Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od JAHmaican Kolem cesty mezi Mutenicema a Hodoninem po prikopech. Jsou tam snad 5 km dlouhy zahradky, tak kousek za nima smerem na Mutenice urco neco najdes.Tahne se to podel teto silnice az do Cejce. Bydlim sice 250 km daleko, ale lokality kde jsem je videl bych dokazal klidne presne zakrouzkovat, az budu mit cas. Kdysi jsem zde na G. daval i fotku.
Ps: pisu na tel. tak sorry za diakritiku.
jo vim presne kterou cestu myslis, urcite se tam nekdy zajedu podivat mam to sotva ani ne 15 km, diky
Celkem dlouho si říkám, že bych rád sehnal semínka rumištního konopí. Kdyby u nás rostlo zplanělé u cesty, tak nikomu nepříjde "podezřelé" když něco zahlídne na mé zahradě. Je to samonakvétací, tak by snad nebyl problém s oprcem. Tak, a teď mě můžete kamenovat :-D
Už jsem semena sehnal - 100% čisté konopí rumištní mají v The Real Seed Company. Nejvíce "divoké" jsou podle mě Kurgan a Tatarstan.
Zajímavý je případ variety Siberian, což je populace divokého ruského konopí, v minulosti pravděpodobně zasažená pylem z kazašských hashových kultur. Dodnes tak má zdejší divoký ruderalis nezvykle silnou vůni s častým výskytem barevných a potentních fenotypů.
Přidávám ještě fotku, na obrázku je samec Siberian (Chebarkul, Chelyabinsk). Ze tří semen se ujalo jedno a zrovna je to samec, aspoň si ale schovám pyl. Hlavní je nevyklíčená semena u těchto divokých rostlin nevyhazovat ale vysušit na příště, mají totiž velmi tvrdou skořápku a mechanismy díky kterým mnohdy vyklíčí až na vícero pokusů.