Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
V mém případě bych řekl, že mě ovlivnila pozitivně, i když jiní mohou mínit jinak, ale beru život s lehkostí a lépe snášíme starosti a problémy. Dá se říci, že tráva je pro mě a pro přítelkyni součást našeho života.
Marihuana mě otevřela oči, mám jiný náhled na svět - veselejší, užívám si života tady. Tráva ve mě probudila skryté vlastnosti a vtáhla mě do porozumění duše. Samozřejmě má někdy i zápory, nejistota, občasný strach když ste zhulení na veřejnosti atd. Ale jinak mi pomohla zlepšit pohled na svět a vidět souvilosti z jiného než oficiálního pohledu, někdy taky jít více do hloubky a zkoumat! A houby, ty mě ještě více rozšířili možnosti. Tímto děkuji našim přírodním pokladům!
LIVE in PEACE
WORK in PEACE
<a href="http://hightimes.com/gallery/ht_admin/5462/5210">mazec</a>
Původní příspěvek od KrávaBětka Ano urcite ovlivnila...a to veskrze pozitivne...dava mi tu silu se vykaslat na to co nema cenu a svoji silu vyuzit tam, kde to cenu ma.
dobře řečeno, souhlas, ale asi dost záleží na tom co pro tebe zkuř je ze zkušeností se mi zdá že hodně lidí na tom zaostává a využívají svou high energii na zbytečnosti.
Myslim že každému změní pohled na svět defakto zhulit se je jedinečná věc
Já začal celkem brzo na základce se svou dívkou, naučil jsem se vnímat člověka v jeho hloubce a né škatulkovat, stával se ze mě stále větší showman, poznal jsem hodně lidí.
Hlavně jsem začel brát hulení jako svou drogu, jsem rád že jsem hulil, vyhýbal jsem se dost alkoholu(ze začátku:/) a trávil čas ve škole tak venku učením.
Po zš a holce jsem měl dlouhou hlubokou depresi, stále hulil první ligu,občas pil ale nepřestal přemýšlet byl jsem často zmatený ale má dlouhodobá paměť si to vše časem přebrala.Dost mě to posílilo. Hlavně zůstat REAL!
Pálo mi otevírá mysl a skládá zkušenosti jako puzzle, rád bych složil co největší část této skládanky. Ale všichni víme že konečný obraz bude stále nejasný. Takže vidíte, asi mě ovlivnila myslím že díky ní do sebe nervu puzzliky ze špatných krabic ale skládám svůj obrázek.
Naposledy upravil VVannaRool 24-06-2012 v 06:19 AM
nejdřív sem dost chlastal,pak i hulil a ted' už jen hulím.Za celou tu dobu nepocit'uji žádné změny v pohledu na svět souvysející s užíváním určité látky,bo jsem racionální člověk.Nevěřím v boha,ani na duchy a nadpřirozené jevy a řídím se jen svým instinktem
Původní příspěvek od growman66 ...nepocit'uji žádné změny v pohledu na svět souvysející s užíváním určité látky,bo jsem racionální člověk...
To nepovažujem za moc racionálne stanovisko vzhľadom k silnému kognitívnemu potenciálu určitých látok - konkerétne enteogénov. Asi ti chýba informovanosť alebo skúsenosť s tými "správnymi určitými" látkami, aby si mohol zastávať iný názor. Sám sa považujem za racionálneho človeka, viď napr. môj dnešný príspevok v tvojom "obľúbenom" vlákne o UFO
2 all: raz som si v zhúlenom stave čítal niečo o hegelovskej dialektike a v tom som dostal také videnie, v ktorom som sám úplne nevyznal až do doby, než som narazil na Godelovu vetu o neúplnosti a jej interpretácie vo filozofickej rovine. Rozpisovať sa o tom nebudem, ale je to približne o nemožnosti úplného poznania na základe logických kritérií. Táto filozofia sa dá aplikovať vo sférach nad ktorými sa denne zamýšľa mnoho z nás, no a zhúlenosť u mňa stála pri jej prvotnom objavení (je ale dosť možné, že časom by som sa k tomu dopracoval každopádne). To je asi jediná udalosť, ktorú dokážem jasne identifikovať ako efekt kanabisu na môj pohľad na svet.
