Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Tady je ten Air Dome.
O cem to tu vubec mluvi? O hydru nebo zemine ??? Nejsem dobrej tlumocnik ale o vode tu neni ani zmknak za to tu pisou ze kompost zemina...
Ale autopot je snad na hydro , ne?
Zajima me jesli ten vzduch bude fungovat i vhline aniz by substrat -hlina nerovnomerne vysychala a pomalu casem nevyschaly postupne i koreny ve spodni casti castech a v hornich zase neuhnily.
Jojo, píšou o tom, že to jde na spodek a překrývá se substrátem. Věřila bych gravitaci, že udělá svoje - voda se přece nemůže držet na vrchu květináče, aby ze spodku vysychal a nahoře to bylo přelitý.
Ano, přítah/odtah pasivně. Odtah mám - zatím nerozbalený, přijde na něj řada až bude třeba.
Tady sem nasel borce co to v kokosu uz zkousel. (ale co hlina?)
I kdy by to melo fungovat podobne.
Ale on tam daval vzduch aby kytku zachranil , jesli to dobre chapu.
Jeste jsem to ale nepricital ted jsem to teprve nasel
No, tady vypadá kořenový systém OK, nebo se pletu? https://www.youtube.com/watch?v=zEYku6MwzKg Ale co přesně tam má za směs substrátu, to nevím a net se mi seká, tak asi ani nezjistím, jestli tam o tom někde mluví.
Původní příspěvek od HejTa No, tady vypadá kořenový systém OK, nebo se pletu? https://www.youtube.com/watch?v=zEYku6MwzKg Ale co přesně tam má za směs substrátu, to nevím a net se mi seká, tak asi ani nezjistím, jestli tam o tom někde mluví.
Hlavní je, že kořeny jdou za vzduchem, co přichází navíc, a využívají ho.
Hehe, tak už mi blesklo hlavou, na co ten textilní květináč posadit, aby zespod větral, bylo to inertní - ideálně plast, dost pevný atd. Mřížka k výlevce - třeba taková ta na hajzlík ;-) , smeťáky toho musí být plné. Tak jen tak, kdyby se někomu hodilo a náhodou nějakou nechtěnou někde potkal. Na tohle já teda asi nemám ani čas, ani žaludek :-D Tak budu přemýšlet dál...
V hydru se nevyznám, sorry, bylo to mimo.
Ahoj,
já jsem v textilních květináčích odjel minulý rok outdoor/skleník. Nějaké dramatické plísně na spodu květináče jsem si nevšimnul (nepoužívám podtácky). Možná to bude tím, že mám ve skleníku na zemi geotextilii (tedy květníky nestojí přímo na hlíně) a s textilními květníky taktéž posouvám při každé údržbě, zalévání atp., ale vámi zmiňovaný rošt pod textilní květníky mi dává smysl. Díky za inspiraci! Květníky mám 64, 35 a 15 litrů. Vzhledem k ploše spíš přemýšlím o nějaké kari síti.
Díky
..nebo mě napadlo použít tzv. distanční prvky, které se dávají do betonu právě pod kari sítě (aby natekl beton i pod samotnou kari síť).
Jsou to plastové lišty, které by šlo svázat do nějakého roštu. Výšky těchto distančních podložek jsou od 2 do 3cm. Jedna 2-metrová lišta stojí od 18 do 23 Kč.....
...mimochodem dáváte do textilních květináčů drenážní vrstvu? Vím, že je Vás zde většina indoor, tak nevím, jestli se liší od outdoor/skleník?...
Děkuji.
No, s drenáží na dně je to asi jak u koho, někdo dává, někdo nedává a to jak v textilu, tak v normálních květináčích - zkus to tu prohledat, nebo třeba někdo ze zde přítomných bude mít nějaké širší vysvětlení proč a jak.
Ale být Tebou, tak neřeším problém, který nemám - jestli Ti květináče ze spodu neplesniví, tak je to v poho, ne?
Dík za ten tip na ty distanční prvky, to je přesně cenová relace, jakou si představuju! Já si nakonec říkala, že prostě vysypu nějakým keramzitem nebo jen oblázky/štěrkem právě tu misku pod květináčem. Pro mně je to technicky asi nejsnazší řešení a pokud to nebude dostatečné, tak to budu řešit až pak ;-)
Pred nedavnem me taky napadlo, jak dopravit vice vzduchu ke korinkum.Otazka je,jestli talto dostupny vzduch rostliny vyuziji a zda tocnebude mit negativni dopad.. Myslite, ze by se dal pouzit system vzduchování pro akvaristiku? ..Napadlo me tohle reseni z aliexpressu..
Dat na dno kvetinace vzduchovaci kamen,nad nej vrstvu keramzitu a pak teprve medium..Vubec netusim,kolikk maji takove vzduchovaci kameny odpor vzduchu a kolik se jich da prosadit napr. na uvedeny vzduchovaci motor nebo kompresor.. Ale zda se mi to jako realizovatelny řešení..
venku je evidentve z videa dobry je na podzim vysypat a schovat.. https://www.youtube.com/watch?v=K2L40Szicd8 nenechavat je venku do jara, jsou pak docela zajebany a mohlo by se to treba dostat ke korenum a mohli by hnit..
edit: letos planuju plantit 56L a podlozit par cihlama aby pod kvetnikem proudil vzduch.
"cejtim vůni tý trávy, miluju to tak hrozně moc. nemůžete to strávit, ty stavy žerete radši koks."