Sezam
Stálý Člen
|
Ahoj, dík za pochvalu
To je jednoduchý, 70W HPS spotřebuje 70Wh, při růstu svítíme 16 hodin denně, což nám dá 1120Wh denně. Za měsíc růstu 1120*30 = 33600Wh = 33,6kWh. Teď přichází na řadu jediná proměnná, která se může lišit, a to cena za kWh, což sám netuším kolik mě stojí, protože se po tom nepidim a je mi to fuk, dá se ale počítat s 5Kč na kWh (bude spíš míň, ale ať máme rezervu, stejně jde jen o příklad ), takže 33,6*5 = 168Kč za měsíc můžeš si dosadit svoje údaje a vypočítat si přesně svou spotřebu. Samozřejmě je pro úplnost dobrý počítat s ventilátorem, ztrátama na předřadníku a dalšíma chujovinama, ale tím se netřeba zatěžovat, stejně to přesně zjistíš jen tak, že před to píchneš měřák a změříš skutečnou hodnotu příkonu
Jestli mi odpustíš, nebudu to počítat přesně pro můj pěst, nechci ty data lovit na telefonu
|
4x White Widow 70W HPS SCROG - Levně a přesto účinně
7x Amnesia Jack 70W HPS - FEM klony - Další homemade mini boxík, tentokrát o krůček blíž k ideálu.
AKTUÁLNÍ Early Skunk + Chocolope - Natural Seeds 70W HPS - Indica se sativou v jednom boxu, uvidíme, co nám z toho vznikne.
Lidé jsou zaslepení svými názory, přitom by jen stačilo umět se zamyslet nad pohledem ostatních. Hned by bylo na světě líp.
|