Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
11 dni od opylenia ale niake zmeny v spodnych vetvach nepozorujem. Vysvetli mi niekto kde sa tie semena tvoria ako ich rozoznat ako zistit ci su zrele etc.? stacilo by mi 5 semien nech zachovam geny..
...
If you are the big tree, let me tell you that
We are the small axe, sharp and ready
... Moj prvy salvia grow
Chtěl bych se zeptat lidí, který maj zkušenost s úspěšnym kontrol. opylenim, jestli po opylení postříkali zrovna tu větev rozprašovačem s vodou?
V roce 2008 jsem to takhle udělal a přišlo mi, že semen bylo poměrně málo (cca 30 semen na 20cm dlouhou spodní větev), v roce 2009 jsem se na vodu vykašlal. Neměl jsem jediný semeno, ale to přičítám skladování pylu v nevhodnejch podmínkách...
Nedávno jsem někde četl (bohůžel už nevim kde...), že právě voda působí jako antikoncepce pro zbylý pálky, který nechceme nechat oprcat. Pokropíme celou kytku, krom jedný pálky, kterou pak opylujeme a i když pyl přelítne na zbytek tý mokrý kytky, semena se nevytvoří. To ale odporuje tomu co se tu píše, i moji zkušenosti z roku 2008...
Já se kaju, já si nezasloužim
ušlechtilou konverzaci, zeleninu, mlíko
dál bejt spisovnej a vzornej
to by za mnou brzo sklaplo víko.
Původní příspěvek od Časlove Chtěl bych se zeptat lidí, který maj zkušenost s úspěšnym kontrol. opylenim, jestli po opylení postříkali zrovna tu větev rozprašovačem s vodou?
V roce 2008 jsem to takhle udělal a přišlo mi, že semen bylo poměrně málo (cca 30 semen na 20cm dlouhou spodní větev), v roce 2009 jsem se na vodu vykašlal. Neměl jsem jediný semeno, ale to přičítám skladování pylu v nevhodnejch podmínkách...
Nedávno jsem někde četl (bohůžel už nevim kde...), že právě voda působí jako antikoncepce pro zbylý pálky, který nechceme nechat oprcat. Pokropíme celou kytku, krom jedný pálky, kterou pak opylujeme a i když pyl přelítne na zbytek tý mokrý kytky, semena se nevytvoří. To ale odporuje tomu co se tu píše, i moji zkušenosti z roku 2008...
Já většinou hodim květ samce do mikrotenovýho pytlíku, pytlík nasadim opatrně na větev kterou chci opylit, trochu s tim zaklepu a pak ten pytlík zas opatrně sundám a zmuchlám do kapsy, žádnou vodou nestříkám, samozřejmě to chce dělat když nefouká moc vítr.
Vodu stříkat jenom na místa kde semena nechceme, vlhkost spolehlivě a rychle ničí pyl. Doporučuje se alespoň 24 hodin nekropit a před deštěm chránit opylená místa, aby došlo k úspěšnému "oplodnění".
Původní příspěvek od TheKeptn Pred nekolika dny mi kamos poradil zkusit tzv kontrolovane opyleni a to tim zpusobem ,ze ustrihnu vrsek ze samce a tim pylem "potru" jiz nejakou palici. Muj dotaz zni , 1.Jestli vyrostou plne feminizovany semena, 2.Jestli to bude nejakej novej model a 3. Jestli se to nemuze nejak vymknout k nekotrolovatelnemu opyleni...
Vsechny rady,kritiky,komentare a napady uvitam a verim v dlouhy a obsahly thread...
Zdar...
hele nekde jsem tady uz kdysi davno hledal stejny tema a nejlepsi jak oprcat jen jednu paldu a ne zbytek je ze ten pyl smichas s troskou vody a pak steteckem potres palici ktereou chces aby mela semena.
Peace and grow more weed!
Bavil jsem se z jedním nejmenovaným kamarádem tady z G a dobré je smíchat pyl s jemnou moukou - pyl se drží na mouce a je prý malá pravděpodobnost že bude "lítat" (tak to říkal) . Všechny palice pokropit vodou z rozprašovači a tu kterou chceme oprcat , tak nechat suchou.Taky si je dávat traba pozor na tan vítr jak už tady bylo řečeno
ja opyluju steteckem a to jen mensi vetevku a na ni vetsinou potru blizny u trech palicek a semen je vzdy dostatek a nejdulezitejsi podminka v IN je par dnu nevetrat ofukovejma vetrakama.