Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Nevie mi niekdo poradit co s tym mam? PH drzim pri 6, hnojim denne Plagronom Bloom 3ml na 3litre, niekedy aj menej.... Siri sa to iba zo spodu. Denne osklbem takych 10 listov...
Hlina: Grow Mix
Skrina: nejaky lisovany bakelit (klasicka starsia skrina) rozmery 60x80x160
Svetlo:250W
Odtah: UFO 175m3 -tusim (ide nonstop)
Pritah: jeden PC vetrak v dolnej casti + este jeden na pohyb vzduchu v dolnej casti + 2 klipsnaky na ofuk salamov (taktiez all v nonstop prevadzke)
Znutra diamantovka, matrosu je 6ks, 34den 12/12 a teplota je v pohode, vlhkost zmerat neviem ... HELP PLS!
Zdravim,prosím o radu.Zkoušim si pro radost pěstovat1 kytku.Sice jsem v brzké fázi,ale radši jsem napíšu dříve,ať už pak neni pozdě.Na obrázku si všimněte,že úplně dole kde je 1 patro tak to úplně vyschlo.A dokonce už i nahoře na některých listech jsou občas zatim žlutý malý fleky...
Světlo mam sice jen 42W=60W Halogen úsporka,ale tím to snad neni ne ? Teptota je taky normální...díky moc prosim o vysvětlení
Zdar Growers, obracím se na Vás o radu. Přivezl jsem si řez White Russian po přesazení se mu začali z boku osychat mladé listy viz foto Nevíte co s tím? Domnívám se že hnojením to být nemůže, páč jsem ho nehnojil a ma druhém řezu nic takového není, takže by to nemělo být ani půdou.
"Dobrá nálada nic nevyřeši, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si jí uchovat" J. Werich
-uisti sa, ze poda drzi vhodne pH (6-6.5), odmeras to z odtoku kvapockovym pH testerom (BEN test, GHE pH tester...). Rovnako tak kazdu zalivku dosledne odmeraj na spravnost pH.
-dodrzuj zalievacie pravidlo- nezalej nikdy, kym poda uplne nepreschne (u mladych rastliniek s nevyvinutym korenovym systemom je toto bezny jav- preliatu podu rastlinka nie je schopna do dalsej zalivky vypit a kazdym dalsim zaliatim iba udusujes korenovy system, ktory nie je schopny rast. Ten rastie vyhradne v suchych fazach pody/substratu, preto je preschnutie dolezite)
-snaz sa drzat vlhkost na 60-80 percent
-zabezpec im dostatocny ofuk a odtah
-zatial nehnoj, maximalne tak 1-2ml korenoveho stimulatoru, ale na dusik je este cas
Neviem, co z toho si nedodrzal, preto som ti to napisal zovseobecnene, ale prakticky sa podobny problem moze vyskytnut u ktorehokolvek bodu, ak ho nedodrzis.
SCARFACE : pises, ze mas 34. den kvetu a vtedy je 1ml/l palgron bloom znacne nedostatocne hnojenie, podla vsetkeho maju rastlinky akurat obdobie najvyssich narokov na ziviny. Pre porovnanie, v tomto case som ja daval rastlinkam 4ml bio-grow + 4ml bio-bloom + 2ml TopMax. Pre porovnanie. I hnede flaky na listoch mozu suvisiet s deficitom fosforu. imho.
lidi řekl bych že to muůže být z toho ,že když kytičky třeba porosíte když je tma a pak se vám rosvítí světlo,tak tam kde jsou ty zbytky kapek tak tam se to takhlepropálí
42den 12/12 a vyskytl se mě malej problém...viz foto...a nejsem si jiste čím by to mohlo pořádně být, teďkon byla 2x zálivka čistá voda ph6,2
1.trošku sem to přepískl a přehnojil
2.po repro forte je prej žloutnutí listů normální, to se mě moc nezdá i když to vlastně vycucává z listů živiny a pere je do palic...
3.nedostatek dusíku/draslíku
jinak ph zálivka jak čistá tak s hnojkama do 6,5
ph výtoku 7,0
EC metr nemám
teploty do 30stupnu den
Zase na druhou stránku jsem neprekročil doporučené dávkování. grow 1ml/l ten jsem ubíral a dával jsem naposledy, bloom 4ml/l, repro 1ml/l.
Ahoj. Přidávám foto nemoci či nedostatku živin na listech.
Jsou na zacatku druheho tydne kvetu, napadenych je jen par listu na kazde kytce.
Ph 6.1
teplota 27 den, 21 noc
Vlhkost 60
Hnojeno Metrop MR1, Metrop Calgreen a Metrop Amino Root, pristi tyden pridam metrop Amino Bloom.
Z toho co jsem se snazil najit by to mohla byt plisen (prilis se to nesiri, takze nevim), blbe pH to jsem vyloucil. Moc hnojek take pochybuji, hnojim 3x tydne a vic. MOzna nedostatek nejakeho prvku... Dik za rady
P.S: pH co vytek z kvetinace je 6.5 a pestim v hline:-)
Naposledy upravil ProradnyGrazl 30-05-2010 v 17:01 PM
Původní příspěvek od ProradnyGrazl Ahoj. Přidávám foto nemoci či nedostatku živin na listech.
Jsou na zacatku druheho tydne kvetu, napadenych je jen par listu na kazde kytce.
Ph 6.1
teplota 27 den, 21 noc
Vlhkost 60
Hnojeno Metrop MR1, Metrop Calgreen a Metrop Amino Root, pristi tyden pridam metrop Amino Bloom.
Z toho co jsem se snazil najit by to mohla byt plisen (prilis se to nesiri, takze nevim), blbe pH to jsem vyloucil. Moc hnojek take pochybuji, hnojim 3x tydne a vic. MOzna nedostatek nejakeho prvku... Dik za rady
P.S: pH co vytek z kvetinace je 6.5 a pestim v hline:-)
No u tebe bych to videl na preliti nebo prehnojení...můj názor...píšeš že hnojíš 3týdně a co zálivka s čistou vodou ? jak často teda zaléváš ? dodržuješ cyklus mokro/sucho ?
Naposledy upravil gravedigger 30-05-2010 v 18:00 PM
Původní příspěvek od lapaj V mojom 1. pokusnom GRW som zbadal taktiež problém s listami. Z počiatku som predpokladal zlé PH, preto som do zálievky pridával zopár kvapiek citrónu spolu s menším množstvom peroxidu (30%). Zdá sa, že to príliš nepomohlo, tak som namiešal do vody železitého roztoku pre zeleň a vyzerá to zatiaľ dobre.
ten roztok bol však plný kovových zbytkov takže po striedmom nadávkovaní peroxidu do 2dc na 15ml toho jedu odhadom 20ml v kelimku pracovala chemia asi 8min zbytok vypili stromy v zahrade
novym rapikatym listom to dost pomohlo, rastliny su uz takmer tyzden bez vody a este ziju, obcas ich sice pokropim rozprasovacom ale extra sa nestaram doplnaju biosferu v tmavom rohu.
Dobrý den, nedávno nastal jeden nepřijemný problém - listy kytiček začali žloutnout, hnědnout, kroutit se. Při procházení tohoto threadu jsem zjistil ze by to mohlo být nedostatkem živin. Řešením by pak bylo přesazení do větších květináčů a začít hnojit. To přesazení jsem měl v plánu, ale nevědel jsem co dělat když žačali takto žloutnout. Kytky jsou ve fóliáku na zahradě. Poslední dobou bylo velmi špatné počací, tak je to možná tím?