Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Pokročilé Techniky a Experimenty » SAMEC vs SAMICE a PH
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 3 4 5 6
Autor
Téma 
delilah
Nový Člen

Karma uživatele delilah - 28% Pěstitelská

Příspěvek č. 65

To rajce:

milej bobečku, nejdřív si to přečti(cos už doufám udělal) a pak teprve přemejšlej. Nezapomen ovšem, že přírodní zákony nemusí být tak racionální a podobný lidskému uvažování a logice, jak bychom mohli očekávat. Přeměnou samce na samici se tady zabejváme všichni....

If I should die, think only this of me:
that there is some corner of a hidden field, there is forever Canna, there shall be..............

Old Post 23-06-2003 v 13:15 PM
delilah je offline   Profil uživatele delilah   Find more posts by delilah   Foto galerie člena delilah   Click here to Send delilah a Private Message   Add delilah to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
XaVieR
Stálý Člen

Karma uživatele XaVieR - 36% Pěstitelská

Příspěvek č. 66

To Elscorpio:
Z 20 kytek 15 samcu to mas docela peška

Old Post 05-07-2003 v 20:29 PM
XaVieR je offline   Profil uživatele XaVieR   Find more posts by XaVieR   Foto galerie člena XaVieR   Click here to Send XaVieR a Private Message   Add XaVieR to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Phyrius
Stálý Člen

Karma uživatele Phyrius - 88% PěstitelskáKarma uživatele Phyrius - 88% PěstitelskáKarma uživatele Phyrius - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 67

Zdáreg, tak bych se moh zase po menší pauze připojit k diskuzi, co? No, napíšu pár svejch poznatků, protože s hermoušema jsem poslední dobou něco zkusil.

Na konci března jsem rozjel skříň (svou první) Jel jsem ze semínek. Problém byl v tom, že ta skříň byla natajno, takže i docela malej prostor. No a já nechal kyti docela rozrůst a stáčel jsem je pomocí drátku po obvodu skříně. Květníky - kulatý r=20. (Takže nic moc prostor pro kořeny) Ještě ke všemu nebylo stínítko odsávaný, takže ve skříni bylo chvílema docela vedro (150 W) , ale to se po čase vyřešilo. Takže kdo čet ten článek od Delilah, tak si určitě všiml pár drobností, který jsou kytim proti srsti. No a z těch 6 kytek mi vyjelo 5 hermoušů a jedna čistokrevná samice. Samčí květy jsem do tý doby otrhával a objevovaly se stále. No a pak jsem je dal pod 250W a maj docela dost prostoru. Od tý doby už se na kyti moc samčích květů neobjevilo. Kyti pokračovaly v růstu už jenom jako samice - ale bylo na nich znát určitej stupeň deformace květů. ( Takový řídký palice, docela vytáhlý.) Řek bych i že se jim na čas zpomalil květ a spíš rostly. (To může být právě tim přechodem pod jinou watáž, nebo taky tim že dostaly docela dávku Wuxalem super, páč sem si nějak neuvědomil, že N růstu moc nepomáhá, spíš naopak a Wuxal ho obsahuje fakt dost.) Teď jsem začal aplikovat i Phytamin, takže se lehce osypaly. No, ale kupodivuje stále ještě dvě kvetou ( sázený 28.března!)

Abych doplnil - některé kyti jsou už zkonzumovány a účinky byly jako u průměrného venku ... v žádnym případě skunk. (Myslim ty hermouše, ta samice ještě stále kvete)

Takže k závěru, o kyselosti jsem se nepřesvědčil, ale zase jsem se do příště tak trochu poučil ze svých chyb.

No a ještě bych řek, že rajče to myslí podle mě dobře, prostě ze samce se asi samice ("čistokrevná") neudělá a naopak taky ne. Prostě hermafroditismus je čistě genetická porucha, kterou můžou způsobovat určitý vlivy prostředí... viz delilah

To je muj závěr

Old Post 10-07-2003 v 22:13 PM
Phyrius je offline   Profil uživatele Phyrius   Find more posts by Phyrius   Foto galerie člena Phyrius   Click here to Send Phyrius a Private Message   Add Phyrius to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
delilah
Nový Člen

Karma uživatele delilah - 28% Pěstitelská

Příspěvek č. 68

No, konečně slovo do pranice:-)Ale když si to tak uvědomíte, ladies and gentleman, o tom všem to přece celou dobu je. Je jasný že je to genetická záležitost, vždyt veškerý umělý ovlivnování je genetická záležitost a má to na tulimrkvinky velkej vliv.
Nevim, jak jste na tom vy, ale mě z toho všeho vyplývá jeden závěr:že hermafrodita vypěstovat jde, ale udělat ze samce samici je asi tak lehký, jako proměnit lejno ve zlato.Ale pokud je tu na Groweru někde mezi námi genetickej ingenýr......

