Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Nemoci Rostlin a Problémy » !!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam. !!!
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 43 44 45 46 47 »
Autor
Téma 
rastajohn
Bushmaker

Karma uživatele rastajohn - 97% Pěstitelská

Nápad padli Příspěvek č. 705

TADY se to resilo ... howgh

Old Post 17-05-2010 v 20:14 PM
rastajohn je offline   Profil uživatele rastajohn   Find more posts by rastajohn   Foto galerie člena rastajohn   Click here to Send rastajohn a Private Message   Add rastajohn to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fiklipos
Stálý Člen

Karma uživatele Fiklipos - 60% Pěstitelská

Příspěvek č. 706

no, právě, že to mám v 0,5 litrovejch kelímcích a díry vespod jsou... kytky maj něco přes měsíc, teď jsme začali jemně hnojit, tak uvidíme

Old Post 17-05-2010 v 20:43 PM
Fiklipos je offline   Profil uživatele Fiklipos   Find more posts by Fiklipos   Foto galerie člena Fiklipos   Click here to Send Fiklipos a Private Message   Add Fiklipos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
WERD
Stálý Člen

Karma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 707

no co třeba jakou máš hlínu?Ph?teploty?koukám že to máš za oknem tak bue spíš důležitější teplota zálivky.Než hnojit 0.5l kelímky radši bych to přesadil

jak člověk přestane ostatní chválit a vybočí z řady ovcí hned to smrdí K-

WERDiskův 400W Budhha/Moutain Jam

WERDiskova selekce SHIT/PPP

P-konopná mast s propolisem

Old Post 17-05-2010 v 20:57 PM
WERD je offline   Profil uživatele WERD   Find more posts by WERD   Foto galerie člena WERD   Click here to Send WERD a Private Message   Add WERD to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fiklipos
Stálý Člen

Karma uživatele Fiklipos - 60% Pěstitelská

Příspěvek č. 708

hlínu mám mix zahrad. substrátu B, substrátu pro kaktusy, perlitu a keramzitu, Ph mám 6, na noc jsem to nechával venku, ale podle mě jsou v noci teploty ok, zalejvám to vodou pokojový teploty, no, zejtra budu přesazovat, tak pak se uvidí

Old Post 17-05-2010 v 21:30 PM
Fiklipos je offline   Profil uživatele Fiklipos   Find more posts by Fiklipos   Foto galerie člena Fiklipos   Click here to Send Fiklipos a Private Message   Add Fiklipos to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
WERD
Stálý Člen

Karma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% PěstitelskáKarma uživatele WERD - 95% Pěstitelská

Příspěvek č. 709

no nevím jestli jsou venku teploty ok...u nás bylo přes den 8C což prostydne v 0.5l kelímku docela brzo...

Old Post 17-05-2010 v 21:34 PM
WERD je offline   Profil uživatele WERD   Find more posts by WERD   Foto galerie člena WERD   Click here to Send WERD a Private Message   Add WERD to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
WERD
Stálý Člen

Příspěvek č. 710

vůbec hydru nerozumím-ale kořeny ok?není 1.6 EC moc?nějáký enzymi?

Old Post 17-05-2010 v 22:10 PM
Host
Host

Příspěvek č. 711

topíš v tom roztoku? ty kostky nemáš je zasolený,kolik ti z toho teče? osobně mi ty skvrny dělalo nízký ph. Pak možná ještě nějaký brouci, to jsi vyloučil tu mrchu co klade vejce ke stonku? Odtah vzduchu máš?

Naposledy upravil 17-05-2010 v 23:09 PM

Old Post 17-05-2010 v 22:49 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 712

zkus netopit, přidat peroxid, a odpověděl jsi dřív než jsem to doeditoval, tak se zeptám znova jakej máš odtah?cirkulace vzduchu taky dost udělá a napovídalo by tomu to že přední kytky jsou jakštakš v cajku a můžou to dostávat přes kořeny od těch nemocnejch.

