Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím vás a prosím vás o pomoc již podruhé, nevíte co by to mohlo být. Kytka je týden a půl v květu a začali ji takhle žloutnout listy. Hnojim Wuxalem Super 10ml na 3l vody s PH 6,5 a slepičincema 15ml na 3l vody. Wuxalem jsem chtěl už přestat hnojit ale bojim se, aby nezežloutla celá.
Ahoj mám problém kytky 30 den v květu a mají všechny celkově nezralou světle zelnou barvu je to odrůda grapepof, ty dvě co jsou na foto na kraji jdou až do bílé byly přímo pod lampou teď jsem je dal na kraj. Světlo je 400W soda , ph 6,3 -6,5 na výtoku to samý, teplota za světla 22-24 za tmy 20 někdy když je venku zima jako je v tomhle létě běžné i 18, používám plagron bloom naposledy jsem přidal i grow složku ,ale bez výsledku. Nevím jestli nemám lampu moc blízko kytek, mám tam ofuk lampy a u vrcholků je příjemný teplo ne žár nebo jestli je problém s ph a kytky nepřímají mikro živiny, nebo mě napadá problém s kořeny, nesetkal jste se někdo s tím.
Ganja rozvíjí tvé schopnosti. I vědci by ji měli kouřit. Je dobrá pro meditaci. Měla by být povolená všude na světě.
(B. Marley)
vypada to, ze nezerou...tak me napadaji jen tri moznosti: nemaji co (nebo maj malo, jak jde vsechno do kvetu), nebo spatny PH, nebo jsou na tom spatne koreny.
Zdravím
Čím to PH měříš,máš to dobře zkalibrovaný?? Co EC to ti řekne hodně..
Ještě je možnost,že zalíváš moc,ale to si podle barvy substrátu na fotce nemyslím....
Zdárek
po trávě se nechodí po trávě se směje
Základní pohyb všeho stvoření je prostý:tam a zpátky
To je tady hukot tohle. Tohle vydávám u posledních 2 týdnů květu tedy u čištění.
Ale pH bych klidně i ubral. Mám zkušenosti většinou dávám 6. A naprosto v pohodě. Většinou to stejně běhám sem, tam.
EC by mě docela zajímalo, ale ty stejně nemáš asi přístroj na měření.
Ono je horší že už to stejně nezměníš. Každý list který zežloutne nebo zbělá tak zůstane a jestli si v květu už moc listy nenahazují. A nebo se ti zasekne květ a budou růst o5 listy. Tak že tak nebo tak. Z největší pravděpodobností z toho moc mít nebudeš. Můžeš se akorát modlit aby to v pohodě dozrálo aspoň ten měsíc.
Také mě napadá kvalita vody?
Ale na příště novou hlínu a třeba zkus i jiné hnojiva a uvidíš.
Snáze uvěříme lži, již jsme slyšeli uš tisíckrát, než pravdě, která je vyřčena poprvé.>4 2 0<
Ahoj Vsem zahradkarum, chtel bych Vas poprosit o nazor, kde by mohl byt problem?
rizky 4. den v bubbleru
teplota: 26-30 C
vlhkost: 50-60 %
PH: 5.4-6.0
EC: 0.5
Zatim jsem se dival, ze by mohl byt problem s deficitem zinku, coz, jestli jsem cetl spravne, by melo byt problem s PH, ale to by melo byt ok (obcas se zvedne, ale stale snizuji)
Jelikož ve vláknu s problematikou listů je to takřka mrtvé, tak píši sem, protože je to celkem akutní. Za poslední tři týdny mi opadávají kytky, jak vánoční stromeček v únoru. Absolutně nevím co s tí a bojím se, že při takovém tempu ani nedokvetou. Ph 6 - 6,5 , hnojím dvakrát až třikrát týdně Biobizzem grow + bloom + topmax.
Původní příspěvek od bruno.kudrna Zdravím
Čím to PH měříš,máš to dobře zkalibrovaný?? Co EC to ti řekne hodně..
Ještě je možnost,že zalíváš moc,ale to si podle barvy substrátu na fotce nemyslím....
Zdárek
No měřím PH kapkovým testem tak jsem myslel že je to naprd, pujčil jsem si tedy PHMETR od kámoše a pro jistotu jsme ho ještě zkalibrovali a ukázal to samý EC bohužel nemám jak měřit ale asi do něj zainvestuju protože pak by bylo jasný je tam hnojivo nežerou / není tam hnojivo nemáj co žrát
Ganja rozvíjí tvé schopnosti. I vědci by ji měli kouřit. Je dobrá pro meditaci. Měla by být povolená všude na světě.
(B. Marley)
Zkusil bych přihnojit, takhle čistě světlé listy jsou "vyžrané" kytkou. Nejčastěji bývají k vidění při průplachu. A přelité je předpokládám nemáš, že? A ještě by na tom mohl mít podíl nedostatek světla.
"Mít rád lidi a milovat lidi, to je celé tajemství a snad jediný recept na štěstí. "
Mě to přijde klasicky základní nedostatek dusíku, zkusil bych přidat více grow složky a pokud máš k dispozici prostředky, zvážil bych i koupi Fishmixu ve kterém je dostatek dusíku k tomu spoustu stopových prvků a enzymů, po kterých se květiny opravdu zazelenají.
Původní příspěvek od guerilla Zkusil bych přihnojit, takhle čistě světlé listy jsou "vyžrané" kytkou. Nejčastěji bývají k vidění při průplachu. A přelité je předpokládám nemáš, že? A ještě by na tom mohl mít podíl nedostatek světla.
Přelité určitě nejsou zalévám až je substrát suchý no možná to bude tím dusíkem ale hnojil jsem grow složkou a žádná změna ty první co jsou nejvíc žlutý byly přímo pod lampou takže nedostatek světla to asi nebude spíš přebytek, no dneska budu zalejvat takže přídám grow složku jinak by mi měl přijít ve čtvrtek EC metr takže změřím EC a uvidí se jestli hnojím málo, možné to je dřív jsem přidával grow složku 14 dní po přepnutí a pak už jenom bloom a kytkám to stačilo byly krásně zelené
(B. Marley)
Hele podle fotek se mohlo stat ze doslo misto na koreny. Jde ti to taky odspodu. Me se to stalo z JH minule kolo. Z nejakyho titulu porad odhazoval hodne listi ve spod a pak jak sem videl korenovej bal mi doslo proc. Ani kulicka (hydroton) z toho nevypadla kdyz sem to vytahl z kvetinace. Jinak s tim mistem pro koreny tu nekde operoval crazyben.