Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Receptář » Jak na spravné klíčení
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 38 39 40 41 42 »
Autor
Téma 
Mašťák
Stálý Člen

Karma uživatele Mašťák - 49% PěstitelskáKarma uživatele Mašťák - 49% Pěstitelská

Příspěvek č. 625

citace:
Původní příspěvek od andrej322
mam otazku.mam 5 skunkovych semen.mal som ich tam uz 3 dni a furt nic.moze sa semienko nadrezat?aby presiel lahsie klicok?alebo pripucit ho,nech popraska a zoslabne škrupinka??prosim o radu.dakujem

Nekdo nakapava do vody v ktere nechava seminka klicit H2O2. To mechanicky naruseni teoreticky taky funguje, ta skorapka je akurat ochranna vrstva aby se neposkodil obsah.

Zoomuj: http://internet-map.net/grower.cz

Old Post 17-05-2011 v 08:59 AM
Mašťák je offline   Profil uživatele Mašťák   Find more posts by Mašťák   Foto galerie člena Mašťák   Click here to Send Mašťák a Private Message   Add Mašťák to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Date1
Stálý Člen

Karma uživatele Date1 - 99% Pěstitelská

Příspěvek č. 626

Hoj growers. Tak citam tu same zlozite sposoby ako na klicenie.
Staci si pozret prispevok 443-445 a zarucujem ze kazde zrno vyklici
Nice day.

Date Projekt 2011
Date 20-tej Outdoor 2009
Spontanica indoor 2008
Spontanica outdoor 2008

Old Post 17-05-2011 v 09:28 AM
Date1 je offline   Profil uživatele Date1   Find more posts by Date1   Foto galerie člena Date1   Click here to Send Date1 a Private Message   Add Date1 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tagra1
mysterious woman

Karma uživatele tagra1 - 96% PěstitelskáKarma uživatele tagra1 - 96% PěstitelskáKarma uživatele tagra1 - 96% PěstitelskáKarma uživatele tagra1 - 96% Pěstitelská

Příspěvek č. 627

citace:
Původní příspěvek od Date1
Hoj growers. Tak citam tu same zlozite sposoby ako na klicenie.
Staci si pozret prispevok 443-445 a zarucujem ze kazde zrno vyklici
Nice day.

Hustý

Old Post 17-05-2011 v 09:38 AM
tagra1 je offline   Profil uživatele tagra1   Find more posts by tagra1   Foto galerie člena tagra1   Click here to Send tagra1 a Private Message   Add tagra1 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

klíčení v kokosu Příspěvek č. 628

Ahoj,

Mám takovej dotaz ohledně semen v kokosových tabletách Jiff.
Dal jsem 12 semen, asi 3 mm pod substrát nasátých tablet.

Do vody byl přidán peroxid a semena jsem vyválel v práškovém stimulaxu.

Byli dány do skříně, kde je teplota okolo 28 stupňů celsia. V malém skleníčku, průhledné víko, černé dno. Prvních 24 hodin zakryto a byli ve tmě, poté jsem je odkryl a zustávají v tom skleníčku.

Jsou takhle asi 34 hodin a asi u poloviny se mi nahoře začal objevovat klíčet, tudíž soudím, že rostou opačně.

Dělám někde chybu ? chytne se klíček zpátky do substrátu a poroste dolu, nebo to mám udělat mechanicky ?

Old Post 29-09-2011 v 05:59 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kamion
Stálý Člen

Karma uživatele kamion - 92% PěstitelskáKarma uživatele kamion - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 629

první si to měl nechat naklíčit a pak dát do kokosu

když už tak už !

Old Post 29-09-2011 v 06:44 AM
kamion je offline   Profil uživatele kamion   Find more posts by kamion   Foto galerie člena kamion   Click here to Send kamion a Private Message   Add kamion to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bezdechu
sklepmistr

Karma uživatele bezdechu - 70% Pěstitelská

Příspěvek č. 630

Jiffy jsou rašelinový, válet semínko ve stimulaxu nemá na klíčení vliv. viz http://grower.cz/forum/showthread....est+%2Bstimulax
Pokud Ti leze kořínek nahoru, tak to ještě zakrej do tmy na 24h. Kořínek se otočí, on ví kde je dole. Šahat na něj je rizikové, mohl bys o ně přijít. Ale někdo to tak dělá, semínko opatrně vyjme, správně otočí a zase opatrně přihne.

citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France
Zkušenost je nepřenosná

Old Post 29-09-2011 v 07:34 AM
bezdechu je offline   Profil uživatele bezdechu   Find more posts by bezdechu   Foto galerie člena bezdechu   Click here to Send bezdechu a Private Message   Add bezdechu to your buddy list     Navštiv homepage uživatele bezdechu! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 631

Ok,

Dám na sklepmistrovu radu a zítra dám vědět jak jsem dopadl

Old Post 29-09-2011 v 08:48 AM
dexda
Stálý Člen

Karma uživatele dexda - 17% Pěstitelská

Příspěvek č. 632

Mně se osvědčila plastová průhledná krabička - oválná od nějakých ruských vajec, či salátů , na dno složenou papírovou kuchyňskou utěrku, důkladně namočit, respektive zalít vodou, vylít co vyteče. Na utěrku rozložím semena, vzducho a vlhkotěsně uzavřu víčkem a uložím pod 23w CFL v lapičce, cca 5 cm nad víčkem. Svítím nonstop, dokud semena nejsou zralá k zasazení. Průhledná krabička umožňuje po lehkém klepnutí a stečení rosy ze stěn, pozorovat stav klíčení. Světlo sice semena nepotřebují, ale zaručuje stálou teplotu a udržuje vlhko, když se objeví lístky, přijde světlo vhod.
Na stěnách a víku se vytvoří brzy orosená vrstva, vlhkost je tím pádem 100% a CFL udržuje teplotu kolem 25°C. Semena AF Mazar vyklíčila během 22 hodin , AF Syrup od GHS potřeboval více, než 3 dny, ale vyklíčil také spolehlivě.