Inak mi občas tráva dáva schopnosť rozpitvať niektoré myšlienky a tak nájsť odpovede, ktoré by inak asi zostali ukryté.
Občas bývám po "trávě" soudnější-opatrnější, v tom, co píšu na net-protože jsem schopný se hned po ránu střízlivej "projevit" třebas na fb nebo se dokonce s někým pohádat, koho ani neznám... neni to stíha, ale občas ve mě promlouvají jakési "moudřejší hlasy opatrnosti a skutečné důležitosti", které když uposlechnu, vím, že nic nezkazím
Jinak takové ty "zápeky" pohledy "do blba" jsou introspektivní záležitosti...
Také každý člověk je z jiného těsta, a co si budeme nalhávat-má vedlejší účinky a může urychlit různé psychické stavy-tedy i psychcické nemoce u lidí, kteří k nim mají predispozice.
Začlo to pokusem, skončilo závislostí na pěstování. Rostlina je duch. Rostlina nemá duši. Duch je vyrovnanost. Rostlina je tedy také vyrovnanost. Nemá strach, za ničím se nehoní. Žije teď a tady. Rostlina dává jen to, co člověk potřebuje. Příroda potřeby lidí zná. Dělá to přirozeně a prostě, neboť ji nepřekáží rozum. Rostliny nám umožňují, abychom pochopili svůj vlastní život.
no,asi s tebou budu muset souhlasit a to hlavne v bode 2.Zhulenost mi dava moznost debatit nad vsim.Dokonce si vybavuju,ze kdyz sem byl na nastavbe zhulenej,vecne me ucitele okrikovali,at uz dam tu ruku dolu,ze uz je muj nazor ci vec nezajima.Mozna sem to slovo ''racionalni'' pouzil nevhodne,ale trvam si na svym,ze muj pohled na svet neni ovlivnen ganjou ani alkoholem,ale postupnym starnutim a tim i danou zmenou priorit.Vic nez huleni me ovlivni deni kolem..viz ty cigani.Pred mesicem skoncil jeden znamy na jipce,s prokoplym mocakem.A mas taky pravdu v tom,ze v uzivani tech latek sem lama.Nikdy sem nemel houby,koule,tripy ani piko ani..ň.Peace for us
growman66: Ja som len (priateľsky) narážal na vyjadrenie ktoré implikovalo, že racionálny človek si drogami nenechá ovplyvniť pohľad na svet. Napr. u lsd je to práve jedna z najvýraznejších vlastností, i preto sa v minulosti úspešne používalo v psychoterapii (dokonca i v ČSR).
V inom nemôžem namietať, najsilnejším činiteľom pri formovaní svetonázoru je obvykle celý komplex postupne získávaných zážitkov a skúseností.
Vždycky sem se chtěl třeba ztripovat,ale ted' už sem dospěl do stavu,kdy už si to sotva dám.Chápeš,chtěl sem zažít "ty" stavy,pravý,nefalšovaný halušky .Taky sme dnes došli k závěru,že když sme na začátku hulili čistý brka,byli takový víc vysmátý stavy.
A něco sem si o tom Hegelovi přečetl,ale na takovou úroven' filozofie asi nemám.Mě stačilo,když sem v dokumentu od Hlavy,slyšel něco jako že tvoje hlava může být v jednom okamžiku na více místech najednou i nemusí.To už podle mě s fizykou nemá skoro nic společnýho...já měl z toho spíš pěkný psycho
edit:sice to nepíšu,ale já myslím vše přátelsky ,vždyt' je hloupost se hádat či nervovat jen proto,že má někdo jiný názor.Od toho to tu je,aby sme debatili ,ale s tím Hegelem si mě dostal.Myslíš že něco hulil?Vždyt' přijít na něco takovýho chce nějaký stimul
Původní příspěvek od growman66 Vždycky sem se chtěl třeba ztripovat,ale ted' už sem dospěl do stavu,kdy už si to sotva dám.Chápeš,chtěl sem zažít "ty" stavy,pravý,nefalšovaný halušky .Taky sme dnes došli k závěru,že když sme na začátku hulili čistý brka,byli takový víc vysmátý stavy.