Naposledy upravil 18-05-2010 v 08:13 AM

Old Post 17-05-2010 v 23:13 PM
Hodinář

Karma uživatele Hodinář - 88% Pěstitelská

Příspěvek č. 713

citace:
Původní příspěvek od HCKid
WERD: kořeny samozřejmě žluté, ale to je symptom, nikoliv příčina. EC 1.6 neni moc, ven teče 1.0, ještě bych mohl přidat

masterblaster:
topím, 21°C.
Teče EC 1.0, ale problém nastal po tak krátké době (17 dnů), že o přesolení si myslím nemůže být řeč

zdarec hc,
hele asi něco podobnýho, podle barvy listů, jen v menším měřítku právě zažívám. Na 100procent problémem budou kořeny. To jakym tempem si kytka vysává energii z listů bych typnul, že kořenovej systém bude pěkně zrychtovanej.
Můj případ: EC - po 5ti nedělích 2,4 a k tomu sem přidal vatáž, zvedla se teplota v místnosti - roztoku(NFT) a bylo vymalováno.
Jestli plíseň, nebo ta sůl, každopádně kořeny okamžitě zhnědly, konečky(i několik cm), jak bláto. Okamžitě sem stáhnul EC na 1,3 (z kohoutku 0,35) přidal kořeňák a čekal. Z hnědých mrtvolnejch kořenů začaly tak po tejdnu rašit nový bílý. Kdybych jim nechal původní EC 2,4 i ty nový bych spálil. Kytky maj tejden do konce a i přes barvu listů a 3 infarkty vypadaj solidně

Ještě mě napadlo jakou máš zálivku? myslim frekvence, objem, nemáš ty rw kostky i těsně před další zálivkou nasáknutý jak houba?

souhlasíš-li, projev svůj nesouhlas

Naposledy upravil Hodinář 17-05-2010 v 23:48 PM

Old Post 17-05-2010 v 23:40 PM
Hodinář je offline   Profil uživatele Hodinář   Find more posts by Hodinář   Foto galerie člena Hodinář   Click here to Send Hodinář a Private Message   Add Hodinář to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
luk4s
Nový Člen

Karma uživatele luk4s - 0% Pěstitelská

Příspěvek č. 714

Ahojte. Objevilo se mi na rostlinkách toto. Zdá se mi že se to objevilo ze dne na den... Včera večer jsem jim dal zálivku s hnojivem (zdálo se mi, že jsem to přehnal s koncentrací) a dnes tohle, tak nwm jestli to může být přehnojený, zdálo se mi to spíš jako nedostatek Ca?...Ted info: ...kytičky jsou v 31. dni květu. Jsou pod 70w sodíkem. Hnojim je kristalonem plod a květ cca jednou tydne. Ph ani EC neměřím.

Naposledy upravil luk4s 18-05-2010 v 14:52 PM

Old Post 18-05-2010 v 13:34 PM
luk4s je offline   Profil uživatele luk4s   Find more posts by luk4s   Foto galerie člena luk4s   Click here to Send luk4s a Private Message   Add luk4s to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
vodnebonecko
Stálý Člen

Karma uživatele vodnebonecko - 47% Pěstitelská

Příspěvek č. 715

ahoj, nepodarilo sa mi najsť niečo s mojim problemom tak by som sa chcel spytať:
Po aplikacii phyt-aminu a po uschnuti, sa mi na rastlinke vytvoria biele fliačky (zaschliny) mam s tym niečo robiť? (orosiť to alebo čo) uškodi to kytke? alebo je to bežne?
pls radu

Old Post 19-05-2010 v 16:08 PM
vodnebonecko je offline   Profil uživatele vodnebonecko   Find more posts by vodnebonecko   Foto galerie člena vodnebonecko   Click here to Send vodnebonecko a Private Message   Add vodnebonecko to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tomas2pet
Stálý Člen

