Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
strom vypestovat jde zalezi na pocasi a chce to mit na zahrade poradne paraky,vecer zalit vzit zahradni hadici a zalivat,hodne z nas pestuje jinde nez na svych zahradach a ten kdo jo tak se snazi to maskovat vydel jsem 4metrovou kytku v casopise report-music a styl a v tripmagu vetsinou zalivame tak ze prinesem kytkam par litru vody v bandaskach tod vse samozrejme hnojit,hnojit a pak hulit
určitě to chce kvalitní genetiku, nejlépe outdoor, velký prostor pro kořeny (kopat 1mx1mx1m díru si myslim že je blbost, kořenům bude do hloubky stačit tak 50 cm, do šířky to chce minimálně 1m) vzdušnej substrát, kdo nemá na drahý ze zahradnictví či growshopu, tak mu bude stačit smíchat kompost/hnuj s pískem (s tím mám dobrý zkušenosti, chce to ale ten písek na beton, takove ten hrubší, ten na omítky jemnej nedoporučuju) a hnojit jen když to je na kytce vidět že to potřebuje (kvalitníma hnojkama), sluníčko, žádný vysazování v lese , vodu se správným ph, pokud chcete dobrý růstový potenciál, tak ph hraje velkou roli.
tu díru klidně na jaře, nejlépe na podzim, zasadit co nejdřív, aby z toho byl macek tak třeba doma v boxu ve 20l květináče, potom přesadit ven až bude venku aspoň + 10, ze začátku je lepší mít rostlinku ve foliáku, čím déle tam bude tím lépe, pak už jen zalévat, hnojit pokud je to potřeba a sledovat odstranit folii až jí to přeroste a zase zálevat,hnojit a sledovat, potom vám vyroste rekordman, toť vše z mých zkušeností, hodně zdaru
4fun
tak ph hraje velkou roli.
Venku ? a vcem? osobně si myslím ze kdyz namíchas substrát tak pokud to není vyložene same hovno tak meřit ph je zbitečné proto že i když ho srovnáš tak dvakrát zaprší a rozhodí ti to klidne i o 3-4 stupne.
aby z toho byl macek tak třeba doma v boxu ve 20l květináče, potom přesadit ven až bude venku aspoň + 10,
předpěstovávat jednu kytku je podle me zbitecne navíc + 10 bylo letos uz pomalu v březnu a i kdyby jsi jí vysadil v květnu tak ti zpravidla nakvete a z takových uz stromy nebývají.
lidi nic proti ale 90% toho co tu je se omílá porád dokola a 10% kdyz nekdo vypotí nejaký nesmysl...
Nemá nekdo neco převratnějšího ?
+ 10 teda v noci v březnu asi těžko, proč jsem asi napsal že to ph má vliv, asi protože je to největší problém ho venku srovnávat, a hlídat se musí, jestli ty to neřešíš, tvůj problem
nemusí si předpěstovat jednu, třeba deset jestli se ti to nelíbí
4fun
Ja se nechci hadat tak se pojdme bavit trosku na úrovni, maš li namýchaný alespon trosku slusný substrát (raselina + zahradní substrát 1:1 ) tak hlídat ph je uplný nesmysl proto že i kdyz ph bude 5,4 nebo 6,2 tak na zdravé kytce se to nijak neprojeví pokud jsou splněné základní podmínky.
10 kytek ve dvacetilitrových květináčů tak to aby jsi mel box minimalne se 4kylem.
neříkej mi ze u te papay jsi řesil nejaké ph kdyz píses: ,,u outdooru sem Papaye nacpal dvojnásobnou dávku a nic se nestalo, žije. (kristalonu) ,,
nejdulezitejsí je hlína , světlo a zkušenosti s pravidelným hnojením. jestli si nekdo myslí ze kdyz narve ky kytce nejake vapno nebo nejake kyseliny srovná si ph, testrem pro rybičky a myslí si jaký není profík tak otom to asi není. v jednoduchosti je dokonalost. peace koubis
pokud chcete pěstovat pořádné stromy tak je opravdu nejdůležitější půdní základ ale je spousta faktorů které můžou přispět k tomu že z kytky bude abnormálně veliká slečna. obecně platí že kolik dáš kytce kvalitní hlíny a živin tolik zklidíš matroše. aby rostlina měla alespon 3 metry tak minimálně 30-40 l kvalitního substrátu je nutnost, musí být dostatečně provzdušněný a jáma by měla být lehce mísovitého tvaru ne příliž hluboká ani moc plytká na spodek jámy dejte konský hnůj je to ideální hnojivo pro jednoleté rostliny. samotný substrát je dobré obohatit o organické hnojivo asi nejlevnější a nejúčinější jsou holubince a rybí moučka. Aby rostlina mohla vyrůst do řádné velikosti, nespálila se a zachovala si správnou chuť je třeba dát živin jen tolik kolik kytka opravdu stihne využít. na 30-40 l. směsi rašeliny a zahradnického substrátu, přidáme půl kyla holubinců (nejlépe přeseté na prach) a 250g rybí moučky důkladně promícháme a přidáme perlit.
