Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
mmm specifikace - specifikace umožňuje přímo z celulární stanice nebo z ústředny sledovat a zaznamenávat různé údaje týkající se konkrétního přístroje - v podstatě všechno co ukazuje tzv. servisní sw kterej se dá sehnat na některý telefony - objem a těch informací je takový že přidat k tomu hlasový přenos byť například v horší kvalitě nemůže překročit přenosovou kapacitu.
proč si myslíš že sw štěnice nejde poslat jako naprosto běžný příkaz typu smsky operátora že od dubna o víkendu voláme levněji - s tím rozdílem že procesor v telefonu na něj nebude reagovat zobrazením čehosi na displeji ale nahráním a aktivací programu který např. spustí hlasový monitoring aniž by to zvnějšku na displeji či vyzváněním bylo jakkoliv annoncováno. S wapem nebo MMS to nemusí mít vůbec nic společnýho. Program typu "spící agent" který povinně instalují do telefonů pod přísným utajením importéři nebo výrobci se aktivuje přednastaveným kódem a je schopen využívat veškeré funkce telefonu a získávaná data přenášet (pokud není vyndaná baterka - paměťová nemá dostatečnou kapacitu na vysílání)
Nevím proč by toto všechno měla být jenom teorie - proč by kód musel být v javě a využívat implementační chyby - naopak se s podobným využitím gsm sítě počítalo už při jejím vývoji
ad fyzická manipulace - to už je těsně před popravou
ad dostupnost atd - právě že tyhle věci jsou státní zakázkou - v rámci bezpečnostních předpisů EU a války proti terorismu - architektura sw je právě úplně stejná - nic se nemění - akorát subjekt kterej ty operace ovládá - místo povelů směrem telefon - buňka to maká obráceně
ad množství hráčů - to je právě jednou z podmínek aby to bezchybně fungovalo
Praktické zkušenosti tuhle "legendu" zhusta potvrzují takže ..... opravdu ale opravdu bych byl nejradši kdyby se jednalo o nesmysl ale bohužel mi to nedá - spíš než odsuzovat "legendy" bys moh jako evidentně odborník rozvíst další aspekty gsm komunikace - i sms007 - který opakuju mi přijde jako fajn věc
Specifikace umoznuje zjistovat z mobilu udaje dulezite pro fungovani site tj. silu signalu apod. , aby se napr. mohlo predat spojeni na jinou vyhodnejsi BTSku.Pridat hlasovy prenos by vubec nebylo trivialni o tom Te mohu ubezpecit (zabyvame se pomalu sifrovanim hovoru). Predstavu o zakernem softwaru v mobilu defaultne nainstalovanem v pristroji povazuji za smyslenku. Odhaleni takoveho softwaru (a bud si jisty, ze by vzhledem k experimentum mnoha lidi netrvalo prilis dlouho) by znamenalo soudy spotrebitelu s vyrobci. Pro fungovani Tebou popisovaneho modelu by bylo nezbytne:
- kazdy vyrobce by musel dodavat takovy software do kazdeho sveho telefonu
(vcetne novych prevazne cinskych vyrobcu)
- operatori by se museli na teto konspiraci podilet
Nebo-li trosku rozsahle spiknuti.
"ad dostupnost atd - právě že tyhle věci jsou státní zakázkou - v rámci bezpečnostních předpisů EU a války proti terorismu"
Aha takze dataretention se bude resit v parlamentech a Tebou zminovana ficura ne.
Telefony pred 2001 tutu vlastnost nemaji?
Mnozstvi hracu to vubec nijak nepotvrzuje, neumis si predstavit jake problemy jsou s dohodnutim naprosto bezvyznamnych vlastnosti mobilnich telefonu.
Globalni korporace jako Nokia primarne vydelavaji penize a nemaji zadny duvod uzavirat nejake tajne dohody se statem . Ani operatorum, kteri na vyrobce maji docela "bic" se nepodarilo je dotlacit k podstatne trivialnejsim vecem.
Specialni architekturou jsem mel na mysli, ze je pomerne hodne druhu ruznych telefonu a vzhledem k mnoha okolnostem se neprogramuji na hardwarove urovni zrovna snadno(v predchozim prispevku jsem mel na mysli specifickou architekturu proprietarnich operacnich systemu).
Jake prakticke zkusenosti?