Karma uživatele tomas2pet - 86% PěstitelskáKarma uživatele tomas2pet - 86% PěstitelskáKarma uživatele tomas2pet - 86% PěstitelskáKarma uživatele tomas2pet - 86% PěstitelskáKarma uživatele tomas2pet - 86% Pěstitelská

Re: Fatal error Příspěvek č. 716

citace:
Původní příspěvek od HCKid
Přátelé, cca před 3 týdny jsem na tomto fóru prosil o pomoc, dostalo se mně jediné odpovědi od uživatele tomas2pet, a to, že chyba je v tom, že používám demi vodu, tj. deficit vápníku. Ten jsem dodal hašeným vápnem ve vhodném množství (EC 0.12), leč kytky po třech týdnech vypadají tak, jak vypadají, viz foto.

Chtěl jsem poprosit ty z vás, kteří mně mají opravdu čím poradit, aby sem své sofistikované odpovědi směřovali. Můj problém je zřejmě závažný a zapeklitý a pronásleduje mě již 2 roky a stál mě spoustu nervů.

Čtěte prosím celé:

Podmínky:

-jedu třetí round
-DRIP systém, hnojiva AH hydroponics, AH Growth/bloom stimulator
-PH 5.5-5.8 a nekolísá, EC 1.6. Výstupní hodnoty se liší dle kondice kytek v nich; roztok 21°C, neustále probubláván
-demi voda z osmotické jednotky
-teplota 16-21°C noc, 24-30°C den
-vlhkost 50-80%
-PH metr i EC metr pravidelně kalibruji
-genetika: Superskunk

Troška historie

-První round byl naprosto katastrofální, polovina kytek zhynula. Dělal jsem školácké chyby typu ujeté PH, důvod jsem shledal v tom.

-druhý round už jsem školácké chyby nedělal, kytky ale vypadaly podobně. Žloutnutí odspoda, schnutí, pomalý růst, některé kytky neporostly ani o píď. Problém se jevil jako výživový, ale EC i PH bylo v pořádku, tudíž jsem usoudil na špatnou vodu. Začal jsem brát vodu z potoka, kytky se rapidně zlepšily, ale jen tak na 70%. Problém tedy z velké části byl špatnou vodou.

-třetí-nynější round jsem zakoupil osmotickou jednotku, abych nemusel složitě vozit vzdálenou vodu z potoka a budit podezření.

Aktuálně:

-kytky "rostou" 7 týdnů, roztok z demi vody. První 2 týdny hezky kořenily, žádný problém nebyl. Třetí týden začaly u některých kytek žloutnout, bělat a usychat čpičky listů, jinde zas rezavé skvrnky. Růst se velmi zpomalil.

-nyní - po 7 týdnech - jsou kytky v přední části pěstírny jakž takž, jen jim žloutne pár spodních listů, ikdyž rostou pomalu. Kytky v zadní části pěstírny jsou zakrslé, žluté a suché odspodu, některé ož měsíc nerostou, jiné umírají.

Paradoxy:

-je zde měkká přírodní voda bez chloru, EC 0.2

-ani osmoticky přefiltrovaná voda nepomohla. Ani po dodání vápníku

-kytky vepředu jsou rapidně lepší než kytky vzadu, přestože je v pěstírně rovnoměrná teplota i ofuk

Závěr:

-Nejde mně do hlavy, že problém, který hledám, by tak moc poškozoval kytky, když:

--PH je 5.5-5.8 a nekolísá

--EC je 1.6 a kupuju značková hnojiva AH vyvinutá pro pěstování v hydroponii, růstové akcelerátory

-Pokud by byl problém ve vodě (nějaký sajrajt), jak na to poukazovalo zlepšení po výměně za vodu z potoka, proč nepomohla osmóza?

