Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
biocont posiela tusim len kazde 2 tyzdne a zazraky od toho necakaj, ako som pisal tie co maju phytoseiulus persimilis su neni na tuto fazu vhodne - skor v raste
Původní příspěvek od Panteon Zdar borci, nevíte někdo co mi to bydlí ve stanu?
Zdar borci, teď mi lozí po kytkách tohle, už jsem ulovil a vypustil z okna 2 takový, žádný vady na listech jsem nenašel, ale jestli mi jeho larvy drtí kořeny neuvidím, nevíte někdo co je to za imigranta?
To mě přijde jako Dřepčík. Jestli objevíš na listech dírky - tak to jsou určitě oni. Ve skříni jsem s něma neměl problém, ale venku s něma je docela těžké pořízení. Nic nestříkám. Hlavně takhle z jara dokážou mladé rostliny uplně zdecimovat. Kytky mě to většinou s menší újmou vpohodě přežily, protože mám poblíž malé kedlubny a ty jim chutnaj nejvíce Dokážou být aktivní i při nižších jarních teplotách. Později mají imho více přirozených predátorů, takže už s něma není takový problém.https://www.fruithillfarm.com/wordpress/wp-content/uploads/flea-beetle-4-1-1024x680.jpg
Mám problem po kokosu mi občas leze brouk s kridli cerny a když jsem hrabnul do kokosu tak tam jsou larvy nebo červy bílé jal se toho mám zbavit díky tomu mi asi schnou listy a odumiraji
prosim o nazor pri identifikacii hmyzu, ktory sa mi hojne mnozi v keramzite vo wilme. ide o male cierne musky, ktore su v prvom stadiu mikrobroucci bez kridel. tych potvor je tolko, ze upchavaju filter cerpadla a tie musky sa zase v kvantach odrazaju spalene od sodika na palice. myslel som ze su to smutnice, ale nevidim husenkovite larvy nikde na korenoch a aj ta muska vyzera trochu jinak. ty brouci dole na kytkach asi nejak parazituju ale neviem jak. musky akurat zasieraju kyti
prikladam nejake fota z mikroskopu..predom diky za radu
to xxturner: přesně jak píše odo a growoli,jsou to smutnice a opravdu na mušky pomůže lepová deska,já mám lepove desky na moly a funguje to dobře.jen,aby nekladly další larvy do hlíny,tak se na povrch hlíny doporučuje nasypat 2-3cm křemeliny nebo perlitu
Ony se ty mušky přes tu suchou vrstvu nedostanou do hlíny a nemůžou tak klást nové larvy.larvy zlikvidujes parazitickými hlísticemi.jen si dávej pozor jaký koupíš,přesnej název těch hlístic si nepamatuji,ale když dáš do googlu hlístice na larvy smutnic,tak určitě najdeš.stoji cca 180kc,jen pozor na skladování 4-12 stupňů a životnost 6tydnu...larvy hlístic vyhledávají čichem larvy smutnic a likvidují je,jakmile nemají co žrát,samy zanikají.
Muzu kdyztak pridat foto, a otazka je pokud to jsou jakoze asi jo jak to resit kdyz mam 33. den kvetu. Nasel jsem to asi na 2 kytkach ale kdZ to necham tak do 14 dnu tam bude zoo co
Zdar hoši, k nepříjemnému zjištění mám zrovna nějakou invazi ke kytkám, poradi někdo? Leze mi to všude, po boxu zvenčí v nádrži s vodou, po kabelech, stěnách boxu. Paradoxně bych tipoval svilusky podle vzhledu, ale celou dobu žádná pavučina, kytky zdravý a pak tohle... Díky moc za radu.
ked lezu z vonku a tieto znicis, tak prilezu nove...
Mas moznost (ak to neni na rastlinach)
- UVC trubica (zabije vsetko aj rastliny, takze ich musis dat von ak to ide, je to pre vsetko zive skodlive, takze ani ty nemozes byt v tom priestore kde to zapnes)
- sirna lampa / knoty (sirna lampa je asi problem kupit, mam nejake extra ak chces. Ale nasypes tam sirny prasok pustis a mozu tam byt aj rastliny ak nie su v kvete pokrocilom, moze mierne spalit listky
Ak pouzijes knoty, tam ta sira hori a vacsinou to v malom priestore znici aj rastliny, zle sa to odhaduje, je to skor na prazky priestor)
Uvc se jeví dobře, to mě nenapadlo, zkusím koupit, protože jelikož vůbec netuším kde se tam toho taková hromada vylihla, tak bych tim vzal celou mistnost. Btw prosviti to i stěnu boxu s mylarem, nevíš?
A ty sirne knoty asi smrdí, že? Mám to vedle obýváku, takže to bych asi musel pak větrat celý byt, kdybych vzal celou místnost.
Zatím jsem vyluxoval zvenku i zevnitr všechno co to šlo, plus jsem zvenku boxy postříkal vertimecem(uvnitř nemůžu, mam samozřejmě 10 dní do kosy). Tak uvidíme jak moc ty potvory zalezou do kytek a co tam budou vyvádět.
Ještě jednou díky.