Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tak by mělo co nejdrív dojit hnojivo na rust a PH testy do vody a hliny...mám v plánu to ph zvysovat octem nebo citronem...kolik by toho tam melo prijit??do zálivky??
tim ph znizis,,,zvisi to s popolom ,hasenim vapnom,sodou bicarbonou ale tou len docasne,,,trebars aj cigaretovim popolom ale ten neni boh vie co bo je plny sraciek,,,,ocot a citronova stava su kyseliny tim ph znizis,,ja pouzivam kys,fosforovu od AH,,neni to az tak drahe a vydrzi to na hafo uprav,,,,na ph testy staci¨lo mist do nejakej aquaristiky ma stalo bi ta to menej,,,ako g shopu,,,,,ja ph zvisujem ked uz coz je ale veeeelmi zriedka hydroxidom draselnym K2O tiez od AH,,ale funguje aj cisty dreveny popol ked mate krb mas vyhrane a nyvise s tim doplnis aj mikroelementy do pody,,,
do piče sem to zprasil.sem to pa minut pred tim,nez sem si tohle precet polil citronkem...co už tak sem to zase polil popelem mno...na to co jim delám tak docela slapou
OutDoorEr> počkej... a ty si tu zálivku před zalitim nepřeměřil? Ty seš jantar Tak to prolej čistou vodou, ať to trochu zachráníš
"Nepěstuju abych přežil... Žiju abych pěstoval!"
"Každý vyhulený gram, hřebíček do rakve imperialistických štváčů!"
"Teoreticky jsem toho dokázal už tolik, ale prakticky jsem pořád jen alkoholik" -Deph Pekelná ordinace Dr.Crabaklese kalibru 70w - aneb jak na MINIBox pro začátečníky
cus sefe... jojo doktor ma pravdu ....taky bych je prolil ...ph to je jeden moc dulezitej prvek ze zakladu pro pestovani...proste nasadil vodni kuru pockal na testy apak srovnal ph v zalivce ne v kvetniku.... ja pro prikyseleni pouzivam ovoce na ocet bych se asi vy.... . a pro stazeni kyselosti jedu jedlou sodu.... zatim no problemo. kdyz jsem mel ph neco kolem 8 stacily mi na 1l zalivky tak tri kapky z pomerance a sup hned tam bylo 6 . jinak masto sefe pekny i barvicka je povedena ... a co takhle neaka ta fotecka ?? no jinak preju hodne zdaru a zatim pic
Původní příspěvek od OutDoorEr do piče sem to zprasil.sem to pa minut pred tim,nez sem si tohle precet polil citronkem...co už tak sem to zase polil popelem mno...na to co jim delám tak docela slapou
Moje osobní rada - ser na popel, citróny apodobně.. přípravky na úpravu ph ti vydrží hrozně dlouho, takže cena je zanedbatelná.. popel je fajn když máš krb aj. ale kupuj si citróny po kilech... To se ti potom prodraží...
Původní příspěvek od cernej asi_sem_moc >
sek ale opravca cece taky my to doslo kdyz jsem si to cetl sefe.. ale fakt to facha jentak pro zajimavost uz si si kyselost ovoce nekdy zmeril ??? hele ja meril i rozpustenej bombon ... jo jsem trochu blaznivej ale rikam kdyz chci stahnout kyselost dam sodu chci prikiselit dam ovoce a ne po kilech ale pokapkach. jo stou ctyrkou jsem se fakt preklep .. jak vidis psani na kompu neni moje silna stranka. tak cus ty miso.
jojo v pohodě, taky jsem si všiml, že sji to opravil, tak já to smažu... No zatím jsem zkoušel jen citrón, žádné jiné experimenty jsem neprováděl .. Jasny že né po kilech, ale představ si skříň - 10 kytek, 3x týdně cca 20l zálivky, na každej 1l třeba 5kapek.. To máš za rok pár kilo citrónů... za stejnou cenu jak ty citróny (možná levnějš) koupíš PH +/- kterej ti vydrží 3 roky i dýl... Nemluvě o možnosti plísní a neustáleho mačkání citrónů dáš kapku roztoku a hotovo... Netvrdím že to nejde, ale není to nejlepší způsob úpravy ph při indoor pěstování, když už si dá člověk záležet na maličkostech, tak tohle je to nejmenší co může udělat...
