Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tenhle případ ale posuzuje prodej ne držení, nikdo tam přece neobviňuje ty, co od něj kupovali. Mě spíš zajímá co se mi stane, když mi doma najdou pět feminizovaných semínek Power Plantu v originálním balení od Dutch Passion, kde mě prodejce ujišťuje o germination power a o high THC content.???? Osobně si myslim, že by to skončilo domluvoou a zabavením ale stále čekám co na to říká executor
Co by se stalo? Nic. Pokud jim nereknes, co si z toho chtel udelat, tak si muzou tvrdit co chteji, ale soud jim to nesezere. Na rozboru v tom zadny THC nenajdou, takze budou mit smulu. Neco jinyho je, pokud bys jim priznal, ze si z toho chtel vypestovat - trestny cin ve fazi pripravy, avsak hodnocen stejnou trestni sazbou, jako by bylo dilo dokonano.
K tomu clanku na novinkach - tam jde spis o to, ze si tim slusne privydelal (bud to priznal, nebo maji svedky, ci sami zkusili fingovane nakoupit predstirajic zajem), pokud ne, tak to jsou jen jejich odhady, ktery jsou opet u soudu k nicemu - alespon co se tyce presne castky, kterou tim ziskal. Jde tam ale spis o to, ze kazdej zisk musi bejt zdanenej a on ten svuj nezdanil, plus pokud jsem dobre cetl, tak tam k tomu daval i navod = trestny cin a to uz je horsi.
Cau amigos
Studoval jsem to jiz delsi dobu i s pravnikem. Jeste v CR nebyl pripad, kdy by za semena nekoho soudili a odsoudili. Zakon nic takoveho nezakazuje a jestli se podivate na stranky Sensi Seeds - ti primo uvadi ze vsechno mohou legalne posilat i do CR.
Myslim, ze policajti pouze zvolili metodu zastrasovani jako vzdy.
No ja bych rekl ze v CR je DRZENI semen vicemene legalni(neslysel jsem o nikom ze by drzeni semen nejak resili)
Navic pokud vim tak neni problem nechat si poslat legalne seeds do CR ze zaranici (coz pokud vim neplati napr.u cerstvych nebo susenych houbicek).
Myslim si ze spis tento typek doplatil na tom ze s nima docela dost kseftoval (prece jenom nezdanenych 300tis. uz tam nahore asi nekoho musi trosku stvat)
Tot ale jen MUJ nazor tak pokud o tom nekdo vite vice nez ja taxe rad priucim
su legalne...ja som v prahe kupil flasticku vodky a vnutri bolo asi 20 semienok mary jane.....inak ked uz sme pri tom myslite ze sa to da zasadit????nevadi ze to bolo namozene vo vodke???
A načo budeš objednávať z NL keď sa dajú objednať zo slovenských growshopov a cena je taká istá ako v hocijakej holandskej seedbanke. Viem teraz minimálne o dvoch growshopoch, ktoré predávajú semená a ani nemusím pozerať google. Ja som objednával z jedného slovenského growshopu a v pohode mi prišli domov. Takže áno dá sa normálne objednať semená a prídu Vám domov. Prišli do pár dní neviem už presne koľko to bolo ale nebolo to desať dní a ani 2 dni niečo medzi tým
Pááni,seed bank v česku?To jsem nevěděl,takže usuzuju že držení a prodej i šlechtěných semen je od novýho roku legální?teoreticky:takže mužu prodávat semena třeba na aukru?diky
Nedej zaniknout přísloví "zlatý český ručičky", vstaň z tý židle a přenes ten nápad z hlavy do fyzický podoby! Máš na to!
" Žijeme ve zvláštních časech, kdy mladí i staří jsou vzděláváni ve lži a ten, který se odváží říkat pravdu, je nazýván šílencem či bláznem " Platon 427 B.C.