Opravdu z nich jednoznacne vyplyva, ze kazdy telefon je sofistikovana stenice nasazena Velkym Bratrem?
case>ohledne mobilniho trojskeho kone mas podle myho pravdu, mozne je cokoliv ale realna situace je nekde na skale mozneho a to tam kde popisujes. paranoik at si veri cemu chce a chova trebas postovni holuby a namontuje si na hlavu zrcatko at muze porad sledovat jestli za nim nikdo nejde ....
...jinak, moc jsi mi ale nevyvratil moji "metodu"...dedikovany telefon, ktery je vypnuty neni i pri zachyceni jeho cisla nejak vysledovatelny k jeho uzivateli, pokud nebyl predtim pouzit (predpoklad) v souvislosti, jinak vyhoda mobility - neni to tak hrozny, jde hlavne o to aby jsi nevolal za nejakeho sledovatelneho mista, hlavne ne od sebe z domu a taky aby jsi si telefon vypinal. potom je to snad porad bezpecny zpusob i bez vaseho sms sifrovaneciho nastroje, uznej
ale s tim vasim sifrovatkem bude i mobilita, tak by se to dalo rict?
Zkusim jeste osvetlit, proc nepovazuji Tebou navrhovanou metodu dedikovaneho telefonu a karty za idealni.
Predpokladejme, ze tuto metodu pouzivas a napr. policie ziskala nazor, ze provadis nejakou nelegalni cinnost. Na zaklade indicii zahajila policie sledovani. Sledovanim zjisti, ze chodis telefonovat s nejakym uplne jinym telefonem na frekventovana mista. Umisti na Vaclavaku Agathu v dobe Tveho telefonu a uz Te maji. V te chvili zjistili vse potrebne a Agathu uz dale jestli ihned nevymenis telefon i kartu) pouzivat nemusi. Tva metoda ukryva maximalne identitu(byt bych asi telefony i karty navrhoval stridat), ale neskryva obsah. Pri pouziti naseho systemu zcela skryvas obsah svych SMSek. Pri Tvem sledovani sice zjisti, ze si posilas s nekolika lidmi sifrovane zpravy, ale nebudou schopni odhalit jejich obsah (dokud s Tebe nevymlati klic k aplikaci a i potom odhali pouze komunikaci od Tebe a k Tobe) ostatni budou stale v bezpeci (kdyz nezvolite stejne klice).
Nase aplikace zcela chrani obsah Tvych zprav.
Vas zajem o www.sms007.cz ovlivni jestli budeme mit moznost vyvinout sifrovani hlasu a skryti identity(pres vlastni servery).
case>rozumim co mas na mysli, souhlasim ohledne obsahu a je dobry ze se neco takovyho vubec dela, to kazdopadne! pro nektery aplikace je to idealni hracicka
jinak je jasny ze nemuzes chodit volat, hm volat asi ne - radeji psat smsky - tak, ze nemuzes chodit posilat zpravy porad na stejny mysto. dulezity ale je (jak si potvrdil) ze si nemuzou tvoji osobu s nejakou problematickou cinnosti spojit. proste to pro ne bude nekdo a nezjistej kdo. pokud by meli podezdreni za normalnich okolnosti, zacnou te sledovat i kdyz nebudou znat obsah, dukazy si uz nejaky obstaraj.
Temer vzdy je prvni podezreni a potom odposlech.
Myslim, ze malokdo je odhalen pouze na zaklade analyzy odposlechu.
Toto nebezpeci hrozi zatim jen u velmi vaznych zalezitosti(napr. nuklearni technologie apod.). Podle nekterych indicii se da predpokladat, ze je analyzovana veskera datova komunikace. V techto pripadech Ti, ale Tva metoda nepomuze, v te chvili se dostavame k uplne jinym rozpoctum a jim adekvatnim technologiim .
