Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Ray.Wost Děkuji moc za odpověď..Lampu už výš nedám, zkusím posunout výbavu (filtr a 'UFO) a dát to výš (dosvítí pak lampa ?)
Svítím od 17ti hodiny (abych na tom mohl pracovat, ale by byla to chyba, měl jsem to dát tak od 8-mi, když je léto)
Ventilátor mám celkem silný HoneyWell. Je mi jich fakt líto, navíc se mi zdá, že na 27den květu jsou palice malé ;(
A co myslíš(te) o té výměně lampy za 250W ? Beru to jako poslední řešení, ale možná by bylo lepší méně lumenů a větší tepelnou pohodu kytek... možná by to ta ORCA folie a HeatShield dobře rozvedly po místnosti..
Zejména bys měl tu světelnou periodu posunout od 20:00 do 8:00.
Edit: A možná lépe od 21:00 do 9:00 (to už se večer ochladí - a ráno ještě není vedro)
Potřebuješ aktivní přítah na dně skříně s co nejchladnějšim vzduchem a odtah od stropu skříně. Jestli používáš heat-shield, nefoukej na něj větrákem, ale snaž se co nejvíc podpořit pomalý stoupavý proudy teplýho vzduchu ve skříni. Ten se pak kytek ani nedotkne a bude odsávanej od stropu skříně. Větráčky na rozhánění vzduchu dej pod kytky a taky je nasměruj ke stropu (nebo proti přítahu, jestli máš jeden silnější). Kytky tak budou mít pořád dost čerstvýho vzduchu. Jestli máš možnost odvádět ten teplej vzduch z odtahu do jiný místnosti nebo ven, udělej to.
citace:
Původní příspěvek od Ray.Wost ...
A co myslíš(te) o té výměně lampy za 250W ?
...
Máš hodně nízkou skříň, co dát to ufo ven, případně i pacháč? 250W je fakt poslední řešení.
Pokud má problém řešení, pak ho vyřeš, pokud řešení nemá, trápením si nepomůžeš.. (přísloví)
Neříkejte hloupým lidem, že jsou hloupí, mohli by se urazit.. (by me)
Žít neznamená přežít, ale užít.. (M. A. Anděl)
Pochopit znamená zjednodušit.. (Oldow)
Původní příspěvek od salamist& + ještě se děje todle....ale to zřejmě díky spolupráci těch malích lezoucích ssss...na které se chystám zítra - bioolem....
to jsou svilušky a docela jich tam bude dost, hodně štěstí s bioolem,ale možná budeš muset použít i něco vražednějšího
Svítím od 17ti hodiny (abych na tom mohl pracovat, ale byla to chyba, měl jsem to dát tak od 8-mi, když je léto)
[/B]
Když jim to teď posuneš před pátou hodinou(před rozsvícením) na později(do devíti je pořád vedro... větší než v devět ráno), třeba na devátou či desátou, kytkám to vadit nebude, jen budou mít o tři-čtyři hoďky delší noc. Vadilo by, kdybys jim prodloužil den.
Na 250-ku se vyprdni, zkus zabojovat se čtyřkilem. A taky ber v potaz, že teď jsou teploty extrémě vysoko, takže bude líp(snad).
Ať to chladí.
Čeče, něco podobného se mi na nejspodnějších listech objeví při každém pěstování. A nikdy jsem to neřešil. Možná budu žvanit, ale já to přisuzoval třeba tomu, že občas ty nejspodnější listy při zalévání postříkám hnojivem. Ale jak říkám: Když se to týká pouze těch spodních, tak to neřeším.
Díky, uklidnil jsi mě, bál jsem se hlavně nějaký plísně a nechtělo se mi jí stříhat listy
Tak taky pridavam jednu White Russian , vsechny stejne podminky od zacatku do ted , hnojeno biobizz grow, byvaly kompost, uz od prvnich listku byla takova zaostalejsi s divne tvarovanymi listy.
Podle me jednoznacne genetika, ostatni kytky ze stejneho paklu se 100% stejnymy podminkami sou nadherne bez vady...
Ale tak hodim to sem co vy na to ?
Původní příspěvek od ar45az Tak taky pridavam jednu White Russian , vsechny stejne podminky od zacatku do ted , hnojeno biobizz grow, byvaly kompost, uz od prvnich listku byla takova zaostalejsi s divne tvarovanymi listy.
Podle me jednoznacne genetika, ostatni kytky ze stejneho paklu se 100% stejnymy podminkami sou nadherne bez vady...
