Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Když to budu skladovat v 5l sklenicích nebylo by dobré hodit tam hrst rýže třeba v nějaké síťce nebo v látkovém sáčku? Rýže pohlcuje vlhkost... Dávají to na hospodách do slánek a tak. Co mi k tomu řeknete ?...
SN!P3R
Původní příspěvek od Magor Čaute, s částí zásob jsem to nakonec udělal takhle:
- přesušený matroš za pomoci svěráku zalisoval do malých tub od šumivého celaskonu (25-30g na tubu)
- tuby naskládal do plastové potravinové misky
- nekompromisně zalil asi kilem vosku (prostě je ten prostor kolem tub vyplněný voskem, vosk by měl být hydrofobní)
- zadekloval, dekl taky zalil voskem
- zabalil do hromady takového toho bublinkového igelitu, ať vosk nepopraská mechanickým namáháním
- zakopal na nejsušším místě na zahradě, hloubka asi 80cm, pod tím a nad tím asi 15cm štěrku (jakože parodie na drenáž) :-)
Za 5 let vykopu a porovnám s lisovaným vzorkem z mrazáku (jestli tam ještě něco bude), pošlu report .:-)
Teď mě ještě napadlo, že jsem do té díry kolem balíčku mohl napatlat hromadu montážní pěny. Hm, tak příště. :-)
Při pročítání threadu mě napadlo skladování v ochranné atmosféře. I plíseň potřebuje k životu kyslík a prostředí bez kyslíku nemusí být jen vakuum. Stačilo by vyměnit vzduch v nádobě za nějaký plyn. Třeba CO2, nebo ještě lépe helium. Obojí by mělo jít sehnat. Skrz víčko dva ventilky od kola,přívodní hadička až na dno sklenice a odvod vzduchu zpod víčka bublá přes vodu.pak ventilky zakapat voskem. Autorovi už to asi nepomůže, ale aspoň to tu trochu oživím .
Jinak by mě taky zajímalo jak dopadlo tenkrát to skladování