Vas zajem o www.sms007.cz ovlivni jestli budeme mit moznost vyvinout sifrovani hlasu a skryti identity(pres vlastni servery).
case
důvod existence systému na celé situaci nic nemění - tento sw vůbec není zákeřný - naopak zvyšuje stupeň bezpečnosti politické odůvodnění je pro průměrnou lobbyingovou agenturou rutinní záležitost -
ad trivialita hlasového přenosu - pořád jsou to jedničky a nuly - fuk co znamenají
ad "spiknutí" - pche - jakýpak spiknutí - klasická mezinárodní spolupráce v oblasti bezpečnostní politiky - z pochopitelných důvodů je zde obchodní tajemství ještě o něco povýšeno - vzhledem k tomu že funkce tohoto druhu nevyžadují od telefonu žádné přídavné funkce nejedná se o hw změnu tudíž náklady se snižují s množstvím vyrobených kusů. Konkrétně číňanům je úplně jedno jaký sw do telefonu nainstalují
ad řešení v parlamentu - pokud ministr vnitra vyloží že záležitost je v režimu utajení tak se může projednávat maximálně v parlamentní komisi extra pro to ustavené přičemž každý člen musí mít prověrky a složit slib mlčenlivosti
ad telefony před 2001 - těžko říct - možná jak kterej - bylo by to logický
ad vlastnosti - mmm k tomu těžko něco můžu říct - řek bych že s tim nebude problém vzhledem k tomu že to bude nejspíš podmínka pro provoz po většině EU
motivace velkejch korporací a různejch týpků v nich zašitejch bych asi taky nekomentoval
ad architektura - mmm zajímavý - možná proto ten trend k unifikaci
ad praktické zkušenosti - ukazují že telefon může fungovat jako štěnice - spis je neúprosnej
ad příspěvek 72
no s tim podezřenim máš do určitý míry pravdu - ale funguje to i tak že občas stačí když seš něčím nápadný - nebo kámoše v problémech
s těma analýzama odposlechu - hromadnejma - a la system echelon - máš jasně recht
SNARK: Zda se, ze Te nepresvedcim. Nicmene bych uvital presny popis praktickych zkusenosti. To co zatim uvadis jsou pouze obecne fraze (nic ve zlem). Nemyslim si,
ze se nedeje spousta podivnych zakulisni triku, ale neco technicky mozne je a neco ne.
Jsem v pokuseni vypsat soutez na nalezeni takoveho "zabezpecujiciho" softu.
Pro zjednoduseni rekneme pouze u Nokii Series 40.
Kolik jsi ochoten zaplatit nebude-li nalezen?
Vezmu tebou nabizenou castku v pripade nenalezeni a vynasobim ji 100.
To bude odmena za nalezeni. To mi prijde fair.
Jestli tomu veris, doufam, ze jsi ochoten hrat.
Uz mam teto nesmyslne legendy opravdu dost.
obecné fráze typu - "softwarově to nejde" nebo "muselo by to být v javě" jsou tu vidět spíš od tebe - já ti celou dobu věcně vysvětluju že to co telefon sám od sebe umí mu naprosto stačí k tomu aby fungoval jako štěnice -
ad praktické zkušenosti - nestačí ti to co píšu v příspěvku č. 63??? nebo chceš abych ti tady psal konkrétní jména obviněných a na kterém krajském soudě si spis můžeš vyzvednout k okopírování včetně toho abych ti zařídil plný moce od advokátů
a hrát si na nějaký sázky a kdo to najde nebo nenajde - cheche - nejsem malý dítě nebo cikán abych se s tebou sázel - spíš by mě zajímala motivace tvojí skoro "hysterický" reakce - začíná to bejt interesantní jak se biješ za to že "prostě to neexistuje a ani to nejde" přitom sem nijak nesnižoval důležitost nebo užitečnost tvýho komerčního produktu (snad kromě toho že se toho chopil Dr. Doležal - což věci určitě hodně "pomohlo" neboť je znám jako renesanční znalec všeho)
jestli se chceš sázet mermomocí - tak jinak - když ti přinesu kopii spisu ze kterýho to jasně vyplývá se začerněnejma konkrétníma údajema osob dáš mi sto litrů???? slibuju že je věnuju na charitu
Z toho, ze byl nekdo odposlouchavan mimo samotny hovor nijak nevyplyva, ze prave mobilni telefon slouzil jako stenice, na tom se doufam shodneme. Jestlize jsem mel na mysli podrobnosti, zajimalo me kde ty, nebo zucastneni berou jistotu, ze se jednalo prave o odposlech pomoci mobilu slouziciho jako stenice, ktery nebyl nijak specialne upraven tj. dotycni ho nenechali neduveryhodnym osobam apod. . Podal jsem naprosto jasne duvody, ktere me vedou k nazoru, ze takovy rezim v neupravenem standardnim telefonu spustit nejde. Za obecnou frazi povazuji napr. "ad trivialita hlasového přenosu - pořád jsou to jedničky a nuly - fuk co znamenají " nebo "Konkrétně číňanům je úplně jedno jaký sw do telefonu nainstalují " atd. .