-Pokud by to byl třeba deficit vápníku, tak by oschly třeba špičky listů, a neumírala by polovina kytek; navíc tu spousta lidí demi vodu na drip používá, neředí ji a nemají problém;navíc jsem vápník dodal a ke zlepšení nedošlo

no já bych řek, že pokud ty kytky vystresuješ tímhle způsobem, tak už se nedá nic moc dělat, já bych to po třech týdnech zrušil a rozjel znova, tohle nemá cenu.
Taky si nejsem jistej, že dodání vápníku hašeným vápnem je zrovna to nejlepší, navíc ty minerály spolu různě spolupracují a nedostatek jednoho působí další problémy, seš rozhodně v nějakém deficitu to je jasný. a plíseň napadá slabé kytky to je důsledek toho stresu.
Jaksi mi neni jasný na co máš teda zapojenou tu reverzní osmózu.
Tak kup hnojiva na měkkou vodu a rozjeď to s tou cistou vodou, tohle bych nezachraňoval.

Old Post 19-05-2010 v 19:05 PM
tomas2pet je offline   Profil uživatele tomas2pet   Find more posts by tomas2pet   Foto galerie člena tomas2pet   Click here to Send tomas2pet a Private Message   Add tomas2pet to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 717

Ahoj tuhle kytku mám jen tak ze srandy na skříni, takže k ní nejde žádný přímý světlo. Byl to spíš takovej pokus, jak se jí bude v takových podmínkách dařit. Dařilo se jí (v rámci možností) dobře, ale teď se mi stalo tohle s listy. A smrdí jak seno. Nevíte co by to mohlo být? Párkrát jsem hnojil, ale jen minimálně. Právě že se mi to stalo i minulý rok s kytkou, která byla na okně...

Old Post 21-05-2010 v 13:40 PM
rastajohn
Bushmaker

Nápad Příspěvek č. 718

citace:
Původní příspěvek od scorpicco
Ahoj tuhle kytku mám jen tak ze srandy na skříni, takže k ní nejde žádný přímý světlo. Byl to spíš takovej pokus, jak se jí bude v takových podmínkách dařit. Dařilo se jí (v rámci možností) dobře, ale teď se mi stalo tohle s listy. A smrdí jak seno. Nevíte co by to mohlo být? Párkrát jsem hnojil, ale jen minimálně. Právě že se mi to stalo i minulý rok s kytkou, která byla na okně...

Zdar cim hnojis? Obohacenym uranem nebo plutoniem? To je dobry hybdrid. Vypada to jak kdyby mela totalne posprehazenou periodu. Ty ji mas v pokoji kde vecer svitis ze?

Old Post 21-05-2010 v 13:46 PM
rastajohn je offline   Profil uživatele rastajohn   Find more posts by rastajohn   Foto galerie člena rastajohn   Click here to Send rastajohn a Private Message   Add rastajohn to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 719

citace:
Původní příspěvek od rastajohn

Zdar cim hnojis? Obohacenym uranem nebo plutoniem? To je dobry hybdrid. Vypada to jak kdyby mela totalne posprehazenou periodu. Ty ji mas v pokoji kde vecer svitis ze?

B'cuzz, žádný uran ani plutonium není přítomnen:-D. Jj svítim tam, když tam jsem, ale to asi důvod těch špatnejch listů nebude, ne?

Old Post 21-05-2010 v 15:02 PM
rastajohn
Bushmaker

Příspěvek č. 720

No jako ja jsem se dival spis na to jak to mas nakvetle. To neni moc v poradku nemyslis? . Ty listy nevim, ale kazdopadne bych ji presadil to vetsiho kvetinace!! Me se takhle kroutily kvuli vysokemu pH zalivky ...

Old Post 21-05-2010 v 15:06 PM
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 21:27 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 43 44 45 46 47 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Podobná Témata
20-04-2024 - !!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam VIII. !!! - 1575 odpovědí
09-03-2017 - !!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam VII. !!! - 1223 odpovědí
15-07-2015 - !!!MÁŠ PROBLÉMY S LISTY? Tak piš jenom sem a nikam jinam VI. !!! - 1201 odpovědí

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás