Grower Fórum: Homepage Grower Fórum: Homepage Diskuzní fóra Grower.cz

Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!

Při problémech s registrací nás prosím kontaktujte.
Uživatel  
Heslo
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu 
Grower.cz Grower.cz » Fórum » Outdoor Pěstování » Tip jak si připravit substrát na outdoor,jáma a dobrá hlína je základ !
Slovník | F.A.Q. | Dnešní příspěvky | Fotografie z týdenního hlasování
« 2 3 4

děláte pořádný jamy pro kytky?
This poll is closed.
rozhodně 56 60.87%
ne chci mít chcípáky 36 39.13%
Total: 92 votes 100%
  [Edit Poll (moderators only)]

Autor
Téma 
Machoman
Stálý Člen

Karma uživatele Machoman - 92% Pěstitelská

Příspěvek č. 49

citace:
Původní příspěvek od capcar
Neveřím.

Srát na jámu,daleko lepší je si najít vhodnej flek jak už psal Pan Ker.

Viz. foto jen parkrát nasypany guano jinak je to na přírode,žadny tahání hlíny,žadny kopání jam,žadny zalívání,žadny hnojení.

toto je podla mna nahoda........jamu a hlinu treba tak ci tak.....

Co je náhoda? že ty kytky rostou jak růst mají?

Naposledy upravil Machoman 30-09-2009 v 22:19 PM

Old Post 30-09-2009 v 21:59 PM
Machoman je offline   Profil uživatele Machoman   Find more posts by Machoman   Foto galerie člena Machoman   Click here to Send Machoman a Private Message   Add Machoman to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
pAliCZaKoff
Stálý Člen

Karma uživatele pAliCZaKoff - 76% Pěstitelská

Příspěvek č. 50

Mno abych taky protiřečil, letos mi stačila neobdělaná půda z pod kopřiv.. Ty jsem vytrhal, podkopal a ty mikráky co mám nešlo naskládat do připraveného pudla... Škoda že jsem nefotil každopádně zdravé, krásné a silné od přesazení do sklizně a to jenom na A+B Bcuzzu a peroxidu semtam.
Toť moje zkušenost

edit: A jasně že jsem nehnojil pravidelně ale párkrát to prolil A zajímalo by mě jestli už se někomu ti "chcípaci" díky původní hlíně vyronili... (?)

Naposledy upravil pAliCZaKoff 30-09-2009 v 22:21 PM

Old Post 30-09-2009 v 22:16 PM
pAliCZaKoff je offline   Profil uživatele pAliCZaKoff   Find more posts by pAliCZaKoff   Foto galerie člena pAliCZaKoff   Click here to Send pAliCZaKoff a Private Message   Add pAliCZaKoff to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 51

citace:
Původní příspěvek od Machoman

Přesne tak kvalitní hlínu obstarali jezedáci,minimum mnou vynaloženyho usilí me jen hřeje u srdce

Na druhou stranu my tu kukuřici nemáme za barákem a musíme tam dojíždet autem dost nekvalitní cestou.Přijde mi lepší řešení najít vhodny kukuřičny pole(ne jen pole) než nekde lítat s xxx litrama substrátu apod...

cca 30kytek x30l substratu na každou díru=900l(18x 50l pytle) hlíny což ve finale znamená zase potřebu auto+bůh ví jak daleko pešky s plnyma pytlama.Zbytečne komplikovany a pořád to nebude to pravy ořechovy.

Tož toť muj nazor.

tyvole tak 30 kytek na to bych se taky vysral .) ale jo sou tací co kupujou i pro 30 kytek 1000 litrů substrátu

já si začnu dělat vlastní komposty (výživnej, žížalí a houbovej) - tot nejlepší řešení...a to že budu muset vynaložit nějaký úsilí - to je samozřejmost neasi já mám pocit že kukuřice je hodně nenáročná plodina na výživu - oni to hnojej každej rok?

Old Post 01-10-2009 v 08:55 AM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xpapousek
Stálý Člen

Karma uživatele xpapousek - 86% Pěstitelská

Příspěvek č. 52

A já se budu opakovat, ale podle mě to základ samozřejmě je. Vždyť i vté kukuřici to je základ. Je tam jáma (prokypřená půda), je. Je tam kavalitní hlína, je. Kdyby to tam nebylo, tak to nevyroste. Vím, každý má svůj štýl, ale vyvracet název tohoto tématu tím, že najdu místo, který už dané vlastnosti má, není na místě. Vždyť obdělávání půdy je věc stará více než 30 000 let. Kdyby to nebylo třeba, luž by na to někdo kápnul. Ať to roste!

,___,       Buňky musí neustále monitorovat stav vnějšího prostředí a také komunikovat navzájem. Podněty z těchto zdrojů významným způsobem ovlivňují expresi genetické informace.
{O,o}     45W CFL á la scrog / guerilla outdoor / urban windoor
|)``)      400W TopSpin nad 1.2m x 1.2m
O RLY?   www.topspinreflectors.com

Naposledy upravil xpapousek 08-10-2009 v 15:01 PM

Old Post 08-10-2009 v 14:16 PM
xpapousek je offline   Profil uživatele xpapousek   Find more posts by xpapousek   Foto galerie člena xpapousek   Click here to Send xpapousek a Private Message   Add xpapousek to your buddy list     Navštiv homepage uživatele xpapousek! Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Host
Host