Proc me to tolik rozciluje? Vyvolava to zbytecnou neduveru a usnadnuje to praci Velkeme Bratrovi. Jestli ten clanek v Lidovkach pred 5 lety nebyl dilem zpravodajcu musi dekovat Bohu za tvurce teto vytrvale legendy.
Soutez a sazka je dobra metoda. V pripade, ze mas pravdu bude takovy software v telefonech nalezen a za to me napr. 1mil stoji, nebot cena takoveho dukazu na trhu bude vyssi, rozhodne neprodelam. V pripade, ze nalezen nebude a o tom jsem skalopevne presvedcen, budu mit jasny argument pro lidi Tveho razeni.
Prekvapuje me, ze do toho vzhledem k sile sveho presvedcen nejsi ochoten jit.
Taky Ti mohu slibit, ze Tebou vlozene penize dam na charitu .
ad 1 - naopak - když to píšu tak si to necucam z prstu - za á se to píše na deskách v tom spisu že to je záznam z telekomunikačních prosředků a za bé na audiozáznamu je jasně slyšet tlumenost hovoru jak má týpek telefon v kapse - pak šustění jak ho vytahuje - pípání čísel a vytáčení a pak tlachy. Byl to typ kterej měnil telefony jak ponožky - to je samozřejmě zbytečný pokud si pak ten "novej důvěrnej telefon" pustíš doma a na záznamu buňky se objeví že v těch a těch souřadnicích se na buňku v tu a tu hodinu přihlásil ten a ten telefon (to jde i na dražších výpisech z tel. účtu )
to samý ti řekne i kdekterej blbej fízl z kriminálky - mít u sebe telefon s vloženou simkou a baterkou je jako mít za zádama policajta s mikrofonem
ad bé - to že něco nenajdeš považovat za důkaz toho že to neexistuje je k smíchu
dál netušim jak tě napadlo že to co tvrdim usnadňuje práci VB - to bych spíš měl tvrdit já o tobě . naopak rozebrat si telefon kdykoliv ho nepotřebuju a kdykoliv potřebuju "sprostě" mluvit je to NEJJEDNODUŠŠÍ a zároveň NEJFUNKČNĚJŠÍ bezpečnostní opatření - teď už to úplně trká - vypadá to fakt trapně - že se bojíš aby místo šifrovanejch smsek za prachy do tvý kapsy si lidi raději nekupovali jednoduše karty do telefoních budek na řešení věcí co nechtěj řikat do svejch telefonů
doufam že to tak neni i když na to všechny tvoje reakce úplně naváděj
ale oukej klidně mi za kopii toho spisu můžeš dát milion
btw. je jasný že zveřejnění týhle samozřejmosti by stálo podstatně víc - znalecké posudky by odhadly škody vzniklé výrobcům, distributorům, a hlavně státním orgánům - no hochu na to bysme neměli asi nikdo z nás
jestli považuješ za naprosto jasnej důvod neexistence možnosti odposlechu z fyzicky neupraveného telefonu to že to neumožňuje specifikace tak tato diskuse tímto končí
good luck
Snarky
p.s. chtěl bych tě vidět jak do očí řikáš těm klukům co si to vodseděli že šli sedět na základě legendy - checheche - btw eště když kejval gross tak šel v televizi pořad kde ukazoval na grafech jak jsou odposlechy laciným a účinným kriminalistickým prostředkem a jak se hodně podílejí na objasněnosti
ad 1. Za telekomunikacni prostredky je policii povazovano kdeco. Slysel si ten audiozaznam? Naprosto nepopiram moznost lokalizace telefonu, jen bych pro upresneni dodal, ze presnost na metry(pouze s vyuzitim mereni soucasne site)je take
fantazie. Nevim proc by "každej blbej fízl z kriminálky" mel byt autoritou uz z definice .
"ad bé" Nevidel jsem zatim nikoho chodit po vode, a proto si dovoluji predpokladat, ze se to moc casto nedeje (Jesus mel vyjimku ). Jestli takovy zakerny soft v ramci telefonu existuje, pujde bezpochyby najit, nebot ridici software neni zas tak rozsahly.
