Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravim, todle se mi stalo během 2 dnů na jedné kytce - dutch dragon,ostatní WW,WR,OB jsou v pohodě.
Ještě bych doplnil, že jedu hydro klasik AH trojsložku,ale minulej tejden jsem byl nějak mimo a vim, že dostaly o dost víc bloomu do zálivky,a tadle kytka je hrozně napřed,oproti ostatním. Tak mě napadlo,jestli se jí ten bloom nelíbil, že se tak rozjela a ted ji nechybí.
Kytky jsem nechal prolejt 10 min čistou vodou.
Prosim o další nápad, co by to mohlo bejt.
Zdar všem, doufám že se to tu neobjeví víckrát, nějak mi nešel vložit dotaz.
K věci. Na obou nejspodnějších listech jedné květinky se objevilo toto, přisuzuju to buď přehnojení nebo nějaká plíseň.PH v pořádku, EC zálivky okolo 1.0, substrát mírně předhnojen. Jedná se o indoor, stáří 14 dní. Za každou radu díky.Č.
Původní příspěvek od teatree Zdar všem, doufám že se to tu neobjeví víckrát, nějak mi nešel vložit dotaz.
K věci. Na obou nejspodnějších listech jedné květinky se objevilo toto, přisuzuju to buď přehnojení nebo nějaká plíseň.PH v pořádku, EC zálivky okolo 1.0, substrát mírně předhnojen. Jedná se o indoor, stáří 14 dní. Za každou radu díky.Č.
Čeče, něco podobného se mi na nejspodnějších listech objeví při každém pěstování. A nikdy jsem to neřešil. Možná budu žvanit, ale já to přisuzoval třeba tomu, že občas ty nejspodnější listy při zalévání postříkám hnojivem. Ale jak říkám: Když se to týká pouze těch spodních, tak to neřeším.
Původní příspěvek od prysk Zdravim, todle se mi stalo během 2 dnů na jedné kytce - dutch dragon,ostatní WW,WR,OB jsou v pohodě.
Ještě bych doplnil, že jedu hydro klasik AH trojsložku,ale minulej tejden jsem byl nějak mimo a vim, že dostaly o dost víc bloomu do zálivky,a tadle kytka je hrozně napřed,oproti ostatním. Tak mě napadlo,jestli se jí ten bloom nelíbil, že se tak rozjela a ted ji nechybí.
Kytky jsem nechal prolejt 10 min čistou vodou.
Prosim o další nápad, co by to mohlo bejt.
Spíš hádám na nedostatak fosforu nebo draslíku. Nebo blbé PH, které té kytce brání tyhle živiny vstřebávat.
Vyměnil jsem folii diamond na folii ORCA (bílá, dle testů nejlepší), mám box o výšce 160cm (90x90cm šířka), odtah 275m/h na něm pachový filtr. Přítah pouze pasivní (otvory ve spodní části boxu). Měl jsem občas problémy s vysokou teplotou, ale vždy jsem to nějak vyřešil, nikdy nic podstatného.
Po výměně folie za ORCA tam po nasazení 400W lampy (cca 10dní po přepnutí, před tím jedu 250W) mi rostliny nahoře zežloutly. Uprostřed nejvíc a v rohách boxu také, je to jasné přesvícení (spálení světlem). Lampu jsem dal cca 35cm nad vrychy a stejně mi přijde, že to pořád pálí, teplota nad vrchy se mi šplhá až na 35stupňů ;(
A teď otázka..Jak to vyřešit? Nasadit na ty horké dny zase 250W (nemůže to kytka vzít nějak zle? (27dní na květu).. Nebo mám nasadit aktivní přítah vzduchu (mám doma cca 80W přítah)?
Přijde mi, že ani ty palice nerostou tak rychle jak by měly. Nyní dávám Alg-A-Mic, abych jim přispěl něco dobrého, občas enzymy a mezitím dávám od BioBizz Bloom a TomPax (Jedu to v hlíně). Dokonce jsem pořídil HeatSheald, ale jen mi nažloutl zbytek - po celé ploše.. HetaSheald tedy funguje na rozvod světla dobře, ale pořád to moc pálí!!! ;( - kytky jsou roztahané ve SCROGU.
Nějakou radu, jak to trochu stáhnout? Dát zpět 250W lampu, nebo přítah? Nebo jiný nápad? Díky moc ... Je třeba foto?
1. ten ventilátor to neutáhne... je moooc vedro.
2.dej lampu výš... min 40cm....
3.nepíšeš, kdy svítíš... ideální je svítit v noci. (např. 22:00-10:00)
4.předpokládám, že máš rozhněcí ventilátor.
Děkuji moc za odpověď..Lampu už výš nedám, zkusím posunout výbavu (filtr a 'UFO) a dát to výš (dosvítí pak lampa ?)
Svítím od 17ti hodiny (abych na tom mohl pracovat, ale by byla to chyba, měl jsem to dát tak od 8-mi, když je léto)
Ventilátor mám celkem silný HoneyWell. Je mi jich fakt líto, navíc se mi zdá, že na 27den květu jsou palice malé ;(
A co myslíš(te) o té výměně lampy za 250W ? Beru to jako poslední řešení, ale možná by bylo lepší méně lumenů a větší tepelnou pohodu kytek... možná by to ta ORCA folie a HeatShield dobře rozvedly po místnosti..