Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
alesh: Díky za odpověď. Ještě,pokud mohu...Jak by jsi ty čtyři cree rozmístil na takový prostor a na každý dvě jeden driver? Nebo všechny čtyři na jeden? M
alesh : Kdybych chtěl využít 50% výkonu CXB 3590 a měl všechny čtyři zapojený na jeden driver, tak tyto ELG-150-C1050 nebo HLG-120H-C1050 jsou nedostačující? Pokud to dobře chápu. Co se týče elektroniky jsem totální laik. Jaký regulovatelný driver,by přicházel v úvahu,kdybych chtěl 50w na jednu CXB. Regulování není podmínkou,ale pokud je možnost,proč ne..:-). Díky M
Pokud bys chtěl 4ks při 50W na jedno, HLG-185H-C1400 je ideální volba. Výborný zdroj, s dobrým poměrem cena/výkon, vysoká účinnost a má všechny funkce a ochrany včetně stmívání.
Původní příspěvek od kubok http://youtu.be/Wabkwv7HzuM zaujímavý grow pod ledkami (všimnete si ako ich držia vysoko) 😎
No na takový křoviska bych si teda netroufl. A já také mám LED lampy vysoko, jinak se mi kytky moc nevytáhnou a mám takový placatý trpaslíky s hustým olistěním. Mám rád, když konopí vypadá jako stromek než jako kleč.
Rad bych vas poprosil o par informaci :-) jakym zpusobem funguje stmivani? Je to regaluci vystupniho proudu? Treba u 185H-C1400. Premyslim o prostoru 100x50 a 4xCXB 3590 pro tento prostor co jsem vycetl je optimalni 150w takze kdyz bych poridil zminovany zdrou a stuhl o 25% dolu zvisi se tim ucinost tech diod? (1050mA) Diky za odpovedi jde mi o moznost pripadne rozsirit trochu prostor a ty 150w drivery nemaji skladem. A Vero29 teda dneska uz nema vyznam?
Původní příspěvek od Demas Zdravim LED priznivce. :-)
Rad bych vas poprosil o par informaci :-) jakym zpusobem funguje stmivani? Je to regaluci vystupniho proudu?
Pokud není problémem rušení, tak se používá běžně PWM regulace, tedy proud se střídavě spíná a vypíná nějakým výkonovým FET tranzistorem. Protože odpor sepnutého kanálu tranzistoru je několik miliOhmů, tak není problém s ohřevem, FET se snadno chladí.
Diky za odpoved.
Takze vpodstate stmivanim nedosahnu toho abych mel vetsi efektivitu pri setmeni na 75% pouze budu mit pensi spotrebu.
Rad bych se zeptal jake mate zkusenosti s kingbrite? Jde to uhrat baz Dph? Na digikey chteji za jednu 64 dolcku za jednu to je pekna palka :-)
Ale vůbec.
Většina stmívatelných zdrojů od MW (např. HLG) má 2 verze - A a B.
A verze se stmívá otočným potenciometrem přímo ne těle zdroje.
B verze má 3v1 stmívání - externím 100K potem, 10V PWM nebo klasický 1-10V signál. Nejjednoduší je asi připojit obyčejný 100K pot.
Stmíváním se mírně snižuje účinnost driveru, ale naopak roste účinnost LED, a to rychleji. Tzn. že při nižším příkonu bude účinnost celé sestavy vyšší.
Původní příspěvek od FrYnK Stmivanim dostanes vyssi efektivitu..
Kinbrite fuguje dobře... DPH asi neojebes...
Když si to nechá poslat čínskou poštou, pravděpodobně se DPH vyhne. Ale samozřejmě to nemůžu zaručit a je to nelegální
Jinak zkušenosti s KB: objednal jsem čínskou poštou, poslal to asi během tří dnů, nějakých 30 dní to bylo v přepravě. Když to přišlo, zjistil jsem, že mi místo 8ks poslal jen 7ks. Tak jsem mu poslal mail a za necelých 48h jsem měl chybějící LED v ruce (poslal jí přes DHL).
Vyborně takže se reguluje vystupni proud. :-)
Nedokazal jsem si vysvetlit to PWM protože pokud si pamatuju tak se tim skracuje čas sepnuti (Pulzu) takze jsem myslel že např u zdroje 185H-C1400 pri 100% melo jit furt 1400mA kontinualně a treba pri 50% pulzoval na nějaké frekvenci půl času vypnuto půl času zapnuto Ale furt by dával 1400mA.
Ale jo, ten LPC je pro 4 CXB3590 použitelný. Je trochu míň účinný a nedá se stmívat. Škoda, že GME nemá větší výběr od MW, ceny maj na některý kusy dobrý.