Rozhodne to bude lidem stat za nabizenou castku a hlavne za vehlas, ktery tim ziskaji(jistota velmi dobre placeneho mista v hitech firmach). Dnes, protoze to na rozdil od Tebe myslim smrtelne vazne, jsem mel schuzku s nasim advokatem a ptal jsem se na moznost spotrebitelskych zalob na firmu Nokia v pripade nalezeni takoveho softu. Skoro bych si pral, aby nalezen byl . Vyborna reklama a pravdepodobne astronomicke sumy, takze soutez vypisu nezavisle od Tve reakce.
ad "dál netušim jak tě napadlo že to co tvrdim usnadňuje práci VB - to bych spíš měl tvrdit já o tobě" Lide, kteri veri teto pohadce bohuzel ani zdaleka nevyuzivaji moznosti mobilni komunikace a tak ztraci jednu z vyznamnych vyhod a snizuji svou efektivitu.Navic STRACH je veliky nepritel.
ad " btw. je jasný že zveřejnění týhle samozřejmosti by stálo podstatně víc - znalecké posudky by odhadly škody vzniklé výrobcům, distributorům, a hlavně státním orgánům - no hochu na to bysme neměli asi nikdo z nás" K tomu jsem se jiz vyjadril. Po konzultaci s advokatem jsem ochoten do takove akce s radosti jit. Mohu pouze vydelat .
ad "bezpečnostní opatření - teď už to úplně trká - vypadá to fakt trapně - že se bojíš aby místo šifrovanejch smsek za prachy do tvý kapsy si lidi raději nekupovali jednoduše karty do telefoních budek na řešení věcí co nechtěj řikat do svejch telefonů " Diky Bohu, tehle hlouposti vetsina lidi neveri.
ad "ale oukej klidně mi za kopii toho spisu můžeš dát milion" Ne, to tedy fakt nedam.
Dost se ovsem divim, ze neveris moznostem souteze.
ad "jestli považuješ za naprosto jasnej důvod neexistence možnosti odposlechu z fyzicky neupraveného telefonu to že to neumožňuje specifikace tak tato diskuse tímto končí " Jasne jsem Ti uvedl duvody, ktere me vedou k naprostemu popreni Tebou zminovane legendy. Specifikace a jeji vyznam jsou pouze jednim z nich. Ano VB protlacil nekolik neprijemnych veci do GSM - pouzivani sifry A1, moznost prepnuti do modu A2 a neautentizace site vuci mobilu. Jak rika Kabala veci neviditelne jsou poznatelne pouze pozorovanim veci viditelnych ; ) .
Vse, co jsi uvedl jsou dle meho nazoru pseudoargumenty (nic ve zlem, jsem pouze uprimny).
ad "chtěl bych tě vidět jak do očí řikáš těm klukům co si to vodseděli že šli sedět na základě legendy" rad se s nimi uvidim, jestlize je osobne znas. Alspon se dozvim informace primo od zdroje.
Nemam o tomto konkretnim prikladu dost informaci. Podle zkusenosti bych, ale soudil, ze nektery z nich spolupracoval s policii a mel stenici u sebe, pripadne zajistil jeji umisteni do telefonu. Z pozorovani plyne, ze nejvetsi bezpecnostni riziko jsou vzdy lide.
Snarkovi jsem se snazil uvest podle me dost presvedcive argumenty v netechnicke rovine.
A/ Tato vlastnost telefonu by byla zcela jiste odhalena, popsana a vyuzivana subjekty ze soukrome sfery, ktere minimalne v teto zemi maji proti Statu technologicky naskok
B/ Publikace takoveto zakernosti by vynesla kazde hackerske skupine nehynouci slavu.
