Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Což tohle je neco jinyho. Kolega tam psal povesit do male vysky,z duvodu male vysky to na slunnem miste bude videt. Nerikam ze to nejde. Jde to.. Uz jen podle ty fotky, borec si s tim vyhral..ma tam nejspis i samospadem zalivku pokud dobre vidim. Jenze ty prace s tim.. Šplhat nahoru ve vedrech ktery mas cim dal vic a srazky žádný.tyyy vody..natahat to tam, upevnit kvetinace a kytky pořádně, . Jo verim,ze to pak vypadá slušně.
Pro mě je to proste crazy crazybene 😀 protoze dle mě to zvladne malokdo vypestovat v takovych podminkach neco slusnyho a proto to ani nikomu nedoporucuji.
Na to jak se zbavit zvěře existuje spoustu prevenci..ano riziko tam je pořád, ale netahal bych hned kvuli tomu kytky na stromy 😀 peace
citace:
Původní příspěvek od crazyben
na stromech se pestuje prave protoze to naopak napadny moc neni... po korunach stromu lidi moc necumi a v zeleni pres leto se to i tak ztrati snadno.
A ze z 20l nevyroste nic moc? Projed si par galerek s outama v kyblich
Já to neřeším, když už tam někdo půjde tak to stejně uvidí, snad tam nikdo celou sezónu nevleze a v to doufám, je to mladší smrkový les, sem tam nějaké břízy. Smrky celkem nahusto na sebe. Temný les. Vím, že konopí potřebuje hodně světla a Slunce ale já se spokojím s menší úrodou, hlavně ať to jde na kvalitu.
Já se bavil k tématu 😀 videl jsem toho vic nez si myslis, ale peknou kytku na stromě ve 20L fakt ne. Nemluvil jsem o tom, ze nelze vypestovat peknou kytku ve 20L..mluvil jsem o tom, že je to v prirode zbytecne slozite a pro me blbost v tomto pripade.
Jo sam uz jsem mel ve 25L i vetsi jak 1,5m, nicmene jak jsem psal, je to narocne na zalivku a i na vyzivu, protoze takova rostlina spotrebuje obsazenej dusik i v predhnojenym substratu velmi rychle. Nedovedu si predstavit, ze to mám nekde v prirode na strome.
citace:
Původní příspěvek od Pítr90 Proc by mu ve 20l nemohla vyrůst pěkná kytka? Asi jsi toho viděl ještě málo 😉 kámoš každým rokem v sudech cca 20-25l a kytky 1.5m a výnos paráda 😉
neni to slozity, jen se musis starat castejc, do toho to splhani
to je o lennosti Váchy já bych na to byl taky línej.
BTW. 1,5 nakonec vyroste i z 10l a pekna, rozhodne to nemusi bejt zadny chudy koste. Zas takovej problem to neni Ve finale to ma i svy vyhody, kdy mas kontrolu nad tim co ty kytky zerou a nakonec muzes poradne proplachnout... coz v zemi nemas.
Ale souhlas ze v urovni oci, v temnym lese... to asi smysl mit nebude. Do toho clovek musi na 110%
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Tak lennost tam hraje urcitou roli :-D to u mě moc ale ne. Ja už odvozil do přírody desitky kotoučů a vykopal děr.. Je to mrtě práce natož ještě tahat všechno do korun stromu to si ani snad nedokazu predstavit. Na takovej treegrow to chce hodne casu.. Kdyz mas praci, pritelkyni, hokejbal, motorku,.. tak je to jaksi nepředstavitelné. Za mě nejlepsi prevence proti zveri je plot. Bohužel ten nelze pouzit všude, jelikoz pak je to uz napadny az moc. Na jednom fleku, kde už je mimochodem tak 30 kotoučů, plot davam (nejlepe zeleny gumovy ten staci a neni v zeleni tak napadny) a problemy od ty doby se zveri nemam. Pak mam flek, kde plot nemam. Kytky tam jsou tak 2 metry od sebe ve stráni a poslední 2 roky mi minimalne pulku zdecimujou srnky.
Dokonce mě tam navstivili čorky a to byste rekli, ze to je v miste kam nepachne nikdo. Ten čas je opravdu alfa omega k dobre naturegrow sklizni. Kdyz jsem na ten flek pořád chodil driveji, tak jsem tam močil, daval psi chlupy a hadr s naftou a to jsem mel kytky netknuty. Podle mě moč a výkaly udelaji take opravdu dost. No nic ať se vsem daří tento rok a zvěř je veme obloukem. Bát bychom se ale meli spíše toho, že do budoucna bude mene a mene vody.
Peace
Určitě to funguje, ale nevyužiju to. Měl bych divnej pocit.
A vlastně to nepotřebuju.
Dávám to právě tam kde zvěř je, menší šance, že to někdo objeví.Maximálně kmínky jako zátaras nic víc.Dost se mi vyplácí sázet blízko prasečích úkrytů.Brzo z jara je svině fakt opatrná, v květnu už nevraždí na potkání pak teprv sázet :-).Takovým místům se vyhejbaj i pejskaři a houbaři(bacha na břízky a tak).
Pěstování venku je rizikový,víc políček - větší šance.Ale zvěř je to poslední o co bych se bál.
Je vidět, že ti ještě pole s několika velkýma kytkama ukryté uprostřed roští nezlikvidovala zvěř, která se tam na podzim stahuje 😉 víc políček je sice řešení, ale natahat substrát, jak blbec celý léto nosit vodu, starat se a pak ti to v září zničí zvěř.... Dokážeš si to představit, že 😉 lepší prevence, než dopadnout takto
Jedno mi zlikvidovala liška.Uprostřed pole si udělala jeden z vchodů(ale další 2 pole v okolí cajk).A přišel jsem o 2 metrovku od srnce(1 z 20). Ale jinak to nestojí za řeč.Zatarasit bezprostřední okolí když to jde.
To že zvěř omylem zničí kytku, je pro mě přijatelný.To že se stane okolí pole neobyvatelný není.Rozumím tomu, že to má někdo jinak. Jsme jiný.
Víc polí-větší šance.Na tom se shodneme.
Září říjen -prasata vegetujou v tuhle dobu někde poblíž sadů třeba, srny přejdou z polí, kde už nemaj kryt ani co žrát v srpnu.Větší problém je srnec, od půlky července asi měsíc je hodně teritoriální a označkuje i pole.
Co by mě zajímalo, odpuzuje i ptáky ?Tuším spíš jo, ale neví to někdo na 100%.
Když jsem se nakvartýroval k prasatům do houští a prostě to musel hodit přímo na stezku kudy choděj, udělal jsem pro ně cestu okolo.A pohoda.
Z pověrčivosti ještě něco od pejska lehce zasypaný hlínou, vystřelený nábojnice a totem s dančím parožím :-) sichr je sichr
S hnojením opatrně , ať jim to nevoní a nezajdou si zarejt.
(A nakonec to letos zas dobře dopadlo, 1,5 kg z tohodle fleku.)