Old Post 11-07-2003 v 13:10 PM
delilah je offline   Profil uživatele delilah   Find more posts by delilah   Foto galerie člena delilah   Click here to Send delilah a Private Message   Add delilah to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hary
Stálý Člen

Karma uživatele hary - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 69

tak si myslím že nejvíce záleží na genetice a vzniku semen než na kyselosti půdy mám jednu zkušenost jednou se mi stalo že mi samice oplodnil samec a z 20 semen bylo 16 samců po druhé mi to oplodnil hemafrodit a z 50 semen bylo 50 samic a půda byla pokaždé stejná.

Old Post 16-07-2003 v 21:27 PM
hary je offline   Profil uživatele hary   Find more posts by hary   Foto galerie člena hary   Click here to Send hary a Private Message   Add hary to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Phyrius
Stálý Člen

Karma uživatele Phyrius - 88% PěstitelskáKarma uživatele Phyrius - 88% PěstitelskáKarma uživatele Phyrius - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 70

Zajímavý, to opravdu jo. Zajímalo by mě jestli bys moh potrobnějc rozebrat to opylení. Jestli ten hermouš pocházel ze stejnýho rodiče, nebo úplně jiná větev... ???

Old Post 21-07-2003 v 22:41 PM
Phyrius je offline   Profil uživatele Phyrius   Find more posts by Phyrius   Foto galerie člena Phyrius   Click here to Send Phyrius a Private Message   Add Phyrius to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hary
Stálý Člen

Karma uživatele hary - 97% Pěstitelská

Příspěvek č. 71

nevím jak to přesně myslíš ale ten hermouš byl ze semínka nebo spíš ti popíšu celou situaci takže do skříně jsem jdal asi 5 říyk mazara poté jsem přidal asi 7 semínek 3x mazar 4x shiwa po týdnu jsemto přepnul na květ po asi 10dnech jsem zjistil že to jsou všechno samice (z těch semen) pak jsem se tomu moc nevěnoval a 14dní před sklizní jsem zjistil že je to celé oplodněné tak jsem začal hledat a ta posraná shiwa ktérá měla krásnou pličku měla taky na dně stonku asi tři koule plné pilu jo a ty semena jsem měl asi z rok staré sklizně kde jsem nenašel žádného samce ani harmouše ale bylo jih asi 20 tak jsem po tom moc nepátral ted když o tom přemíšlím tak ten hermouš pocházel ze stejních rodičů snad ti to takhle bude stačit

Old Post 22-07-2003 v 11:04 AM
hary je offline   Profil uživatele hary   Find more posts by hary   Foto galerie člena hary   Click here to Send hary a Private Message   Add hary to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hexamin
Stálý Člen

Karma uživatele hexamin - 86% PěstitelskáKarma uživatele hexamin - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 72

hello
mohol by tu niekto hodit navod ako sa meria ph pody? pls
moj postup je navlhcit hlinu vodou ktorou polievam a prilozit ph papier ak pouzivate rozne vyluhy do dest vody aky volite pomer voda/hlina?

nebudem posielat prispevky vyhuleny
canna trade 2004
70w vertikal scrog

Old Post 16-05-2004 v 11:44 AM
hexamin je offline   Profil uživatele hexamin   Find more posts by hexamin   Foto galerie člena hexamin   Click here to Send hexamin a Private Message   Add hexamin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zoidberg Dr.
Spec. na lid. druh

Karma uživatele Zoidberg Dr. - 15% PěstitelskáKarma uživatele Zoidberg Dr. - 15% Pěstitelská

- - - Příspěvek č. 73

To karijec: koukni se o 4 prispevky vejs (LOG). Vice cti

To Hexamin:Pomer voda hlina ti muze byt burt, pokud to bude voda s neutralnim PH. Poud meris PH s vodou, kterou zalejvas, tak pokud nebude mit neutralni PH, tak ti ovlivni mereni. (peknej avatar ).

..:: Hulte, abyste si uzili nasledujici chvile a ne jen proto, abyste byli uhuleni ::..