C/Odhaleni takoveto chyby by bylo bajecnym soustem pro pravniky a vyrobcum by velmi neprijemne zavarilo (takovato zaludnost by jasne porusovala platne pravni predpisy minimalne v CR - konzultovano s advokatem)
D/ Operatori by striktne vyzadovali zaplaceni prenasenych dat
E/ Jakekoliv dalsi metody odposlechu by ztratily vyznam
F/ Zminovane reseni je zbytecne slozite(vyzaduje vysokou miru kooperace mezi dotcenymi stranami, v pripade odhaleni nese znacna obchodni rizika, je nutna dodatecna technologie apod.) a za stavajicich podminek je duplicitni
Napr. V pripade neautentizace site vuci uzivateli (vyuziva Agatha) lze snadno tvrdit, ze se jedna o chybu v navrhu, ve Snarkove metode by to neslo
ad 1 - ne - to co se rozumí telekomunikačními prostředky z hlediska trestního řádu je jasně taxativně jmenované v příslušný prováděcí vyhlášce ministerstva vnitra - kromě telefonu nikdo z těch lidí u sebe nic takovýho neměl (PMR, CB, pager atd atd) - ten audiozáznam sem pochopitelně několikrát slyšel a je úplně jasný že je z telefonu - každýho to napadlo okamžitě - ad lokalizace - jinej případ - agrese na zastávce tramvaje - týpkovi dokázali že se nacházel přesně tu dobu co poškozenej uváděl na tramvajovym ostrůvku
autorita "každýho blbýho fízla" v tomto případě vyplývá z jeho každodenní činnosti a zkušeností - kdo jinej by to měl vědět líp jak to v praxi funguje???? Pořád píšeš že je to zákeřnej sw - ale to je překrucování úplně holčičim způsobem - ten soft neumí nic jinýho navíc - akorát umožňuje ovládání prostřednictvím buňky bez vůle držitele ve více případech než o kterých víme
sem zvědavej co máte za advokáta - co ti na to řekne - jak byste prokazovali příčinou souvislost existence odposlouchávání - notabene s posvěcenim zákonů, státního zástupce atd atd a jakýchkoliv ekonomických škod - doufam že ti advokát vysvětlí že v občanskoprávních sporech je důkazní břemeno na straně žalobce a politickej tlak plus společenská objednávka na soudech fungují stejně bezchybně jako kdykoliv naivní představa vejvaru ze soudního sporu mi k tobě moc nesedí
ad soutěž - heh sem zvědavej
ad efektivita - co je neefektivního na tom že když se s někym bavim např. vo pěstování tak si vyndam baterku a simku??? ta ztracená půlminuta??? nebo že ti někdo zrovna moh volat a bude muset chvilku počkat??? pche - právě že naopak - a racionální využívání mobilů mi navíc pomáhá v tom aby ze mě nebyla jítrnice která nosí "mobíka" i do sauny a když nemá signál tak si zoufá
ad strach - nazýváš opatrnost strachem??? takovejch je plnej přibyl na pankráci
ad kabala - tim se voháněj na šábesu při debatách s rabim
ad zdroj - a změnil by se osobním kontaktem tvůj názor - nebo bys jim vysvětloval že to vlastně nejde ???
nsk> casovo sw na ty smsky je hodně dobrá věc - to tvrdim vod začátku
Ach jo, asi si ponechame kazdy svuj nazor.
Tebou zminovana vlastnost by vaznym zpusobem ohrozovala pravo na soukromi, ktere
zakon zajistuje.Takovy pocit jsem z toho mel, pouze jsem si to u advokata overil, abych mel jistotu, ze pro muj pocit existuje jednoznacna opora v zakone . Detaily mi jsou lhostejne Ty jsou na advokatovi. Probiral jsem to s nim pomerne podrobne (cca 2 hod).Advokata mame velmi dobreho (s primou vazbou na ustavni soudce).
Nejde mi primarne o penize ze soudu, ale o dusledky, ktere by to pro vyrobce melo. Neverim v Tebou zminovanou vlastnost a to z duvodu, ktere jsem uvedl, nicmene je-li to nahodou pravda, chci aby za to nekdo zaplatil .
Predpokladame-li, ze takovy soft existuje (v coz neverim) dava telefonu vlastnosti jednoznacne nad ramec specifikace GSM a umi toho dost navic. BTS ma zajimat pouze sila signalu, namerena zpozdeni apod.(udaje dulezite pro rizeni hovoru) nic vic a nic min.
Jeste k tramvajovemu ostruvku, kdyby tvrdil, ze byl 50 m od nej a mel schopneho advokata a zminil se, ze rvacku pouze videl byl v poho. Pravdepodobne se zbytecne
predcasne pod tihou "argumentu" priznal. Rozlisit by to slo v ramci mesta tak na 10 metru, ale to je dle mych informaci mimo moznosti operatoru(jde o pouzivany algoritmus a obecnou nechut lidi delat neco nad ramec svych povinnosti ).
Toz tak.
Asi bych to nechal. Doufam, ze Te presvedci soutez )) . I kdyz asi ne , co
Soutez vidim tak za mesic, nejpozdeji po Vanocich.