Né každá odrůda (model) u nás stihne dorůst do gigantických rozměrů a přitom dozrát. tudíž je lepší mít buď to kvalitní noname seeds nebo řízek odrůdy která u nás bez problému roste a dozrává. abychom dosáhly nadprůměrných výsledků musíme rostlinu připravit doma na brzkou výsadbu ven tzn. že jí předpěstujem za oknem nebo v boxu při snížené fotoperiodě odpovídající denímu světlu v době budoucí výsadby tím se vyhneme nakvétání jak bývá zvykem u brzo vysazených rostlin rozhýčkaných z matkárny. kytku už doma pěstujeme, v co možná největší nádobě aby měla pořádně rozvinutý kořenový systém. Ať už pěstujeme z řízku nebo ze semínka kytku nestříhejte ! Pro kytku je to nepřirozené a jak mile bude mít zhruba metřík začne se větvit sama dvakrát tolik než když jí odmala stříhate. Taková kytka může dorůst do gigantických rozměrů. po celou růstovou fázi je třeba kytku v případě sucha chodit zalévat nebo si z větší plachty udělat jednoduché automatické zavlažování nebo zběrač dešťové vody který i při každé malé přeháňce kytku optimálně zavlaží. když kytka začne nakvétat nasypejte kolem znova tentokrát větší množství rybí moučky která nanejvýš podporuje květenství a zajistí dostatek živin pro nastávající období. aby tenhle systém mohl fungovat ,daný objekt musí být umístěn na volném prostranství kde opravdu svítí slunce celí den jedině takhle můžeme využít veškerou potenci pěstované rostliny. a jako konečnou úpravu proti plevelu a rychlému odpařování vody , použijeme zahradnickou textilní folii z které vystřihneme kolo (o něco větší než tvoří kvalitní substrát kolem rostliny) položíme na zem a obsypeme mulčovací kůrou.
+zdravim sem tu pac nekdo zvas mi dal spatnou karmu za to prej ze sem tu kecal o tom ze na my zahrade uz tak 5 let rostou hovada nastvalo me kdyz pak nekdo poslal spatnou karmu a jeste ktomu ze nemam fotky,,, tenhle rok sem zasadil na zahradu znova a je to skunk sice nevim meno kytky mam to hodne rozhazeny proto bych i nebyl nastvanej kdyby nekdo odepsal a nahodou nepoznal oco de ale dobre kytka pred tejden focenaa vedle ní já a věřte mi že naživo vypadá vomoc líp zatim zdary
Proč pít a řídit ......Když můžem hulit a lítat....
---Rachy-HroTTeK--->
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=41712&perpage=16&pagenumber=1
Naposledy upravil das si a nevis 17-08-2009 v 09:09 AM
já mam takovouto zkušenost- pěstoval jsem indoor z matky, kterou jsem udržoval stále naživu a odebíral řízky. Vydržela mi při periodě 18/6 přez rok.(připomínam že neodkvetla, ale byla zdecimována)
taky se mi kdysi povedlo už rozkvetlou kytku znovu přivézt k růstu tím, že jsem ji znovu prodloužil periodu z 12/12 na 18/6 (sice mi jich většina dokvetla a chcípla, ale pár se zase rozjelo.
Taky jsem někde četl, že za dobrých podmínek může být i víceletá (asi jde o tu periodu)
Z toho usuzuji (zcela hipoteticky), že kdybych vypěstoval venku v nějakym mega- květináči kytku (řekněme 2m.), dokud ještě nekvete tak bych jí přemístil domů, celou zimu dělal 18/6 a vyhodil ji ven až na konci května, tak nerozkvete, ale poroste.
Pak by na podzim vyrostl strom.
Běžně si doma dělam od února sazeničky pod zářivkou na outdoor (musíš vyhazovat ven až na konci května, jinak některý zblbnou, tak proč by nešla předpěstovat od loňska??
Jo a když narostou, tak se při ranní rose, nebo po dešti opravdu lámou- hlavně u kmene, tak to chce nějak přivazovat, zpevňovat, podpírat.
Minimálně mam inspiraci, tak já to letos zkusím. Jdu zasadit semínko (nebo radši 2)
Neni pravda že ganja je jednoletka !! jen v našich podminkách roste jeden rok kdyz ju date do kvetinace a budete ji vzdycky v zime schovavat treba do sklepa nebo nekam jinam kde nepada snih , neni moc velky vlhko a je tam svetlo tak vidrzi hoodne dlouhooo ... me uz doma dve kytičky rostou druhym rokem už budou kvist asi po treti tak te jednoletosti asi nejak nepobrali ... moje rada Míír !!!
Původní příspěvek od Édi Neni pravda že ganja je jednoletka !! jen v našich podminkách roste jeden rok kdyz ju date do kvetinace a budete ji vzdycky v zime schovavat treba do sklepa nebo nekam jinam kde nepada snih , neni moc velky vlhko a je tam svetlo tak vidrzi hoodne dlouhooo ... me uz doma dve kytičky rostou druhym rokem už budou kvist asi po treti tak te jednoletosti asi nejak nepobrali ... moje rada Míír !!!