poho cece klidne to tak nechh vzdyd je to fuck jinak pro takovy mnozstvy bych uz resil roztok kyseliny dusicny pri rustu fosforecnou na kvet... jojo kdyby byly lofky to by se utracelo ja jedu ..co dum dal jenom hnojky jsem poridil .. jinak svetla me vysli na 40 kc.... ale na kvet musim koupit aspon 150W... no jinak preju hodne zdaru a zas nekdy .pic
tak to nedavam...dal se tam toho citronu tak 30 kapek na 10 litru substratu...no hned na to poradne prolyl popelem...docela by me nasralo kdyby to ty kytky neak posralo...ale budu verit
Tak tu mám novej update.Je to 5 týdnů co vylezly ze země.Pořád 18/6...už vypadají všechny víceméně stejně....musím je ještě něakej čas udržet v boxu takže přivazuju,lámu a podobně :-D.Jak jsem to tenkrát popeloval tak evidentně dostaly moc.pořád je ph tak 7,5(už mám ph kapky na hlínu i na vodu)...furt to prolívám citrónem...snad to slízá.Asi od 10. do 29.března sem nehnojil...moc to nerostlo...ted konečně mám canna vega rústovku do hliny tak sem jim ve stredu trochu napařil a zda se,že to trochu pomohlo.Listy furt sem-tam žloutnou,hnědnou a věšej se...už to moc neřeším...za tejden otrham tak 20 listů(vetsich i mensich) a je to ok...(stejně je chcu řezat takže mě to tak moc netrápí).Vždycky,po zalití a porosení se proberou...Vlhkost už řeším jenom hadrem na reflektoru kterej jednou za den poleju vodou...tohle vlhkost dost zvedá.Pak to rosím jak múžu,kdy múžu :-) Jednou za 2 dny to řádně proliju zálivkou s citronem.2x týdně menší dávkou hnojiva...Na fotce sou už listy votrhaný.
S větrákem je to už jinak...větrák pouze přitahuje(získal sem tím skoro 1Ocm prostoru...Ofuk jede pořád stejně a myslim si,že postačuje.Teď mají pod lampou tak 10cm ale už asi moc přitáhnout nepudou...Pryč ze skříně pudou,až zjistím pohlaví...(viz další příspěvek)Teplota v boxu je tak 23°C...Nevím,jak až daleko mužu kyti od tý zářivky nechat...už byly tak 5cm několikrát a nevadilo jim to...
To je muj provizorní box na řízky skrz zjištění pohlaví...Sou tam od soboty-26.3 nebo neděle-27.3.Na to zatemňování větvičky sem se nakonec vy****.Nebyl sem si jistej,jestli by to mělo efekt.Větvičky to rozdýchaly..Vylepený alobalem je to spíš kvůli bezpečnosti než odrazu...světlo to má 10 hodin denně,za kterých to 2x vystříkám a vyvětrám.Na spodku tý loudny je voda ale řízkú se nedotýká...Řezani sou v RW kostičkách,byli mazaní stimulaxem,šikmej řez žiletkou a rw kostky sou vlhký...(Mám je občas navlhčit???) Svítí na to obyčejná 20w usporka...Teplota je tam asi 22°C a vlhkost asi na řízkování docela malá...To nahoře je skleněnej pekáč kdyby někdo nepoznal V rozích sou mezery takže to větrá.Celý je to kompletně zaalobalovaný tak,aby to neprosvítalo...+celej strop zakrytej alobalem...Když je to tam skoro 6 dní,do kdy by to mělo zakořenit popř.ukázat pohlaví?
Tak tady je moje nová zaokenní zahrádka.Světelně nejsou na ideální straně ale moc to neřeším no...jinam to nejde.Z každé strany to ofukuje PC větráček na nabíječkách na mobil...těch 9 malejch je z 27 f2 semínek TNR x ICE od místního člena.Vyklíčilo 10,vylezlo 10 ale jednu mě zalehnul větrák :-D.Už sou všechny zasypaný a zavedený ke hraně květníku...Sou venku z hlíny 2 týdny.Hlína je substrát pro pelargonie...na dně květníků keramzit...perlit do substratu bohužel dodanej až po pár dnech...něak sem to tam zamačkal ale idealni to nebude no :-) Těch 5 větších sou řezy taky od člena G...2x Northern lihts a 3x California orange...Ty byly do toho ,,specialniho,, substrátu z G.shopu(viz starší příspěvky)střelený v té RW kostce.Pořádně prolitý...Už sem tomu dal tak 1/5 dávku toho rustovyho hnojiva...(spis tak z nudy)Dál nedosvicuju...