Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od andrej322 mam otazku.mam 5 skunkovych semen.mal som ich tam uz 3 dni a furt nic.moze sa semienko nadrezat?aby presiel lahsie klicok?alebo pripucit ho,nech popraska a zoslabne škrupinka??prosim o radu.dakujem
Nekdo nakapava do vody v ktere nechava seminka klicit H2O2. To mechanicky naruseni teoreticky taky funguje, ta skorapka je akurat ochranna vrstva aby se neposkodil obsah.
Původní příspěvek od Date1 Hoj growers. Tak citam tu same zlozite sposoby ako na klicenie.
Staci si pozret prispevok 443-445 a zarucujem ze kazde zrno vyklici
Nice day.
Mám takovej dotaz ohledně semen v kokosových tabletách Jiff.
Dal jsem 12 semen, asi 3 mm pod substrát nasátých tablet.
Do vody byl přidán peroxid a semena jsem vyválel v práškovém stimulaxu.
Byli dány do skříně, kde je teplota okolo 28 stupňů celsia. V malém skleníčku, průhledné víko, černé dno. Prvních 24 hodin zakryto a byli ve tmě, poté jsem je odkryl a zustávají v tom skleníčku.
Jsou takhle asi 34 hodin a asi u poloviny se mi nahoře začal objevovat klíčet, tudíž soudím, že rostou opačně.
Dělám někde chybu ? chytne se klíček zpátky do substrátu a poroste dolu, nebo to mám udělat mechanicky ?
Jiffy jsou rašelinový, válet semínko ve stimulaxu nemá na klíčení vliv. viz http://grower.cz/forum/showthread....est+%2Bstimulax
Pokud Ti leze kořínek nahoru, tak to ještě zakrej do tmy na 24h. Kořínek se otočí, on ví kde je dole. Šahat na něj je rizikové, mohl bys o ně přijít. Ale někdo to tak dělá, semínko opatrně vyjme, správně otočí a zase opatrně přihne.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Mně se osvědčila plastová průhledná krabička - oválná od nějakých ruských vajec, či salátů , na dno složenou papírovou kuchyňskou utěrku, důkladně namočit, respektive zalít vodou, vylít co vyteče. Na utěrku rozložím semena, vzducho a vlhkotěsně uzavřu víčkem a uložím pod 23w CFL v lapičce, cca 5 cm nad víčkem. Svítím nonstop, dokud semena nejsou zralá k zasazení. Průhledná krabička umožňuje po lehkém klepnutí a stečení rosy ze stěn, pozorovat stav klíčení. Světlo sice semena nepotřebují, ale zaručuje stálou teplotu a udržuje vlhko, když se objeví lístky, přijde světlo vhod.
Na stěnách a víku se vytvoří brzy orosená vrstva, vlhkost je tím pádem 100% a CFL udržuje teplotu kolem 25°C. Semena AF Mazar vyklíčila během 22 hodin , AF Syrup od GHS potřeboval více, než 3 dny, ale vyklíčil také spolehlivě.
No situace je nadále asi taková. Udělal jsem tak, že jsem schoval semena opět pod tmu. Byla tak zhruba 30 hodin.
Je fakt, že některé klíčky se skutečně otočily správným směrem, ale jiné mi upletly smyčku jak žížala. Jeden hajzlík dokonce pořád rostl klíčkem přímo nahoru.
Nakonec jsem nevydržel a a co bylo potřeba jsem opatrně poupravil mechanicky.
Uvidíme jak se to vyvrbí, ale vypadá to, že se to dává dopořádku
zdar chtel bych se zeptat na to kliceni v tech rockworovejch kostkach nebo jak se jim rika kdyz je namocim do roztoku s korenovym stimulatorem s ph cca.7,4 ze to na bude ok? cetl jsem ze jsou kysely ale jak to ne tak co nislite? nebo je lepsi zasadit je do hliny pro sazenicky a rizky a dat je do takovejch tech kvetinacku kterejma prorostou koreny abych je pak nemusel presazovat?
Mám dotaz,nechala jsem naklíčit 15 semen Jacka H. - vykoukli všechny krom jednoho,dobrá bilance,ale jelikož jsem to nikdy nedělala,tak jsem se hned nedala do substrátu,ted nevim,jestli mam počkat až se udelají lístky a pak je tam dát,nebo jestli je mam opatrně dát do substrátu i ted,kdyz maji docela dlouhé klíčky(bojim se aby se nezlomily) a pomalu začínají vylézat i lístky.poradte,díky
Původní příspěvek od Ivi Mám dotaz,nechala jsem naklíčit 15 semen Jacka H. - vykoukli všechny krom jednoho,dobrá bilance,ale jelikož jsem to nikdy nedělala,tak jsem se hned nedala do substrátu,ted nevim,jestli mam počkat až se udelají lístky a pak je tam dát,nebo jestli je mam opatrně dát do substrátu i ted,kdyz maji docela dlouhé klíčky(bojim se aby se nezlomily) a pomalu začínají vylézat i lístky.poradte,díky