A něco sem si o tom Hegelovi přečetl,ale na takovou úroven' filozofie asi nemám.Mě stačilo,když sem v dokumentu od Hlavy,slyšel něco jako že tvoje hlava může být v jednom okamžiku na více místech najednou i nemusí.To už podle mě s fizykou nemá skoro nic společnýho...já měl z toho spíš pěkný psycho
edit:sice to nepíšu,ale já myslím vše přátelsky ,vždyt' je hloupost se hádat či nervovat jen proto,že má někdo jiný názor.Od toho to tu je,aby sme debatili ,ale s tím Hegelem si mě dostal.Myslíš že něco hulil?Vždyt' přijít na něco takovýho chce nějaký stimul
Myslím že Hegel mal to šťastie a už sa tak narodil . A musím priznať, že jeho filozofia je moc i na mňa.
K tomu dokumentu od Hlavy - jeho autori tam opomenuli jednu zásadnú vec, a to varovať pred prenášaním princípov z kvantovej fyziky do klasickej fyziky. Treba si uvedomiť, že pre fyziku kvantovej (mikroskopickej) reality, platia iné zákony než pre realitu v ktorej žijeme my. Autori toho dokumentu proste použili metafory z makroskopickej reality (tvoje hlava může být v jednom okamžiku na více místech najednou i nemusí) za účelom priblížiť laikovi svet mikroskopickej reality. V realite kvantového mikrosveta to skutočne tak funguje, ale prenášať tieto princípy do reality ktorú prežívame my je úplné šarlatánstvo. Netvrdím že v tom dokumente dezinformujú, ale neupozorňujú na možné nedorozumenie. Dosť často pozorujem tendencie prenášať princípy z kvantovej fyziky do oblastí, kde nemajú čo hľadať. Niektorí ľudia dokonca používajú kvantovú fyziku na obhajobu tvrdení typu "všetko je možné", ale to sú intelektuálni podvodníci (a často si to ani neuvedomujú). Svetoznámy fyzik John Polkinghorne to pekne prirovnal k drogám - "kvantová teória - tak ako každá droga - je skvelá keď sa používa správne, ale škodí pri nesprávnom použití, či zneužití".
Kvantový svet je síce všadeprítomný a vďaka nemu žijeme, ale nežijeme v ňom
Ahoj. Tak na tuhle léčivou bylinu nedám nikdy dopustit. Věřím v ní, protože mě opravila. K lepšímu... nikdy jsem nebyl mrzout, ale teď se mi otevřeli oči. Vidím vše daleko reálněji, dokážu se velice dobře rozhodovat a v práci cítím, že se začínám více projevovat. Více o sebe dbám, dělám rychlá a správná rozhodnutí, přemýšlím opravdu mnohem hlouběji, atd. atd.
Myslím si, že začátek mého špásu s bůčem pokračuje v lásce na celý život!
Dát thread s tímhle tématem na grower je jak ptát se v cukrárně, zda jim chutná sladké. Většina lidí, kteří sem chodí si pravděpodobně nebude chtít připustit negativní dopad marihuany ve světle důsledků pozitivních. Tím dělají ganji víceméně medvědí službu. Nikdo přece něvěří, že jakákoliv věc, látka, činnost, událost...je jen pozitivní. Nutno podotknout, že marihuana Vás jaksi vyrovná i s věcmi, se kterými by jste se srovnávali mnohem horším způsobem. Já osobně se s touhle rostlinou a to jak v konzumní tak v pěstitelské formě setkávám již 12 rokem a nemůžu říct, že by mi jen pomáhala. U drtivé většiny "hulící" populace zvyšuje apatii, snižuje cílevědomost a chuť "něco dokázat". S tím je třeba se jako hulič smířit. Do 26 roku mýho života mi to bylo jedno, neměl jsem ambice. Viděl jsem špatný svět plný zla a v takovém světě byl pro mě úspěch jako nálepka zla. A to je přesně problém trávy, dává Vám brýle a nenutí Vás srovnávat se s věcmi přirozeně. A pak když musíte přijmout pravdu/realitu nemusí to Váš mozek bez ganji zvládnout, resp. je otázka jak se s tím vyrovná a věřte můžou to být dost "nečekané" reakce. Takže změnila ganja můj pohled na svět? Ano, samozřejmě...proto ji přece užíváme)...
