Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od _SOT_ Zdravicko,co myslite asi prehnojil ze?
z 20ti kytek jen na 2 mam par takovych listu,zbytek se chova uplne normalne,je pravda ze pobliz techto kytek mam blizko prichod cerstveho vzduchu s ionisatorem
Atami Wilma,model ST3
17.den 18/6 vyska 35cm
Jungle in da box
EC 1,4
Ph 5,9
26 den/22 noc
vlhkost 70%
400 W MH
Zdravim, nejsem zadnej zkusenej zahradnik, ale ty kraje listu vypadaj na prehnojeni... ten list je ale tak divne zkroucenej jako by byla prelita... (aspon me se nektery listy pokroutily podobne na jedny kterou sem prelil).
Jinak diky vsem za rady, snizil sem ph a zahnojil a uz tolik nezloutnou, snad uz to do sklizne vydtzi. Good Luck
Původní příspěvek od Vilem Hledal jsem, ale na nic takoveho jsem tu nenarazil. Proto bych rad rad, kdyby nekdo vedel co s tim. V listech se mi zacaly objevovat malicke dirky, ktere nevim cim jsou zpusobeny. Zda nejakym hmyzem, nebo nedostatkem neceho.
Mám problém se škůdci... buď to jsou svilušky nebo třásněnky, ale blíž identifikovat neumím a tak dobrej foťák nemám.
Jsou to takový fakt malinký tmavý (spíš oranžovo hnědý) hajzlíci co lezou po listech a zůstávají po nich světlé tečky... listy se nijak nekroutí a neumíraj ale čekám že to je jen otázka času.
Zatím na jedné kytce ale hned vedle jsou jiné a některé začínají kvést a nechci aby ze to rozšířilo, právě na ně.
V lokálnim growshopu mi nabízeli např. biool... ale chtěl sem znát názor někoho kdo už se s tím potkal. Čim je opravdu spolehlivě zneškodnim a co na prevenci?
Původní příspěvek od crazyben Mám problém se škůdci... buď to jsou svilušky nebo třásněnky, ale blíž identifikovat neumím a tak dobrej foťák nemám.
Jsou to takový fakt malinký tmavý (spíš oranžovo hnědý) hajzlíci co lezou po listech a zůstávají po nich světlé tečky... listy se nijak nekroutí a neumíraj ale čekám že to je jen otázka času.
Zatím na jedné kytce ale hned vedle jsou jiné a některé začínají kvést a nechci aby ze to rozšířilo, právě na ně.
V lokálnim growshopu mi nabízeli např. biool... ale chtěl sem znát názor někoho kdo už se s tím potkal. Čim je opravdu spolehlivě zneškodnim a co na prevenci?
Zdravim growery
Mám problém s tečkamy na listech v 35 dni květu. Hledal jsem ve všude ale nejsem si jistý jestli mám ten samý problém, který je popsán npř. u nedostatku hořčíku atd. Přijde mi to docela podobné u více problémů.
Díky za tipy
Původní příspěvek od markus.guiseppe Zdravim growery
Mám problém s tečkamy na listech v 35 dni květu. Hledal jsem ve všude ale nejsem si jistý jestli mám ten samý problém, který je popsán npř. u nedostatku hořčíku atd. Přijde mi to docela podobné u více problémů.
Díky za tipy
Mrkni o příspěvek výše... přesně takhle vypadali ty moje listy a jsou tam svilušky... jsou fakt maličký, ale dají se vidět okem. Tak to nejdřív pořádně prohlídni než začneš něčim hnojit. Zvrchu i zespodu listu.
Při nedostatku hořčíku bejvaj listy takový jakoby žíhaný, ale ty tečky budou mít jinou příčinu.
Já ty tečky teda ještě neměl tak tmavý, (snad sem to podchytil včas) a listy ještě neztrácely barvu. Dneska sem to postříkal Spruzitem a vypadá to že to pomáhá, ráno na světle to ještě musim pořádně prohlídnout.
Zdravím
mám dlouhodobější problém se svejma holkama (řezy super skunk) na balkoně
ve velkém jim žloutnou (spíš bělají) a odumírají listy, objevují se na nich taky shluky černých fleků a tento celkový stres možná přispěl k tomu že mi ještě ani nenakvetly
od počátku sem to řešil jako nedostatek živin, ale hnojení tomu spíš přihoršilo (možná sem hnojil málo dusíku a moc fosforu, mohl sem to ještě víc dojebat)...ovšem po tom co se začli množit ty černé fleky sem spíš pátral jaký škůdce nebo houba(plíseň) by to mohly způsobovat...ale nikde na growerských fórech sem to stejné nenašel
prosím pomooc, přece si nenechám zdechnout jediný kytky :/
.edit: zpočátku se to týkalo pouze velkých spodních neprosvícených listů ale šplhá to vejš a vejš ...jediní škůdci které sem vypozoroval sou takový ti miniaturní světlí hajzlíci v kořenech, lezou pouze z dolních děr v květináči
-vedle se pěstujou rajčata papriky bazalka pažitka atd
zdarec mám stejný problém,ale žadný parazit to není.Je to na všech kytkách (20ks cca), ale žadnou potvoru jsem tam nenašel.
Neví někdo co by to mohlo být?
Ahoj zkus se podívat ještě jednou mám stejný problém, ale myslím si že to fakt dělají ty cikády viz tady ten obrázek http://www.vaclavpizl.cz/photos/cikada-517.jpg myslím si že jim ty listy moc chutnaj!
To na tej prvej fotke vľavo vypadá ako nedostatok draslíku (žlté až spálené okraje listov).
Tie narkotické škvrny by som prispisoval nedostatku železa, prípadne horčíku.
Určite to nevypadá na napadnutie hmyzom. Listy nie sú "ohryzené".
Jelikož mám 2regulár holky na balkóně nechtěl jsem na svilušky používat žádný postřik z chemie, proč? je logické, že...je to hnus, jak pro kytku, tak pro zdraví pěstitele, tak zkouším bio-rady od prabáby.
Vyzkoušen výluh mix cibule/česnek postříkání rozprašovačem, ale po pár dnech tam byly ty potvory zas.
Další pokus silný vývar z heřmánku, pokropeno a ten se kupodivu zatím osvětšil a hlavně kytce neublíží.
Hodinu v mírném varu 3polévkové lžíce na 1 litr, poté nechat dojít, zcedit a vlažné kropit rozprašovačem celou kytku, jako když si ve vaně kropíte svojí ženu.
U automatů bych to bral spíše jako dobrou prevenci, stejně dozraje dřív, než jí ty potvory sežerou.
Jestli to tu už někdo prezentoval, tak to berte jako potvrzení.
Dain, Hašišák: mmm mám na kytkách to stejný, a za celou dobu jsem nedokázal prijít na to, co tomu může kurva být. mám kytky na balkoně v kvetináčích, tak jsem to připisoval tomu vedru, co bylo.
ale Hašišák to má v zemi, predpokládám..tak už fakt nevím..
The Worst: nedostatek mikroprvků to nebude, max sekundárně - rozhodně způsobený něčím jiným.