pryskyřice''
Původní příspěvek od IKONE Díky, zkusim teda někde sehnat mikroskop, ale pokud třeba ještě dneska bude čirá, tak jak dlouho trvá, než se zakalí? Ještě mě čeká ten flush, chtěl bych nejmíň 10 dní, tak by mě zajímalo, jestli to za těch deset dní nepřezraje. Takže vlastně ,,rychlost zakalování pryskyřice''
tak sem teďka koukal do ale tam neni ten obrazek.. no píšu, že je potřeba aspoň 30x zvětšení..
a taky se koukni na to, c píšou u jednotlivejch modelů v seedbankách, kolik týdnů zrajou když máš tři, tak skoro určitě nedizrajou všechny ve stejnej čas to by mělo být taky vodítko a tu rychlost nevim no.. se musí holt sledovat.. a proplach plánovat podle udajů ze seedbanky teoreticky nop.. jinak to máš moc pěkný..káčko letí
Takže, včera ráno jsem všechny kytky prolil 1,5 litrem vody s upravenym pH + Final Solution. Dnes jsem vyměnil vodu v rezervoáru a začínám +- 10 denní flushing-upravená voda + FS. Jednotlivé kytky budu kosit podle toho, která kdy dozraje, takže ty co tam budou nejdýl, budou mít flushing třeba 14 dní. Další krok bylo otrhání listů, vzal sem jich celkem hodně, protože se bojim plísně, tak aby se mi trochu snížila vlhkost. Tak cca za týden čekejte další foto, pokud se nic zásadního nebude dít
EDIT: Teď sem se kochal jednou z paliček, zkusil sem na ní šáhnout- byla tvrdá jako šutr, ale jakoby vyschlá, normálně jsem z ní mohl část ,,odrolit'' nikdy jsem se s tim nesetkal, je to normální? Ta část co jsem odrolil je jak po 14 dennim sušení Čim by to mohlo bejt? Ostatní vypadaj v pohodě...
To je nepravděpodobný, je to jedna z těch nižších palic Některý jsou i blíž k výbojce... No nechám to bejt a uvidim jak se to vyvine. Jak kdyby do ní vůbec nešla vláha, i ty lístečky jsou jakoby seschlý... divný