Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Někde na první straně jsem četl, že se nemůže promítnout vliv prostředí do další generace.... což je blbost....
rostliny ( stejně jako jiné organismy) mají svůj evoluční vývoj, který je dán přírodním výběrem ( výběr nejlepších genů, které se hodí v daném prostředí)
a za druhé je tento vývoj také zapříčiněn mutacemi, ty mohou být pro organismy škodlivé ale i prospěšné, takto zmutovaná genetická informace se přenáší, samozřejmě k mutacím dochází velmi málo, samotná DNA má svůj aparát, který kontroluje replikaci a proto jsou mutace velmi vzácné, pokud se jedná o mutaci neovlivněnou vnějším prostředím. mutace také mohou vznikat díky tzv. mutagenům, které mohou být více typů (fyzikální, chemické, biologické).....
Příspěvek č.1
Jaro-intenzívní červené,oranžové a žluté světlo podporuje fotosyntézu a růst
Léto-zvýšená intenzita modrého,fialového a UV záření (lepší pro kvetení a zrání)
Tak nevím, tahle informace mi nějak zamotala hlavu.
Na růst mám modrobílou a na květ žlutočervenou.
Původní příspěvek od yara Příspěvek č.1
Jaro-intenzívní červené,oranžové a žluté světlo podporuje fotosyntézu a růst
Léto-zvýšená intenzita modrého,fialového a UV záření (lepší pro kvetení a zrání)
Tak nevím, tahle informace mi nějak zamotala hlavu.
Na růst mám modrobílou a na květ žlutočervenou.
veru, aj ja som sa nad tým pozastavil a prečítal som si to viackrát, že či som si to len zle neprečítal...keď to tak je, tka som zbytočne kupoval na kvet 250 w sodikovku keď by bola MH lepšia ... sakra všade sa píše inak .. potom človek nevie čomu veriť, ale nevadí, aj pod sodíkom rastú krásne šišurdy ) asi budem musieť vyskúšať experiment, pod ktorým svetlom budú lepšie šišurdy
veru, aj ja som sa nad tým pozastavil a prečítal som si to viackrát, že či som si to len zle neprečítal...keď to tak je, tka som zbytočne kupoval na kvet 250 w sodikovku keď by bola MH lepšia ... sakra všade sa píše inak .. potom človek nevie čomu veriť, ale nevadí, aj pod sodíkom rastú krásne šišurdy ) asi budem musieť vyskúšať experiment, pod ktorým svetlom budú lepšie šišurdy
Čau, v skrini platí rast-MH, kvet - sodík, poprípade celú dobu sodík. Tak to funguje. Experimenty su zbytočné.
Zdravím chtěl bych se zeptat, zda-li má někdo zkušenost viz například pampalini s pěstem ve stylu rovnou 12/12 ? ptám se z důvodu toho že asi by se mi to nejvíce hodilo díky tomu že kytí pak nebudou až tak růst do výšky což pro moji skříň 40*40*120 by asi nebylo to pravé ořechové. Je tedy ta má domněnka správná že pokud pojedu bez růstové fáze kytka se mi nevytáhne až tak moc jak by měla ? (s menším výnosem samozřejmě počítám .
Původní příspěvek od ItachiANBU77 Zdravím chtěl bych se zeptat, zda-li má někdo zkušenost viz například pampalini s pěstem ve stylu rovnou 12/12 ? ptám se z důvodu toho že asi by se mi to nejvíce hodilo díky tomu že kytí pak nesudou až tak růst do výšky což pro moji skříň 40*40*120 by asi nebylo to pravé ořechové. Je tedy ta má domněnka správná že pokud pojedu bez růstové fáze kytka se mi nevytáhne až tak moc jak by měla ? (s menším výnosem samozřejmě počítám .
Pokud chceš jet ze semen tak je to nesmysl. Kytka potřebuje aspoň měsíc než dospěje do stádia kdy může kvést. Osobně bych ti doporučil třeba acid od paradise seeds a hodně zaštipoval a budeš to mít v klidu. Mě se po přepnutí vytáhl asi o 100% . na ten tvůj prostor by stačila i jedna pořádně roztahaná. Ať se daří.
Dá se pěstovat i ze semínka 12/12,budou z toho dlouhé košťata s jednou centralni pálkou,proto aby se tento styl oplatil tak je dobré dát co nejvíc kytek na konkrétní prosor.
Na jeho prostor 40x40x120 je tahle technika dle mého názoru naprd. Za 1. Se stinidlem se prostor sníží tak na metr + dalších x cm kvůli lampě. Stejně nezačnou kvýst dřív než za měsíc a to už budou teda solidní košťátka a ještě se budou vytahovat 14 dni po nákvětu.
Zdravím vás, mám otázku co se týče hlíny od biobizz allmix můžu do ní přesadit řezy které jsou v rockwoolu? Píšou že nedoporucuji semena a semenace když řezy mají 20cm a jsou plné prokorenene tak co? Dát nebo nedat díky!!!! :-)