Dobré odpoledne
Mám tu menší problém s listovím osazenstva mých pár skrovných latifundií.
Sázel jsem do Substratu pro pelargonie, který jsem vylepšil o granulované NPK.
Hnojil jsem na počátku Rootfastem od Ata, doplnil později Hoštivickýma kapalnýma bobechama, Atazymem, postřykem Vita Race od Plagronu ( údajně stejné jako starý Phytamin ) a zhruba před 2 týdny jsem si udělal radost a pořídil si TNT Complex od Hesi. Kytky rostou vcelku hezky, vše se větví etc.
Květníky = 40l dělnická vědra.
K věci : potýkal jsem se s nějakým hmyzem, který jsem pořešil Bioolem, pak nějaká ta plíseň jako následek období dešťů, která byla zpacifikována Previcurem a teď, ač se spoustě kytkám, o které se starám naprosto stejně, daří dobře, se vyskytl problém s listy.
Trochu mi žloutnou a především se na nich vytváří hnědé fleky. Tímto problémem je zasáhnuto pouze malé procento rostliny, jak spodní listy tak i listy ze středních a vyšších částí.
Ještě takový dodateček.
Ty listy jsou trochu zvalchovaný, protože jsem je táhl v batůžku v tomhletom nechutném pařáku.
Odrůdy : LSD, Pineapple Chunk, Liberty Haze ( zasažena nejméně ), mírný výskyt také u řízku odrůdy Ice.
Původní příspěvek od ar45az Tak taky pridavam jednu White Russian , vsechny stejne podminky od zacatku do ted , hnojeno biobizz grow, byvaly kompost, uz od prvnich listku byla takova zaostalejsi s divne tvarovanymi listy.
Tak geneticka se mi to taky jevilo, ale ted sem se dostal na misto v lese, a zacala mi delat jedna kytka uplne to same a to je jina genetika i jine podminky ... tak ze by mela stejnou genovou indispozici-?
Prosím nevíte někdo, co mi to ožírá? Přijel jsem na políčko po 2 týdnech a takto to vypadá. Nikde nevidím žádné brouky, ani mravence (kterým chutnají mšice)
Děkuji za každou radu
Původní příspěvek od stara_baterka Prosím nevíte někdo, co mi to ožírá? Přijel jsem na políčko po 2 týdnech a takto to vypadá. Nikde nevidím žádné brouky, ani mravence (kterým chutnají mšice)
Děkuji za každou radu
TO: Bobek. Môj názor je , že za to môže prehnojenie a hlavne to granulované NPK- je vyvinuté tak , že sa rozpúšťa postupne niekoľko týždňov a koreňový systém mladých rastlín to môže pri kombinácii ešte aj z inými hnojivami v obmedzenom priestore ako kvetinace velmi zle znášať. Granulované NPK sa dáva na povrch NEPREDHNOJENEHO substrátu a aj to aspom 5cm od stonky, presakovaním cez vrstvu substratu sa jeho koncentracia(sila) znižuje a ku koreňom tak príde v optimalnom pomere.Takže už nezamiešavaj NPK do substratu! Ak ho chceš vylepšiť týmto spôsobom použi granulovanú rohovinu ale tak isto nepreháňať - oni tie kytky ti zas v tých kýbloch tolko hnojiva nespotrebujú, akurát sa bude kumulovať a hlavne ich soli ktoré ti dosť rozhýbu Ph čo je nežiadúce... Sprav dobré otvory zo spodu na tých kýbloch aby to mohlo odtiecť , prečisťuj odstátou vodou až do nástupu kvetov a daj ich do polotieňa lebo v tychto extremnych podmienkach ktore nam momentalne panujú nemá šancu sa takto oslabená rastlina ubrániť slnku ktoré tak potom ľahko vypaluje diery do tvojich listov.
PS: ozvy sa ako si dopadol.
Mám malý problém s kytkama, jedná se o to, že mi od spodu malé listy žloutnou a pak odpadávají, čím by to mohlo být zpusobené? Zalívám je každej 3 až 4 den, když už je hlína proschlá. Hnojím minimálně. Prosím o radu jak to napravit, nebo snad je to přirozený? Tech lístku ale opadává celkem hodně...
AVICII: to je uplne normálna vec že žltnú a odpadávajú listy odspodu, a čím viac bude staršia tým viac listov bude opadávať ak by sa to zhoršovalo tak skus trochu viac pohnojiť alebo častejšie zalievať