Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chtěl bych se zeptat ,má někdo zkušenosti s řasama?Máme doma rybníček a na hladině nám plavou zeleny řasy .Bylo by to dobry k něčemu?Jestli má někdo zkušenosti tak pište. Předem dik za odpověďi
Potřeboval bych help pls.Mám slepičáky zality v mlíku odstáty už tak jeden měsic a včera jsem k nim přišel a lezli tam bílí červy.Je to normalni?Neudělají ti červy něco kytce?
Původní příspěvek od mooter Potřeboval bych help pls.Mám slepičáky zality v mlíku odstáty už tak jeden měsic a včera jsem k nim přišel a lezli tam bílí červy.Je to normalni?Neudělají ti červy něco kytce?
je to naprosto normální, minulej rok jsme to taky tak měli a po zálivce kytky nevypadaly, že by si nějak stěžovaly
Dneska při sekání zahrady mě střelil nápad do hlavy jestli by bylo možné požít k nové biohnojce mrtvé slimáky...
jako je jasné že by je nešlo vykvasit ve slaném nálevu ale obyčejně v čisté vodě!
postup by vypadal následovně :1- Seženem si dlouhý klacek 2-Velký počet slimáků (stím by neměl bát problém stačí na zahradě odklopit nějaké sudy, kýble,bedny atd...) 3-Slimáky budem nabodávat na dlouhý klacek jako špíz TROCHU MORBÍD ALE CO UŽ JSOU TO POTVORY VÍME SVOJE!!! 4- pěkně dlouhej špízek z obou stran zajístíme aby slmáci nezklouzli a vložíme do nadoby ke kvašení...a necháme kvasit pěkně na sluníčku Když se každý den projdete po zahradě tak si nazbýráte za každej dejn pěknej špízek který přidáte k ostatním špízům v nádobě až to budete mít pěkne zkvašené cca 3týdny tak to bude pěkná bio hnojka. Slimáci jsou býložraví takže by stím prakticky neměl být problém. Nedoporučuji slabším žaludkům
Dejte vědět váš názor jestli je to reálné vytvořit hnojku ze slimáků?
Původní příspěvek od RespectFlowers živý tvory (krom vybranejch prospěšnejch bakterií) bych do toho netahal kvůli potenciálnímu amoniaku
Hmm.. myslíš že ten roztok bude hodně obsahovat amoniak ???
Nebo bude obsažen ve zbytcích těl slimáčích těl...jestli tam nějaké zbytky zbydou. ?Možná že by pomohla nějaká filtrace nebo neco podobnýho.....
hele nevim přesně nikdo neni tak blbej aby dával do výluhu slimáky co na to chceš slyšet prostě kokotina...je známo že se tímhle způsobem utopený muchy apod rozkládají ve výluhu i amoniak a asi nikdo to netestoval na slimácích...drž se osvědčenejch věcí raději tzn kopřiva, kostival, vojtěška, mořské řasy, kyselina mléčná , případně heřmánek, řebříček, přeslička
jo a dověděl sem se celkem zajímavou věc ... výluhy by neměly bejt až tak na sluníčku...
cituji
Jak se chová voda na sluníčku
Pokud necháme vodu na slunci tak, že paprsky dopadají přímo na vodu, začnou se už během několika vteřin tvořit řasy a mikroorganismy, které našim kytičkám rozhodně neprospívají, a mohou zapříčinit uhnívání kořenů, plísně, nemoci...atd.
Nikdy nenechávejte vodu na přímém slunci.
Mimochodem ani nám lidem to neprospívá, takže doporučuji nenechávat na slunci vodu k pití.
o tom nevim. jako vápno i popel tam dávám ... popel obsahuje i trchu vápníku takhle sem to spíš psal...ph já neřešim, respective řešim právě tim vápnem (musí být v práškové formě)...mám tam nasazený mykorhozní houby a ony předžvejkaj kořenům tak že je jedno jestli tam liju vodu nebo má půda ph 4 nebo 9...
žloutnutí listů i když hnojíš imho prostě si to dělá kytka a nic s tim neuděláš...můžeš zkusit víc dusíku ale nemusí to pomoct taky, kytka má vlastní chytřejší mechanismy a asi už ty listy nepotřebuje takže bych to neřešil...mě žloutnou nejvíc při přepínání a taky hnojim
Původní příspěvek od Rastiquez_ Dneska při sekání zahrady mě střelil nápad do hlavy jestli by bylo možné požít k nové biohnojce mrtvé slimáky...
jako je jasné že by je nešlo vykvasit ve slaném nálevu ale obyčejně v čisté vodě!
postup by vypadal následovně :1- Seženem si dlouhý klacek 2-Velký počet slimáků (stím by neměl bát problém stačí na zahradě odklopit nějaké sudy, kýble,bedny atd...) 3-Slimáky budem nabodávat na dlouhý klacek jako špíz TROCHU MORBÍD ALE CO UŽ JSOU TO POTVORY VÍME SVOJE!!! 4- pěkně dlouhej špízek z obou stran zajístíme aby slmáci nezklouzli a vložíme do nadoby ke kvašení...a necháme kvasit pěkně na sluníčku Když se každý den projdete po zahradě tak si nazbýráte za každej dejn pěknej špízek který přidáte k ostatním špízům v nádobě až to budete mít pěkne zkvašené cca 3týdny tak to bude pěkná bio hnojka. Slimáci jsou býložraví takže by stím prakticky neměl být problém. Nedoporučuji slabším žaludkům
Dejte vědět váš názor jestli je to reálné vytvořit hnojku ze slimáků?
_RAStiqéééééZ_
čeče ty jsi snad zešílel. pokud se ti to povede jak z tý vody dostaneš slimáčí sliz?? kterej kytkám očividně neprospívá???? to bych radši do tý vody dal mrtvýho holuba hehe
BANIK pičo
Jaký je rozdíl mezi USA a jogurtem????
jogurt je kultura.
mrtvolky su dobre kamos co ma "tuje" pod kzdu vraj dava par zdochlin na to trochu vapna raselinu slepacince(trochu)a dosipe tu raselinou.a tie mutanti co z toho ma su fakt obovske.
2 kokopelo skusal si z toho uz robit daku tekuto hnojku?ci pouzit ako 1 z ingrediencii do cajiku?