Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
bude kámoš jelikož kytka by měla mít svůj režim,ty taky nespíš za světla..když je tma tak se všechno regeneruje,odpočíva,..za světla zase roste kvete a milion dalsich veci
ano vím, že to není v pořádku, ale to ani nemůže, když žije v takových podmínkách, ale jak říkám, je to jen takovej pokus s kytkou z nn semena, který mi nebude líto;-) každopádně děkuju za ten nápad s pH, zkusim ho snížit.
Zdravim všechny Growery, tohle je můj 1.amater indoor ,na kyti mi začaly zlobit listy a to tak že malinko zežloutnou a začnou usychat od nejužší části, stává se to spodním listům.
Hnojim Biobizz NPK=2-6-3.5, Dřív sem hnojil Kristalonem START a hnojim relativně málo
Jakékoliv nápady ocením
předem dik
chcem sa spýtať, či by mi niekto zo skúsených nevedel poradiť s touto vzhľadovou zmenou. Rastlinky sú na to, aké sú staré, relatívne malé. Majú asi mesiac a asi 9 až 12cm. Klíčili v čistom substráte a momentálne sú v takom mixe - substrát (asi 40%), obyčajná zem (asi 20%), piesok (asi 20%) a perlit (asi 10%). Sú v 200ml pohárikoch, ale dnes ich presadím do 500ml, nechám ich trošku podrásť a potom pôjdu von. Tipujem to možno na nedostatok miesta alebo skoré hnojenie žihľavovou vodou (ale veeeľmi slabučká koncentrácia). Ale oba tieto dôvody sa mi zdajú z istého pohľadu aj nepravdepodobné. Čo vy na to?
V mojom 1. pokusnom GRW som zbadal taktiež problém s listami. Z počiatku som predpokladal zlé PH, preto som do zálievky pridával zopár kvapiek citrónu spolu s menším množstvom peroxidu (30%). Zdá sa, že to príliš nepomohlo, tak som namiešal do vody železitého roztoku pre zeleň a vyzerá to zatiaľ dobre.
Kytky v hlíně, 1 měsíc staré, přepnuto na květ, hnojeno noname NPK 4-3-4 v polovičním dávkování. Okolo 2. týdnu upraveno pH zálivky z 7 na 5,6 - 5,8 (což jim evidentně pomohlo). Ale taď listy ve spodní častí začínají dělat tohle: viz foto
bílá kolečka na listech, vůbec nemam tucha co to může být nebo co s tím, nic dobrého to asi není, prosím pomoc
mam to ve skleníku, model G13 Haze a hnojením to není, protože to tam bylo ještě než jsem to poprvé zahnojil
Původní příspěvek od killtroll bílá kolečka na listech, vůbec nemam tucha co to může být nebo co s tím, nic dobrého to asi není, prosím pomoc
mam to ve skleníku, model G13 Haze a hnojením to není, protože to tam bylo ještě než jsem to poprvé zahnojil
čus nevíte někdo co mi způsobilo tohle na listech??
mám to jen na kytkách co mám v 30l kanystrech od rumové tresťi vymyl jsem je komplet několikrát co to šlo tak nevím jestli je to tím..?!docela je to válcuje..nový výhonky rostou nějak nekrózně a chytají to ihned taky...všem moc dík za jakoukoliv radu !!
tak jsem torchu patral a hledal meli by to byt housenky belaska repoveho.
tady je foto porovnej:
Nejznámějším škůdcem z této skupiny je bělásek zelný (Pieris brassicae), který klade vajíčka ve skupinách a jeho typicky žlutozelené housenky s černými skvrnami okusují listy od okrajů a ponechávají z nich jen nervaturu (žilnatinu). Největší škody způsobují od července do září. V posledních letech je však většinou škodlivější bělásek řepový (P. rapae), který klade vajíčka jednotlivě. Housenky běláska řepového jsou matně zelené (tmavo- i světlezelené) a po krátkém žíru na vnějších listech, kde vykusují kruhové otvory, se prokusují dovnitř hlávek, které pak často následkem druhotné infekce podléhají hnilobě. Podobné škody jako bělásek řepový způsobují i housenky některých můr, zejména můry zelné (Mamestra brassicae) a můry kapustové (M. oleracea). Housenky těchto můr, obdobně jako dospělí motýli, jsou přes den skryté v půdě nebo mezi listy a rostliny ožírají především v noci. Na poškozených rostlinách jsou většinou zřejmé, kromě požerků, jen tmavozelené hromádky trusu. Typicky nočními škůdci jsou i žlutohnědé housenky osenice polní (Agrotis segetum), které jednak poškozují rostliny obdobně jako housenky uvedených můr, ale okusují i všechny podzemní části a mladé rostliny pak často překusují v kořenových krčcích. Tento škůdce však neškodí jen na košťálovinách, ale prakticky na všech kulturních a na mnohých planých nebo plevelných rostlinách.
jeste tady sem nasel cim na nej: Vhodné jsou insekticidní přípravky BIOBIT WP, DIMILIN 48 SC, NOMOLT 15 SC , STEWARD.