Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Cau , no to je jen nejaka listova pliseň , nejakej problem s korenama bych nevidel , ale co me zarazilo kdyz sem to cetl tak ty větráš za svetla 3x po hodine ?? Větraky maj bezet porad při světle . Listy ktery jsou napadeny normalne oškubej pokud se to znova neobjevi tak to neřeš , jeste jak tam delaš tu vlhkost ? Hlava
Cau hlava,dik ze si sa mi nato pozrel. Ventilatory som mal tak nastavene na zaciatku, teraz uz idu nonstop den aj noc a drži sa mi tam idealna teplota t.j. 24 C pri zapnutom svetle a 16 stupnov cez noc.
Vlhkost som zo zaciatku drzal postrekom + vlhka handra na tienidlo = bolo celkom nahriate takze sa to slusne odparovalo. Teraz to neriesim nakolko neni cas pri tom stale stat a vlhkost sa mi drzi na 45 - 60%.
Napadnute listy uz su othane, tak som zvedavy ci sa to nebude dalej objavovat.
Dik hlava, keby si mal este nejaky dotaz tak kludne.
no idealni teplota je teda trosku vic nez 24 ale je to hodne blizko . jinak ph nevim, jestli neni trosku maly na to ze pestujes v hline. bych se asi nebal zvysit na neco mezi 6,3-6,6 a mozna by to vyresilo i tvuj problem s listama. nechci to tvrdit s jistotou,ale kdyz sem mel moc nizky ph, tak mi delaly listy to samy......
Původní příspěvek od Klamath no idealni teplota je teda trosku vic nez 24 ale je to hodne blizko . jinak ph nevim, jestli neni trosku maly na to ze pestujes v hline. bych se asi nebal zvysit na neco mezi 6,3-6,6 a mozna by to vyresilo i tvuj problem s listama. nechci to tvrdit s jistotou,ale kdyz sem mel moc nizky ph, tak mi delaly listy to samy......
Sniper zalejvá Ph 6 zálivkou Plagron Royalty,na odtoku má stopro k 6,5..Ty kytky sou čerstvě přeplý,Ph 6zálivky jim nemůže vadit..,lehkej nedostatek dusíku nedělá takovýdle fleky...myslim že Hlava má pravdu..k týdle plísni(a násl.žloutnutí)může klidně dojít třeba mechanickým poškozením listu a vlhko do toho a je to...určitě bych změřil Ph toho,co odtejká z květináče..ale myslim,že to bude v normě..
Cau klamath, pod tym ze je to idealna teplota som myslel to idealne rozmedzie v ktorom sa teplota 24 C nachadza, viem ze nacisty ideal je niekde okolo 21 C.
A k tomu ph tu mas doslovnu citaciu z FAQ:
Konopí vyhovuje neutrální až mírně kyselé prostředí, takže pokud se rozhodnete měnit pH držte se hodnoty kolem 6,0. Širší meze jsou 5,8 - 6,5.
Klamath : Jen na upřesněnou,prostředí, v tomhle případě= substrát,nikoli zálivka..Takže dobrý je hlídat si odtok,podle toho co vytejká pak korigovat zálivku..
Dik vakiduvaje za vysvetlenie, vidim ze sa vyznas. Budem odteraz kontrolovat aj to co vyteka. Pri najblizsej zalievke sem hodim hodnotu ph odtoku, a podla nej dam dalsiu zalievku s patričnym ph.
Ale myslim ze zalievka z ph 6.0 nemohla byt naskodu.
Dej ji jeste cas,do 15.kvetna mas kvetovou periodu,tak nemusis spechat.spravnej cas kdy kosit je,kdyz chloupky sou hnedy ale jeste trochu vlhky,a pryskyrice zacne byt nazloutla.