Jasan, chápu a připouštím i negativní stránky bůča. Já se držím pravidla pouze večer, ale fest :-) takhle mě to vyhovuje. U mě ale klady výrazně (zatím) převažují nad zápory, proto jsem z této léčivky dojat. Zatím necítím, že ztrácím svoji přirozenou cílevědomost, ba naopak, i v tomto mi bůčo pomohlo. Ale samozřejmě, co je dnes, nemusí být zítra. Ale jak jsem psal, klady jsou přesto větší a s upřímnou radostí budu tetu Marry používat dále. :-) Píííís
Podle mě je fajn na MJ pohlížet jako na léčivku - léčivum. V tomhle ohledu má obrovský potenciál. Popř. jako na výrobní surovinu. Platí totéž. Ale pokud by moje děti začali hulit každodenního večerního špeka, upřímně říkám, že bych z toho nadšený moc nebyl. S tou motivací a ambicemi je to třeba sledovat spíš z dlouhodobého pohledu. Je zajímavé, že jako jeden z hlavních pilířů spuštění prohibice v USA na omamné látky byla zvýšená produktuvita přistěhovalců a jejich jaksi příliš velká konkurenceschopnost vůči "domácím". Mexikáni, Afričani, Číňani, tihle všichni najednou vytlačovali z běžných a těžkých pracovních pozic domácí a to se vládě moc nelíbilo. Jako jeden z důvodů jejich vysokého nasazení bylo uváděno kouření trávy - v případě Mexikánců, užívání opia - v případě Číňanů, atd... I mě v krátkodobém horizontu tráva tím jak mě vyklidní zvýší pracovní nasazení. Ale dlouhodobě to má opačný charakter, jsem víc apatický a unavený, málo soustředěný. Z druhé strany tráva jako relaxant mezi všemi ostatními co se vedlejších účinků a dlouhodobého dopadu týká jednoznačně vede. Oproti našemu národnímu sportu - chlastu - zejména. Je to tak trošku jednooký mezi slepými králem /po methanol aféře to vyznívá nějak blbě/. Ideální stav je neužívat žádné oblbováky, realita je bohužel jiná. Žijeme ve světě plné stresu, tlaku a hlavně časové tísně. Společnost nás nutí vydělávat víc a víc a víc...a tím máme míň a míň času. A když už nějaký čas zbyde po tom co přijdete z práce, splníte rodinné povinnosti, atd...tak nemáte čas na to katalizovat nahromaděný stres přirozeným způsobem. A tak tady máme alkohol, trávu, fet. Pár hodin a člověk se cítí čistý, ale otázka je kam onen stres odpluje? Nejsem si úplně jistý jestli vůbec někam. Pak se dál hromadí a mi většími dávkami oblbováků snižujeme jeho působení na naše tělo a mysl. Nejsem negativní v přístupu k trávě. Taky ji užívám. A myslím, že by měl mít každý možnost ji užívat jako cokoliv jiného. Alespoň by zmizela z černého trhu a nebylo by na ni pohlíženo jako na něco hanlivého nebo spojeného z krimi prostředím. Ale glorifikace trávy, či jakéhekoliv jiného média, mě nepřijde šťastná.... Promiňte mi to zobecnění, každý na to může pohlížet jinak. Trošku jsem odbočil od tématu, ale když po zkušenostech co mám čtu příspěvky a daly by se shrnout větou:"Tráva je to nejlepší co mě mohlo potkat", myslím si že malá opozice neuškodí a to i od člověka co dlouhodobě prosazuje její plnohodnotnou legalizaci...Lidé v roce 1989 chtěli demokraci, v roce 1990 ji dostali v plné míře a víte co dnes říká většina lidí? "Byl to moc prudký skok, nikdo nám nedal návod jak žít v kapitalismu a jak si poradit se svobodou"...hauk