Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
czechglock bublinky sa ti tam tvoria kvoly vyreniu vody ako pises mozno v cerpadle mozno v chladici znizenie prietoku moze pomoct a neviem ako to mas zostavene ale radcej by som cerpadlom tahal kvapalinu z chladica ako ju tam tlacil
No já si myslím,že kdyby jsi do toho nejvyššího bodu sestavy zařadil do oběhu otevřenou nádobu-něco jako otevřená expanzní nádoba u vytápění.No prostě sloupec vody,tak by se to mohlo odvzdušňovat samo.Nevim,jestli to vzhledem k prostoru,délce rozvodu,popř. výkonu čerpadla bude možný...
Jen nápad,Jinak jsem ještě moc karmy nerozdal,ale ty si ji jednoznačně zasloužíš-čistá pěkná práce K+
Bublinky se uvolňují z vody v důsledku nižší rozpustnosti plynů při vyšší teplotě vody.Do chlazení naliješ vodu teplou 20 st.U lampy se voda ohřeje na 30 a uvolní se část ruzpuštěných plynů.V chladiči se ochladí a zpátky rozpustí.A takhle dokola.
Vodu to chce před nalitím do chlazení převařit a tak při 60 nalejt.Pak už je jen důležité,aby chladící kapalina neměla kontakt s atmosférou.
Možný je taky,že je vzduch do systému přisáván nějakou trhlinou v místech s podtlakem.Zkus přehodit na čerpadle vývod s přívodem.
co se týče radiátoru(výměníku):
doporučuju výrobu - radiator a radiator č.2 http://www.sweb.cz/erty/
použita nějaká vodivá pasta
navrhnout asi pro 2 ventilátory 120
- asi si to udělám na tři 120 na 12V a budu regulovat otáčky(snížit hluk)
chladič bych použil určitě: http://www.auto-chladice.cz/ramec_vod.htm
- felicie 1,6
- favorit
jde jen o cenu a aby tam bylo trochu mědi a jednoduší to bude s dvěma vývody (obrázek je to modrý číslo)
jinak jsem chladil 400 W s tímto a fungovalo to pěkně
- čerpadlo ponorné 2 m výtlak(max) průtok se pěkně mění s výškou
- 2 x topení ze škodovky osazeno 4 větráky 12 cm 12 V sunon
- prítah 8 cm 12 V a odtah 2 X 8 cm 12 V + filtr
čau nemyslíte že by proti bublinkám pomolha nádoba kde by se okruh rozdělil a vzduch by mohl volně unikat přes kapalinu pryč..jen mě to tak napadlo ...třeba hadička do nádoby s vodou a drůhá zase z nádoby dál do okruhu ...při dobrém čerpadle by to mohlo fungovat ..co myslíte?
..Cau kolego taky by me to zajimalo jak tenhle pokus dopadl ? Nekteri lide me tady tento thryd placaj pres hlavu ze je tady zdokumentovany vodni chlazeni lampy a pritom je tady jen spousta odkazu a hromada teorie ...sam sem videl jak to nefunguje , je to jen dalsi lakačka jak z groweru tahat penize pres ruzne pseudovychytavky .... dik za odpoved a drzim palce Hlava
a co zkusit přímo tohle? http://youtube.com/watch?v=PtufuXLvOok
de o to, kolik toho světla ten olej pohltí. právě se mně zdá, že když to tam nalije, tak se v tom akvárku trochu setmí.
rychlost svetla v prosredi, predani energie elmag (foton) prostredi vyboj-plyn (Na)-plyn-sklo vybojky-vybojka-oleju-olej sklu. Tohle by bylo mozna v klidu pro nejake 600 a vis v uzavrenem prostoru malem, pri nizsi vatazi straty markantni. jelikoz svetlo excituje elektrony prostredi a neznamena ze pak elektrony kdyz spadnou na predesli orbital pred exitaci prebytecnou energiji vyzari v elekromag vlneni stejne vnove delky.....v laboratori by to slo nejak posefovat stalo byto hafo penez jen jako nejaky prototip a doma to je nesmyslne radsi poradnej odtah...
cus tak ja len tak neznalecky zatrepem nieco co tak dvojita cooltuba a priestor medzi nimi vypumpovat, proste urobit tam vakum... nieco na styl plastovych okien
no de proste o to ze na ruznem rozhrani vybojka olej civoda sklo dojde k absorbci fotonu latkou ktere se zpet vyzari bud teplem ci svetlem pozmenene vlnove delky...proste z duvodu absorpce svetla temito latkami je lepsi poradnej odtah pac treba 400w vybojka v tomhle systemu by pro rostliny davala svetlo stejne energije jak treba 320w neodstinena a dobre vetrana.....snad to bude lepsi pro pochopeni(ani ja sem to predesle moc nepobral pac sem to psal mooc na prach tak se ti nedivim)
Zdravim Groweři, koukám, že tenhle thread už nějakou dobu spí, ale přesto sem se dokopal a zlehka zdokumentoval vodní chlazení na výbojku, který už se mi doma nějaký ten pátek válí.