Proč? A proč ne?

Naposledy upravil dexda 29-09-2011 v 17:51 PM

Old Post 29-09-2011 v 17:22 PM
dexda je offline   Profil uživatele dexda   Find more posts by dexda   Foto galerie člena dexda   Click here to Send dexda a Private Message   Add dexda to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 633

No situace je nadále asi taková. Udělal jsem tak, že jsem schoval semena opět pod tmu. Byla tak zhruba 30 hodin.

Je fakt, že některé klíčky se skutečně otočily správným směrem, ale jiné mi upletly smyčku jak žížala. Jeden hajzlík dokonce pořád rostl klíčkem přímo nahoru.

Nakonec jsem nevydržel a a co bylo potřeba jsem opatrně poupravil mechanicky.

Uvidíme jak se to vyvrbí, ale vypadá to, že se to dává dopořádku

Old Post 30-09-2011 v 23:03 PM
kokosacek7
Stálý Člen

Karma uživatele kokosacek7 - 50% Pěstitelská

Příspěvek č. 634

dilema:

zasadil jsem seminko do vaty, trochu ho přitlačil a ono prasklo, tak se chci zeptat jestli je šance že to vyroste, nebo to mam rovnou vyhodit??

seedbank RQS, fruit spirit

Old Post 02-10-2011 v 09:12 AM
kokosacek7 je offline   Profil uživatele kokosacek7   Find more posts by kokosacek7   Foto galerie člena kokosacek7   Click here to Send kokosacek7 a Private Message   Add kokosacek7 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 635

zdar chtel bych se zeptat na to kliceni v tech rockworovejch kostkach nebo jak se jim rika kdyz je namocim do roztoku s korenovym stimulatorem s ph cca.7,4 ze to na bude ok? cetl jsem ze jsou kysely ale jak to ne tak co nislite? nebo je lepsi zasadit je do hliny pro sazenicky a rizky a dat je do takovejch tech kvetinacku kterejma prorostou koreny abych je pak nemusel presazovat?

Old Post 16-10-2011 v 17:32 PM
Host
Host

Příspěvek č. 636

pro: kokosacek7

Zalezi jak moc jsi ho zmckl pokud jsi narusil jen slupku a klicku se nic nestalo melo by se este chytit ovsem muze mit pak nestandartni rust si myslim

Old Post 16-10-2011 v 18:34 PM
Ivi
Nový Člen

Karma uživatele Ivi - 16% Pěstitelská

Příspěvek č. 637

Mám dotaz,nechala jsem naklíčit 15 semen Jacka H. - vykoukli všechny krom jednoho,dobrá bilance,ale jelikož jsem to nikdy nedělala,tak jsem se hned nedala do substrátu,ted nevim,jestli mam počkat až se udelají lístky a pak je tam dát,nebo jestli je mam opatrně dát do substrátu i ted,kdyz maji docela dlouhé klíčky(bojim se aby se nezlomily) a pomalu začínají vylézat i lístky.poradte,díky

Old Post 18-10-2011 v 12:46 PM
Ivi je offline   Profil uživatele Ivi   Find more posts by Ivi   Foto galerie člena Ivi   Click here to Send Ivi a Private Message   Add Ivi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Machoman
Stálý Člen

Karma uživatele Machoman - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 638

citace:
Původní příspěvek od Ivi
Mám dotaz,nechala jsem naklíčit 15 semen Jacka H. - vykoukli všechny krom jednoho,dobrá bilance,ale jelikož jsem to nikdy nedělala,tak jsem se hned nedala do substrátu,ted nevim,jestli mam počkat až se udelají lístky a pak je tam dát,nebo jestli je mam opatrně dát do substrátu i ted,kdyz maji docela dlouhé klíčky(bojim se aby se nezlomily) a pomalu začínají vylézat i lístky.poradte,díky

Do substrátu s něma.

Old Post 18-10-2011 v 12:48 PM
Machoman je offline   Profil uživatele Machoman   Find more posts by Machoman   Foto galerie člena Machoman   Click here to Send Machoman a Private Message   Add Machoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ivi
Nový Člen

Karma uživatele Ivi - 16% Pěstitelská

Příspěvek č. 639

Jo,tak já to hned dám do substrátu,sakra,to bude terno....no a mám hned začít asi s hnojením,co?? Mám jim hned rozsvítit?

Old Post 18-10-2011 v 13:01 PM
Ivi je offline   Profil uživatele Ivi   Find more posts by Ivi   Foto galerie člena Ivi   Click here to Send Ivi a Private Message   Add Ivi to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Hy3nA
Stálý Člen

Karma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% PěstitelskáKarma uživatele Hy3nA - 82% Pěstitelská

Příspěvek č. 640

citace:
Původní příspěvek od Ivi
Jo,tak já to hned dám do substrátu,sakra,to bude terno....no a mám hned začít asi s hnojením,co?? Mám jim hned rozsvítit?

svítit ano, 18/6 a hnojit rozhodně ne, bys je spálila a zničila. popřípadě časem začít s kořenákem, jestli nějakej máš

Hyena je nedotáčivá!

http://www.stop-rybam.unas.cz

Old Post 18-10-2011 v 13:37 PM
Hy3nA je offline   Profil uživatele Hy3nA   Find more posts by Hy3nA   Foto galerie člena Hy3nA   Click here to Send Hy3nA a Private Message   Add Hy3nA to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 20:59 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 38 39 40 41 42 » 
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás