Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cau tak jsem to nechal mesic rust ted jsem udelal mrizku na SCroG a prepinam 12/12 tak uvidime jak to pujde.Sehnal jsem dalsich 70 LED tak je tam casem pridam.
To Manton:No mam dojem ze ty vlnovy dylky nebudou moc dobry v cerveny by se to melo pohybovat asi nekde od 640 do takovejch 680 nm,ale mozna kecam nekde ma nascanovanej graf fotosyntezy,tak ja ho nekde vyskrabnu a dam ho sem.Ten dokument me posli na e mail :email-sup-@seznam.cz CD znamena candela jednotka intenzity jedna svicka jinak takhle 1 cd odpovídá vyzařovanému
výkonu 1/683 W do jednotkového prostorového úhlu.Je to dost divna jednotka na predstavu.No a jestli jeste pridame ze je za jednu KC tak to asi nebude to pravy no ale posli dokument a ja se na to mrknu treba jsi kap na super zdroj LED ale spis by se cena mela pohybovat od 7 do 15 kc.
Čau Supi perfektní dokumentace, jen by me zajimal přirustek tak při 100 LEDkách? Jen tak přibližně. Bylo to aspoň poznat?.... Asi se do toho dám. Jo a jak si ty ledky zapojoval. To je vsechno rucní práce?? Jak dlouho ti to trvalo? Dík za odpoved a mas u me K
Cau tak po me nekdo chtel ten graf fotosintezy tak tady je.Byl u toho jeste clanek o fotosinteze tak vam ho muzu poslat jestli chcete pisou tam ze vstrebavana je vlnova delka mezi 400 az 500 nm a mezi 600 az 700 nm.Jako uplne idealni se zda v modre 440 nm+480nm a v cervene 640nm+675nm.Tu modrou me dava vcelku v klidu ta zarivka v cervenym jsem na tom asi na 650nm protoze jsem zvedl proud do diod.
No a k tem 100 diodam narust je ale bude to tak na jednu kytku a takovou miniskrinku.Mohla by to bejt docela pekna okrasa kdyz si ji das na stul a budes si uklidnovat nervy pohledem na kytku i to cerveny svetlo je takovy fajn.
Jinak nejdulezitejsi je chlorofil A,jsou ho tam 3/4.Takze na zaver idealni diody jsou 440nm a 675nm.Mozna bych pridal jeste par 500nm aby se kytka chranila a nedochazelo k excitaci kysliku ale u diod bych se toho nejak moc nebal.
Tak tadyje par fotek z 15 dne 12/12.Kytka zacina pomalu narazet do palic nejsou to sice zadny mackove ale cas ukaze jestli ma LED dioda sance ja si porad myslim ze ma.Jinak v soucastny dobe jich tam je 270.Jsem linej pridat dalsich 80 ale uz se na to chystam.Byl bych rad kdyby se k tomu vyjadril nejakej 70w nebo 150w sodikar nejlip co petuje v hline,ale i hydrar bude fajn a nebo se vyjadrete kdo chcete.Dik
Supe, nevadí nikomu že rozkládáš tu vesmirnou loĎ co u vás spadla ??
Co když budou marŤánci ledky ještě potřebovat ?!?!
Bude to hulení ztravitelné pro pozemšťany ???
Jinak to u tebe vypadá celkem slučně, jen ten světelný výkon byl (je?) asi trochu malej.
Jakou máš plochu toho pletiva ?
A dopříště nás doufám překvapíš nějakým futuristickým řešením bubblérku ni ?
So Grow Up Sup !
Ne zatim to nikomu nevadi.snad je uz potrebovat nebudou.No jestli to bude stravitelny to budes moct posoudit sam jestli neco vypestuju tak ti urcite neco dodam.Kdybych nedal byla by to sprostarna kdyz je to z tvoji matky.A ten vykon malej skutecne je dofam ze se to casem zlepsi chtelo by jich to tak 1200.A spis 660nm nez 640 nm.Ale rikam je to jen takovej pokus.A velikost pletiva je 36x32cm
Je to celkem v poho.Kytky vypadají moc pekne.Pod sedumdesatkou jsem to mel trosku vetsi,ale zalezi predevsim na genetice.Tento tvuj prispevek je primo vedecka prace a myslim si ,ze vysledek at uz bude jakykoliv bude uspech.Chtel bych taky skrin s led a proto cekam jak ti to dopadne-palicky rozhodnou cus Opicka
Ok dik no uvidime.Dnes jsem pridal dalsich 80 LED,ale nemel jsem fotak takze foto jak to osvetli muj pokojicek se odklada .Celkem jich je teda 350.Vykon lampy asi 18.5 W.Jestli budu pridavat dalsi diody tak uz asi jen 660 nm skoda jen ze jsem nikde nevidel zadny s rozumnym vykonem za rozumnej peniz.
Podle me maji LED velkou budousnost akorat by to chtelo aby vykoumali diody s jeste vetsi svitivosti aby jich tam nemuselo bejt takovy moooc velky mnozstvi.
mala spotreba,velmi presne spektrum,zkoro zadne ztraty atd. jaky jiny zdroj svetla vam muze toto poskytnout??