Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Kámo,
máš to moc pěkné a hodně vymakané,nad něčim takovým jsem už dlouhu uvažoval,ale nedělám do elektriky jak ty.
Myslím si,že tato metoda je revoluční a že se bude používat stejně jako lampy a proto ti posílám jedno velké K+ !!!
Pěstu zdar a kytkám zvláště
Máte to parádní, již dlouho přemýšlím nad automatickým zatmíváním, páč se ke kytkám nedostanu častěji jak jednou týdně, ale tyhle skleníčky typu "skříně" i tak potřbují častej dohled a když už využívat sluneční energii, byl bych pro diametrálně větší rozměry.
Na první straně se kolega ptal, jestli by šlo udělat zatmívání na celý skleník a nějak jsem nenašel odpověď(nejsem si jistý, jestli jsem ji jen nepřehlídl) a proto se znova ptám, jak by to bylo náročné(i finančně) a jestli by bylo třeba možné použít obdobnou elektroniku.
Mám klasickej skleník tohoto typu - http://www.skleniky-pareniste.cz/sk...-Sklenik-KN-3-m , zatím v něm jsou papriky a kytky jsou chudery venku, ale kdyby se vymyslelo zatmívání asi by se přistavěl další. Pro jednoduchost by se daly boční stěny zneprůhlednit, tak by se v nich daly umístit lépe větráky,... a plachtu bych si představoval, že by jezdila na nějakých kolejnicích nad celým skleníkem. Nebo dalo by se zkonstruovat jen zatmívací stan a denní perioda by byla úplně nekritá?
Předem díky za nějakou konstruktivní odpověď.
Ahoj. Chtěl bych se zeptat, kde jsi tu roletu sehnal? Je samonavíjecí ? Jakože když je stáhlá a motor pustíš naopak, tak se vlastně vlastní silou začne navíjet zpět motor ji jen pouští, pak ji zase natahuje? Dík
Ahoj
Brzy vám představím nový model . Je lehce přenosný - postaví se třeba kolem vzrostlé kytky. 12V - s autobaterkou naprosto nezávislé. Pořizovací náklady např. pro kruh průměru 1m, včetně elektroniky ale bez akumulátoru cca 2 tisíce korun. Výška není omezena
Už od začátku skvělý nápad, mne už také nebaví nosit ráno kytí ven a večer domů (ze tmy a do tmy). Jen to dosud byla vyšší cenová liga pro někoho, kdo pěstuje vyloženě v malém a pro zábavu (a nechce do toho vrhnout tolika peněz).
Už se tedy (a určitě nejen já) těším, co nového přineseš.
Podla mna uplne staci kruh s priemerom 1m ako si pisal vyssie :-). Dufam ze coskoro pridas fotky, z coho bude plachta, na noc sa kvoli vlhkosti bude otvarat, alebo si to vymyslel s nejakym vetrakom? Bast
zatím stavím prototyp - průměr 75cm
Já osobně mám rád když se to v noci otevře, ale když má někdo blízko lampu tak asi bude chtít aby to bylo zavřený celou noc a pro tyhle případy tam bude větrák, který poběží ve stavu "zavřeno"
Plachtu mám černobílou zemědělskou
Právě jsem dokončil nový model, jen čekám na polykarbonát na vnější plášť ale zdá se to OK. Jest to kvádr s podstavou 100 x 80 cm a výškou 100 cm. Kromě zad se zatahují všechny strany, napájení 24V.
Jak budu mít ty plasty hodím zařízení na zahradu a udělám nějaký video - je to legrace když se to zavírá. Časem řízené otvírání a zavírání je samozřejmostí...