Příspěvek č. 53

čest....trošku mimo téma...já asi příští rok testnu variantu staré hlíny z in/jedno kolo cca 100l/ 1:1 s novou obyč hlínou s přídavkem konským nebo kvavským hovnem....je to jen takovej nápad ale zas mě je líto jen tak vedle baráku vysypat za rok cca 400l jetýho Roayalty mixu

Old Post 09-10-2009 v 14:29 PM
              Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kouba
Stálý Člen

Karma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% Pěstitelská

Příspěvek č. 54

mě se letos mrtě osvědčilo tzv. zúrodnění původního půdního základu.
mělo by se jednat o záhon 3x5m na kterém by mělo v pohodě 15 rostlin plně uživit. potencionální záhon jsme lehce prokypřily motykou vytrhali plevl a sutry.
takhle připravený plácek je třeba dostatečně zasobit výživnou směsí ,která bude finacně velmi přijatelná, celková práce nám trvala asi 45 min , minimální námaha a překvapující výsledky.
Tak k samotné alchemii :
50l profi agro rašeliny + perlit- 100kč
5kg N.P.K.- 100 kč
3kg guano mix -60kč
0,5 kg R. moučky -30kč
+ jako zákusek jsme přidali holubí trus (asi 10 let starý) není nutný ale dělá to zázraky.

Tuto směs jsme důkladně promísily s prokypřenou zeminou a nechali alespoň týden uležet (nejlépe když mezi přípravou a výsadbou sprchne )
Poté jsme jen nasadily rostliny a jako detekci proti plevám jsme použily zahradnickou textilku kterou jsme přikryli záhon a vystřihli otvory pro rostliny.
Výhody:
-drží vlhkost ,
-přispívá k rychlejšímu rozkladu
-zamezuje plísním,
-udržuje teplo díky černé barvě
Zkrátka hodně muziky za málo peněz.
Kdyby nebylo něco jasný dořešíme...
Foto dokumentace je cca poloviční pole než co jsem popsal, příští rok pojedu určitě tuto metodu proto že se mi mrtě osvědčila po všech stránkách. Letos to bylo považováno za- z nouze ctnost a kytky to byli taky podprůměrné ale necekaný výsledek mluví za vše bohužel toto laciné pole mi pomohl sklidit někdo jiný, snad jediná chyba. Tak at to roste klucííí

http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=510015#post510015

http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=508588#post508588

Naposledy upravil kouba 10-10-2009 v 01:52 AM

Old Post 10-10-2009 v 01:05 AM
kouba je offline   Profil uživatele kouba   Find more posts by kouba   Foto galerie člena kouba   Click here to Send kouba a Private Message   Add kouba to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dubovej
Stálý Člen

Karma uživatele dubovej - 85% PěstitelskáKarma uživatele dubovej - 85% Pěstitelská

Příspěvek č. 55

2* v tomto kroku mužou prijit i kameny mensi

RODINEJ OUTDOOR 09

Old Post 10-10-2009 v 19:34 PM
dubovej je offline   Profil uživatele dubovej   Find more posts by dubovej   Foto galerie člena dubovej   Click here to Send dubovej a Private Message   Add dubovej to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bulldoczek23
Nový Člen

Karma uživatele bulldoczek23 - 83% PěstitelskáKarma uživatele bulldoczek23 - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 56

taky neco prihodim, prakticky bez prace, jen listi otrhat bylo potřeba...na fotce WR, Mazar, Snow white, Hash plant a SUPER BUD, kerej teprve zacina kvist....

Old Post 12-10-2009 v 09:58 AM
bulldoczek23 je offline   Profil uživatele bulldoczek23   Find more posts by bulldoczek23   Foto galerie člena bulldoczek23   Click here to Send bulldoczek23 a Private Message   Add bulldoczek23 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kouba
Stálý Člen

Karma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% PěstitelskáKarma uživatele kouba - 81% Pěstitelská

Příspěvek č. 57

bulldoczek23
tak jestli tohle pestujes ,,prakticky bez prace,, tak bych chtěl vidět jak by to vypadalo kdyby jsi na tom zapracoval....

http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=510015#post510015

http://grower.cz/forum/showthread.php?postid=508588#post508588

Old Post 12-10-2009 v 11:39 AM
kouba je offline   Profil uživatele kouba   Find more posts by kouba   Foto galerie člena kouba   Click here to Send kouba a Private Message   Add kouba to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
bulldoczek23
Nový Člen

Karma uživatele bulldoczek23 - 83% PěstitelskáKarma uživatele bulldoczek23 - 83% Pěstitelská

Příspěvek č. 58

kouba

vypadalo by to asi tak, ze by ty kytky meli tri metry a stonek jako lahváče, sklizelo by se treba i driv...k tomu fotu, tyhle rizky byli sazeny 10.6.09....a sklizel sem 10.10 WR, Maz a SW páč plesnivěl...SB a HP budu sklizet az v listopadu

Naposledy upravil bulldoczek23 12-10-2009 v 22:27 PM

Old Post 12-10-2009 v 11:54 AM
bulldoczek23 je offline   Profil uživatele bulldoczek23   Find more posts by bulldoczek23   Foto galerie člena bulldoczek23   Click here to Send bulldoczek23 a Private Message   Add bulldoczek23 to your buddy list     Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 13:34 PM. 
Založit Nové Téma  Odpovědět k Tématu
« 2 3 4  
Pošli Téma Kamarádovi E-mailem | Vytiskni Téma | Pohlídej mi Téma | Přidej Téma do Záložek

Hledat v Tématu:

Grower.cz | Veškerý obsah (c)2000 - 2003 Grower Team | Kontaktujte nás