Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Od zajtra už len voda. Nedávno som sa dočítal, že na flushing nemá vplyv upravené/neupravené pH. Súhlasíte s tým? Môžem pred kosou použiť neupravenú odstátu vodu?
Já při flushi ph zámerně upravuju aby bylo nízké. To aby přestali papat to co je v substrátu (přecejen tim propláchnutím se všechno nevyplaví) a rychlejc spálili to co už sežrali dřív.
ale počkej si i na další názor
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
Původní příspěvek od crazyben Já při flushi ph zámerně upravuju aby bylo nízké. To aby přestali papat to co je v substrátu (přecejen tim propláchnutím se všechno nevyplaví) a rychlejc spálili to co už sežrali dřív.
ale počkej si i na další názor
Ďakujem za názor. Ďalšieho som sa nedočkal, asi triviálna otázka . Rozhodol som sa tentokrát na posledných 10-14 dní použiť odstátu vodu bez úpravy pH. Doteraz som používal vždy upravenú, som zvedavý či tam bude vidieť rozdiel.
up: pokus o makro z ruky . Pekne sa samé papajú a žltnú.
Ja kdyz prolejvam tak PH neupravuju ,jen odstata voda...Vlastne uz ph neupravuju vubec... moje voda + biobizz hnojky maji idealni PH Jinak to mas moc pekny
Původní příspěvek od Squer No pěkný to máš, to bude slušná ouroda
citace:
Původní příspěvek od BRooT Krása ! Už tipovačka ?
Ďakujem chlapci . Ednik má potenciál, odhadom sa mi ho podarilo využiť tak na 63% pre ten zmätený začiatok. Tipovačky nerobievam z lenivosti (doteraz som sa nedokopal na kúpu váhy, ani kuchynskú nemám). Keby sa mi podarilo to zvážiť tak vyhlásim aj tipovačku, no ako sa poznám... .
Aby som to tu uzavrel. Usušené ale nezvážené, no môžem povedať že kvantitou je toho zatiaľ najviac čo sa mi podarilo z môjho stanu dostať . Kvalitka je samozrejme jednak zaručená matkárom (ešte raz dík Bárt) a tiež genetikou. Ostatné záleží na zručnosti záhradníka.
Ešte niečo k priebehu pestu a mojim zručnostiam. Nezačínal som najlepšie, počas rastu a v začiatku kvetu som mal výrazné problémy s výživou ako je popísané vo vlákne. Podarilo sa mi ich zrovnať až okolo 20-teho dňa 12/12. Preto chcem uviesť na správnu mieru, že keď som vlákno zakladal, je to aj v názve, mal som v pláne dokončiť pest pod 400W. Keď sa im stav zlepšil tak na odporúčanie miestneho člena (Samulele) dostali 600W, bola to správna voľba. Píšem to sem preto, lebo nemám oprávnenie editovať názov vlákana aby som to zmenil. Tiež sa nedá jednoznačne povedať, že pod akou vatážou prebiehal pest. Dohodneme sa teda na tom, že to nieje ani-ani ale aj-aj .
V každom prípade ja som spokojný, ďakujem za rady, ká-čka a aj tým ktorí sledovali. Nech nám to rastie a kvitne.
čus, sledoval jsem ,pěkný seriál, ale myslím že bez konečné váhy to trochu postrádá smysl, jestli můžeš tak to skus dotáhnout do konce, přece jen vážení je nejlepší činnost, měj se a máš to pěkné
Čaf, ani jedno ani druhé . Mal som od začiatku problémy vývinom koreňového balu. Kokos som napufroval v kelímkoch ec 1,0 pH 5,6. Potom pri presadení do 6,5l bol pufer ec 1,3 pH 5,5. Pravidelne čakám kým preschnú, aj zálievku som prispôsoboval každej podľa potreby. Zalieval som až po preschnutí.
Mám skôr podozrenie, že príčinou bolo skôr použitie 60perc. H3PO4 na úpravu pH. Pri prepnutí som začal používať pH- od AH (s obsahom P2O5) a stav sa začal za pár dní výrazne lepšiť. Dovtedy sa priebeh pestu podobal tomu v predchádzajúcom kole keď som hnojil JiDB a upravoval pH s H3PO4. Ale je to zaťiaľ len moja teória laika. Tak sa mi to javí v súčasnosti.
Ja by som reagoval na prispevok Crazybena.. nic proti tvojej praxi,ale nemyslim ze je najlepsie znizit ph tak aby rastliny mali zastavene vstrebavanie zivin..ide prave o to aby spracovali zbytky toho co maju v substrate a v listoch..videl som manika co “znizoval” ph na cca 6,8..myslim ze to ma logiku aj vzhladom k tomu ake prvky sa spracovavaju pri takomto ph
Inak ja pouzivam ocot a problem nemam..vykaslal som sa na kyseliny..nepacilo sa mi co to robilo s roztokmi a v porovnani s octom nevidim ziadnu vyhodu preco ju pouzit