Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
milej bobečku, nejdřív si to přečti(cos už doufám udělal) a pak teprve přemejšlej. Nezapomen ovšem, že přírodní zákony nemusí být tak racionální a podobný lidskému uvažování a logice, jak bychom mohli očekávat. Přeměnou samce na samici se tady zabejváme všichni....
If I should die, think only this of me:
that there is some corner of a hidden field, there is forever Canna, there shall be..............
Zdáreg, tak bych se moh zase po menší pauze připojit k diskuzi, co? No, napíšu pár svejch poznatků, protože s hermoušema jsem poslední dobou něco zkusil.
Na konci března jsem rozjel skříň (svou první) Jel jsem ze semínek. Problém byl v tom, že ta skříň byla natajno, takže i docela malej prostor. No a já nechal kyti docela rozrůst a stáčel jsem je pomocí drátku po obvodu skříně. Květníky - kulatý r=20. (Takže nic moc prostor pro kořeny) Ještě ke všemu nebylo stínítko odsávaný, takže ve skříni bylo chvílema docela vedro (150 W) , ale to se po čase vyřešilo. Takže kdo čet ten článek od Delilah, tak si určitě všiml pár drobností, který jsou kytim proti srsti. No a z těch 6 kytek mi vyjelo 5 hermoušů a jedna čistokrevná samice. Samčí květy jsem do tý doby otrhával a objevovaly se stále. No a pak jsem je dal pod 250W a maj docela dost prostoru. Od tý doby už se na kyti moc samčích květů neobjevilo. Kyti pokračovaly v růstu už jenom jako samice - ale bylo na nich znát určitej stupeň deformace květů. ( Takový řídký palice, docela vytáhlý.) Řek bych i že se jim na čas zpomalil květ a spíš rostly. (To může být právě tim přechodem pod jinou watáž, nebo taky tim že dostaly docela dávku Wuxalem super, páč sem si nějak neuvědomil, že N růstu moc nepomáhá, spíš naopak a Wuxal ho obsahuje fakt dost.) Teď jsem začal aplikovat i Phytamin, takže se lehce osypaly. No, ale kupodivuje stále ještě dvě kvetou ( sázený 28.března!)
Abych doplnil - některé kyti jsou už zkonzumovány a účinky byly jako u průměrného venku ... v žádnym případě skunk. (Myslim ty hermouše, ta samice ještě stále kvete)
Takže k závěru, o kyselosti jsem se nepřesvědčil, ale zase jsem se do příště tak trochu poučil ze svých chyb.
No a ještě bych řek, že rajče to myslí podle mě dobře, prostě ze samce se asi samice ("čistokrevná") neudělá a naopak taky ne. Prostě hermafroditismus je čistě genetická porucha, kterou můžou způsobovat určitý vlivy prostředí... viz delilah
No, konečně slovo do pranice:-)Ale když si to tak uvědomíte, ladies and gentleman, o tom všem to přece celou dobu je. Je jasný že je to genetická záležitost, vždyt veškerý umělý ovlivnování je genetická záležitost a má to na tulimrkvinky velkej vliv.
Nevim, jak jste na tom vy, ale mě z toho všeho vyplývá jeden závěr:že hermafrodita vypěstovat jde, ale udělat ze samce samici je asi tak lehký, jako proměnit lejno ve zlato.Ale pokud je tu na Groweru někde mezi námi genetickej ingenýr......
tak si myslím že nejvíce záleží na genetice a vzniku semen než na kyselosti půdy mám jednu zkušenost jednou se mi stalo že mi samice oplodnil samec a z 20 semen bylo 16 samců po druhé mi to oplodnil hemafrodit a z 50 semen bylo 50 samic a půda byla pokaždé stejná.
Zajímavý, to opravdu jo. Zajímalo by mě jestli bys moh potrobnějc rozebrat to opylení. Jestli ten hermouš pocházel ze stejnýho rodiče, nebo úplně jiná větev... ???
nevím jak to přesně myslíš ale ten hermouš byl ze semínka nebo spíš ti popíšu celou situaci takže do skříně jsem jdal asi 5 říyk mazara poté jsem přidal asi 7 semínek 3x mazar 4x shiwa po týdnu jsemto přepnul na květ po asi 10dnech jsem zjistil že to jsou všechno samice (z těch semen) pak jsem se tomu moc nevěnoval a 14dní před sklizní jsem zjistil že je to celé oplodněné tak jsem začal hledat a ta posraná shiwa ktérá měla krásnou pličku měla taky na dně stonku asi tři koule plné pilu jo a ty semena jsem měl asi z rok staré sklizně kde jsem nenašel žádného samce ani harmouše ale bylo jih asi 20 tak jsem po tom moc nepátral ted když o tom přemíšlím tak ten hermouš pocházel ze stejních rodičů snad ti to takhle bude stačit
hello
mohol by tu niekto hodit navod ako sa meria ph pody? pls
moj postup je navlhcit hlinu vodou ktorou polievam a prilozit ph papier ak pouzivate rozne vyluhy do dest vody aky volite pomer voda/hlina?
To karijec: koukni se o 4 prispevky vejs (LOG). Vice cti
To Hexamin:Pomer voda hlina ti muze byt burt, pokud to bude voda s neutralnim PH. Poud meris PH s vodou, kterou zalejvas, tak pokud nebude mit neutralni PH, tak ti ovlivni mereni. (peknej avatar ).
..:: Hulte, abyste si uzili nasledujici chvile a ne jen proto, abyste byli uhuleni ::..
to dr ziodberg
aj tvoj je pekny moja oblubena postava z fr
ale k veci ph zavysi od koncentracie h+ ci oh- ionov no vode takze koncentracia na ph bude mat vplyv (samozrejme si tym niesom uplne icty lebo je mozne ze huminove kys a ine org latky su malo rozpustne a tym sa moze vela veci komplikovat ) no ale skusim zistit ako to robia profici vo vyskumnom ustave pody
no a meriam to po poliati vodou ktoru poizivam na zalievanie aby som zistil ph systemu v ktorom zije kytka
Hele existujou nějaký ph-metry na delší dobu, jako, abych si nemusel kupovat furt nový. Taky se mi nezda že si kyticka rekne budu samec, vzdyt je to zakodovaný v těch chromozomech, a když převažujou ty samčí svině tak to bude samec (nemam s tim ale zkušenosti)
To vrbic: Jasne ze existuji.......digitalni pH metry, digitalni EC metry......nebo dokonce oboji dohromady......ale ceny se pohybujou v rozmezi 1500,- a vice...
To Hexamin: jasne......mas pravdu, ale to pak prave nezjistis pH primo te pudy, ale pH ty soustavy.......ale o to ti jde, takze OKi
..:: Hulte, abyste si uzili nasledujici chvile a ne jen proto, abyste byli uhuleni ::..
Jelikož jsem měl v pěstírně docela velký počet samců a ze zbývajících samic byli 3 hermáči, tak mě napadlo, že to může být pH subrtátu. Ve vyhledávání jsem našel, že ideální je pro samice pH spíš neutrální (6-7) a pro samce kyselé (5-6). Rostlina se prý rozhodne během růstu. Moje otázka zní: Kdy přesně je třeba úprava? Jestli již během nakličování semínek, nebo po vylezení z hlína, nebo první měsíc, nebo stačí před přepnutím na květ. Jinak všichni doporučují dolomitický vápenec, což je směs CaCO3 a MgCO3. Myslím, že vápenec se bude rorpouštět velmi pomalu (jestli vůbec) a má-li to při indoor účel. Díky za všechny rady.