Old Post 17-05-2004 v 07:55 AM
Zoidberg Dr. je offline   Profil uživatele Zoidberg Dr.   Find more posts by Zoidberg Dr.   Foto galerie člena Zoidberg Dr.   Click here to Send Zoidberg Dr. a Private Message   Add Zoidberg Dr. to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hexamin
Stálý Člen

Karma uživatele hexamin - 86% PěstitelskáKarma uživatele hexamin - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 74

to dr ziodberg
aj tvoj je pekny moja oblubena postava z fr
ale k veci ph zavysi od koncentracie h+ ci oh- ionov no vode takze koncentracia na ph bude mat vplyv (samozrejme si tym niesom uplne icty lebo je mozne ze huminove kys a ine org latky su malo rozpustne a tym sa moze vela veci komplikovat ) no ale skusim zistit ako to robia profici vo vyskumnom ustave pody
no a meriam to po poliati vodou ktoru poizivam na zalievanie aby som zistil ph systemu v ktorom zije kytka

canna trade 2004
70w vertikal scrog

Old Post 18-05-2004 v 07:32 AM
hexamin je offline   Profil uživatele hexamin   Find more posts by hexamin   Foto galerie člena hexamin   Click here to Send hexamin a Private Message   Add hexamin to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vrbic
Stálý Člen

Karma uživatele vrbic - 23% Pěstitelská

Příspěvek č. 75

Hele existujou nějaký ph-metry na delší dobu, jako, abych si nemusel kupovat furt nový. Taky se mi nezda že si kyticka rekne budu samec, vzdyt je to zakodovaný v těch chromozomech, a když převažujou ty samčí svině tak to bude samec (nemam s tim ale zkušenosti)

Old Post 19-05-2004 v 07:32 AM
vrbic je offline   Profil uživatele vrbic   Find more posts by vrbic   Foto galerie člena vrbic   Click here to Send vrbic a Private Message   Add vrbic to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zoidberg Dr.
Spec. na lid. druh

Karma uživatele Zoidberg Dr. - 15% PěstitelskáKarma uživatele Zoidberg Dr. - 15% Pěstitelská

Příspěvek č. 76

To vrbic: Jasne ze existuji.......digitalni pH metry, digitalni EC metry......nebo dokonce oboji dohromady......ale ceny se pohybujou v rozmezi 1500,- a vice...

To Hexamin: jasne......mas pravdu, ale to pak prave nezjistis pH primo te pudy, ale pH ty soustavy.......ale o to ti jde, takze OKi

..:: Hulte, abyste si uzili nasledujici chvile a ne jen proto, abyste byli uhuleni ::..

Old Post 19-05-2004 v 07:51 AM
Zoidberg Dr. je offline   Profil uživatele Zoidberg Dr.   Find more posts by Zoidberg Dr.   Foto galerie člena Zoidberg Dr.   Click here to Send Zoidberg Dr. a Private Message   Add Zoidberg Dr. to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zoidberg Dr.
Spec. na lid. druh

Dotaz Příspěvek č. 77

Dotaz:

kdyz rosite kytky, upravujete taky pH na nizsi hodnoty???

Old Post 24-05-2004 v 11:09 AM
hexamin
Stálý Člen

Příspěvek č. 78

a je to tu :-)

aktivna pôdna reakcia:20g pôdy+50ml dest. vody bez CO2 a nechať stáť 24 hodín zmerať

výmenná pôdna reakcia: 20g pôdy+50ml 1M KCl 30min extrahovať na trepačke a po ustalení zmerať pH

zdroj kamaratka s peknym zadkom
mozno sa jej nabuduce opytam aky je medzi tymito metodamy rozdiel

canna trade 2004
70w vertikal scrog

Old Post 25-05-2004 v 20:17 PM
Kryspeen
Nový Člen

Karma uživatele Kryspeen - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 79

nejspís to bude tim, ze podle ruznosti prostredi se tvorej ruzny hormony...

Old Post 30-05-2004 v 11:22 AM
Kryspeen je offline   Profil uživatele Kryspeen   Find more posts by Kryspeen   Foto galerie člena Kryspeen   Click here to Send Kryspeen a Private Message   Add Kryspeen to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
X-man
Stálý Člen

Karma uživatele X-man - 68% Pěstitelská

Dotaz Kdy použít vápenec Příspěvek č. 80

Jelikož jsem měl v pěstírně docela velký počet samců a ze zbývajících samic byli 3 hermáči, tak mě napadlo, že to může být pH subrtátu. Ve vyhledávání jsem našel, že ideální je pro samice pH spíš neutrální (6-7) a pro samce kyselé (5-6). Rostlina se prý rozhodne během růstu. Moje otázka zní: Kdy přesně je třeba úprava? Jestli již během nakličování semínek, nebo po vylezení z hlína, nebo první měsíc, nebo stačí před přepnutím na květ. Jinak všichni doporučují dolomitický vápenec, což je směs CaCO3 a MgCO3. Myslím, že vápenec se bude rorpouštět velmi pomalu (jestli vůbec) a má-li to při indoor účel. Díky za všechny rady.

Old Post 03-06-2004 v 20:38 PM
X-man je offline   Profil uživatele X-man   Find more posts by X-man   Foto galerie člena X-man   Click here to Send X-man a Private Message   Add X-man to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 22:18 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 3 4 5 6  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás