Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
[11.den/20.05.2007] RASTOVA FAZA
JEDINY SPOSOB AKO SA VAM ODVDACIT ZA POZITYVNE HLASY JE ZE SEM BUDEM DAVAT CO NAJVIAC FOTIEK A INFORMACIJI......a dakujem
[13.den/22.05.2007] RASTOVA FAZA
Dnes som dal prvy krat do zalievky PLAGRON START UP......nechcel som ho zacat pouzivat skor lebo som nevedel aky bude mat vplyv na mlade rastlinky.........teraz su uz vitalne a nemalo by to mat na nich negativny vplyv.Od dnesneho dna budem do kazdej zalievky pridavat tento pripravok podla navodu...zvysovat davky nebudem na to pouzijem PLAGRON ALGA GROW a PLAGRON TERRA GROW.
[13.den/22.05.2007] RASTOVA FAZA
Pridal som do BOXU par malych kvetinacov so semienkami NO NAME (sativa) ktore som pestoval minuly indoor 400W - podny substrat 2006 ....necham ich tam tak tyzden aby zosilneli a potom ich vysadim ako outdoor len tak pre zabavu aby neostali na vnivoc ......... mali skvele ucinky tak som zvedavy co z toho bude
[17.den/26.05.2007] RASTOVA FAZA
Holky su uz dostatocne rozvinute dnes dostali prvu davku PLAGRON ALGA GROW dal som 4ml na 1L podla navodu postupne budem zvysovat skusim az do trojnasobku, uvidime podla toho ako sa budu tvarit .
[19.den/28.05.2007] RASTOVA FAZA
Dnes som prvy krat zastrihol rastlinky Niektore nad druhym a niektore nad tretim poschodim, chcem vidiet ci je v tom nejaky radikalny rozdiel alebo nie.
Listy maju silnu zelenu farbu bez akychkolvek fliacikov ci uz zltych alebo hnedych su uplne zdrave.Podla mna ma na to vplyv PLAGRON PHYT AMIN tak krasne zelene listy som este nemal uvidime ako sa to bude dalej vyvijat.
[28.den/06.06.2007] RASTOVA FAZA
Aktualizujem fotky. Dnes som urobil druhe zastrihnutie. Vlhkost mam 65-70 teplota cez den 27-28C v noci 22-24C. Holkam sa dari vynikajuco.
Zvlhcovas som uz uplne odstavil, zacinam mat prave opacny problem s vlhkostou rastliny si vytvaraju vlhkost okolo 85%......do boxu som musel dat 2 ODVLHCOVACE CERESIT STOP VLHKOSTI stiahli mi vlhkost na 60-70% podla toho ako je vonku. Zatial mi to vyhovuje ale ocakavam s tym problemi vo FAZE KVETU. Rastliny budu vacsie viac listov = vacsia vlhkost.Budem musiet ist nakupit dalsie odvlhcovace aspon 4. No som zvedavy co to spravi .
[28.den/06.06.2007] RASTOVA FAZA
V rastovej faze hnojim s PLAGRON ALGA GROW je tam uvedeny navod nieco ze (4ml -> 1L) vody RAZ TYZDENNE....Ja zalievam 2x tyzdenne po 10L vody a do kazdej zalievky pridavam toto hnojivo.Zatial som si nevsimol ziadny negatvivny vplyv. Teraz zacnem postupne zvysovat davku zo (4ml -> 1L) na (6ml -> 1L), takymto sposobom to budem zalievat 2x tyzdenne.Ked su hladne nech papaju .
[32.den/010.06.2007] RASTOVA FAZA
Opet sa hlasim s pravidelnou aktualizaciou fotiek. Rastlinky su uplne v poriadku nemaju ziadne flaky na listoch ziadny skodcovia vsetko ide ako po masle. Akurat mi zacina robit starosti vlhkost stale je okolo 65%.Zajtra sa chystam kupi odvlhcovac inac to nevidim ODVLHCOVAC DH 711 .Na fotkach su rastlinky akurat po postreku s PHYT AMINOM preto maju taky mokry vzhlad.
-=ODVLHCOVAC=-
Dnes som kupil odvlhcovac lebo mam v boxe stale velku vlhkost okolo 65-70% a pomaly sa chcem zacat chystat na prepnutie rastlin na kvet.Mal som 8 hodin zapnutu odvlhcovacku len tak v izbe za tu dobu vytiahla zo vzduchu cca 2 litre vody ja fakt ucinna.Ja ju musim dat dnu do boxu. Ale ta kurva funguje na principe ze nasava okolity vzduch ktory za dostane na chladne teleso vo vnutry v tom momente skondenzuje vlhky vzduch na kvapocky vody (to by bolo uplne v poriadku) keby nasledne ochladeny vzuch nebol opet ohrievany vyhrievacim telesom na 38C. To vyhrievanie sa neda vypnut a co som si k tomu zistoval vsetky odvlhcovace su takto robene. Tak ze ak ho dam do boxu stupne mi tam teplota minimalne na 40C co je nepredstavitelne.
Tak ze mam 2 moznosti bud odvlhcovac nepouzit co by znamenalo nasledne splesnivenie palic a vyhodenych 7500sk do vzduchu.
Druha moznost je ze ho rozoberem odpojim ohrievacie teleso od stavy tym padom bude odvlhcovat a vychadzat z neho bude iba prijemny chladivy odvlhceny vzduch co bdue v letnych horucich dnoch fungovat aj ako mala klimatizacia. Je to vsetko sice pekne ale kto vie co to spravi ak si len tak odpojim jednu cast zariadenia no nic mi ine neostava tak potom dodam informacie a nejake fotografie.
BLACK & White
Keby som odvlhcovac nastavil tak aby ten teply vzduch fukal von z boxu tak to by som ho tam ani nemusel mat. Odvlhcuje tym sposobom ze nasaje vlhky vzduch ktory zbavi vlhkosti a vrati nas5 do boxu to je dolezite ze odvlhceny vzduch sa vracia. Len ta kurva ho aj ohrieva co mne nevyhovuje. Dnes som zavolal kamosa elektrotechnika nech sa na to pozrie ci sa da vypnut to ohrievacie teleso. Povedal mi ze ked to pracuje na principe ako chladnicka tak to nebude mozne. Tak ze som teraz momentalne dos v <>. O dva dni ma prist aj s naradim rozobereme to pozriem presne co je dnu a ako to funguje dufam ze nieco vymyslime. Ked nie tak budem musiet zohnat peniaz a kupit este aj prenosnu klimatizaciu. Jedna vec su peniaze a druha spotreba energie. Chcem prepnut na kvet tam mam 600W na ziarovke. Odvlhcovacka ma pri plnom vykone spotrebu 400W. No a ked kupim este aj klimu ta bude mat minimalne 500W tak to bude celkom slusny narez 1500W. NO musim sa na to vyspat popremyslat nad moznostami uvidime co sa mi podari vymysliet.
-=KLIMATIZACIA=-
Tak dnes som bol v obchode kde som kupil ODVLHCOVAC povedal som im ze niesom spokojny s tym ako funguje ze to nevyhovuje mojim predstavam. Dohodol som sa s nimi ze im ju donesiem nas5 doplatim este 4000SK a kupim malu KLIMATIZACIU ktore stoji 12 000SK. Ta bude chladit zaroven odvlhcovat, ma 2m dlhu odvodnu trubicu na teply vzduch tu vyvediem von z boxu. Bud zajtra alebo v piatok pojdem spravit vymenu potom spravim nejake foto a hodim ho sem. Popisem co ako funguje a ci sa to oplatilo kupit.
zdarec zrovna dneska jsem dodelal klimosku jakou mas asi mobilni co no jukni jak jsem to poresil ja v mistnosti mame 34a u kyticek 26...jo je to posledni prispevek v kali mist +ssh aero coco
uz ted ti reknu ze se ti to 100procentne vyplati
AEROMAN
Ked je vonku teplota 33C v boxe mam teplotu 27-28C co je este znesitelne. Ale vlhkost mam stale vysoku ten moj box je absolutne vzduchotesny kazdy spoj som zasilikonoval. Jediny pristup vzduchu je vnutorny okruh ale akurat zvladne prisun cerstveho vzduchu ale vlhkost nestiha odvetravat. Ked ze teplotu som mal dobru kupil som najprv odvlhcovac co bola uplna somarina lebo sice vzduch odvlhcuje ale aj zohrieva do boxu som to ani neskusal dat este by som vyhorel.
Tak ze sa musim postavit nevyhnutnemu a predsa len kupit tu klimu. Nasiel som jednu za 12 000 svojimi rozmermi je dost mala s pomedzi klimatizaciji ma dobry vykon. Az ju dostanem za vymenu za ten odvlhcovac dohodim sem nejake fotky. Dalsia komedia bude ako ju umiestnim do boxu, pri stavbe som neplanoval s miestom na klimu asi spravim taku provizornu policku akurat aby sa tam zmestila. Policka bude od polky boxu hore. Rastlinkam nebude vadit a svetlo tiez nebude clonit. Som zvedavy na kolko problemou este narazim .......Ale ved o tom je indoor pestovanie jeden problem vyriesis a objavia sa dalsie dve nove .......na konci si zbalim blanta z 1G odpalim sa jak svina a to bude moja vyhra.