Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mno abych taky protiřečil, letos mi stačila neobdělaná půda z pod kopřiv.. Ty jsem vytrhal, podkopal a ty mikráky co mám nešlo naskládat do připraveného pudla... Škoda že jsem nefotil každopádně zdravé, krásné a silné od přesazení do sklizně a to jenom na A+B Bcuzzu a peroxidu semtam.
Toť moje zkušenost
edit: A jasně že jsem nehnojil pravidelně ale párkrát to prolil A zajímalo by mě jestli už se někomu ti "chcípaci" díky původní hlíně vyronili... (?)
Naposledy upravil pAliCZaKoff 30-09-2009 v 22:21 PM
Přesne tak kvalitní hlínu obstarali jezedáci,minimum mnou vynaloženyho usilí me jen hřeje u srdce
Na druhou stranu my tu kukuřici nemáme za barákem a musíme tam dojíždet autem dost nekvalitní cestou.Přijde mi lepší řešení najít vhodny kukuřičny pole(ne jen pole) než nekde lítat s xxx litrama substrátu apod...
cca 30kytek x30l substratu na každou díru=900l(18x 50l pytle) hlíny což ve finale znamená zase potřebu auto+bůh ví jak daleko pešky s plnyma pytlama.Zbytečne komplikovany a pořád to nebude to pravy ořechovy.
Tož toť muj nazor.
tyvole tak 30 kytek na to bych se taky vysral .) ale jo sou tací co kupujou i pro 30 kytek 1000 litrů substrátu
já si začnu dělat vlastní komposty (výživnej, žížalí a houbovej) - tot nejlepší řešení...a to že budu muset vynaložit nějaký úsilí - to je samozřejmost neasi já mám pocit že kukuřice je hodně nenáročná plodina na výživu - oni to hnojej každej rok?
A já se budu opakovat, ale podle mě to základ samozřejmě je. Vždyť i vté kukuřici to je základ. Je tam jáma (prokypřená půda), je. Je tam kavalitní hlína, je. Kdyby to tam nebylo, tak to nevyroste. Vím, každý má svůj štýl, ale vyvracet název tohoto tématu tím, že najdu místo, který už dané vlastnosti má, není na místě. Vždyť obdělávání půdy je věc stará více než 30 000 let. Kdyby to nebylo třeba, luž by na to někdo kápnul. Ať to roste!
čest....trošku mimo téma...já asi příští rok testnu variantu staré hlíny z in/jedno kolo cca 100l/ 1:1 s novou obyč hlínou s přídavkem konským nebo kvavským hovnem....je to jen takovej nápad ale zas mě je líto jen tak vedle baráku vysypat za rok cca 400l jetýho Roayalty mixu
mě se letos mrtě osvědčilo tzv. zúrodnění původního půdního základu.
mělo by se jednat o záhon 3x5m na kterém by mělo v pohodě 15 rostlin plně uživit. potencionální záhon jsme lehce prokypřily motykou vytrhali plevl a sutry.
takhle připravený plácek je třeba dostatečně zasobit výživnou směsí ,která bude finacně velmi přijatelná, celková práce nám trvala asi 45 min , minimální námaha a překvapující výsledky.
Tak k samotné alchemii :
50l profi agro rašeliny + perlit- 100kč
5kg N.P.K.- 100 kč
3kg guano mix -60kč
0,5 kg R. moučky -30kč
+ jako zákusek jsme přidali holubí trus (asi 10 let starý) není nutný ale dělá to zázraky.
Tuto směs jsme důkladně promísily s prokypřenou zeminou a nechali alespoň týden uležet (nejlépe když mezi přípravou a výsadbou sprchne )
Poté jsme jen nasadily rostliny a jako detekci proti plevám jsme použily zahradnickou textilku kterou jsme přikryli záhon a vystřihli otvory pro rostliny.
Výhody:
-drží vlhkost ,
-přispívá k rychlejšímu rozkladu
-zamezuje plísním,
-udržuje teplo díky černé barvě
Zkrátka hodně muziky za málo peněz.
Kdyby nebylo něco jasný dořešíme...
Foto dokumentace je cca poloviční pole než co jsem popsal, příští rok pojedu určitě tuto metodu proto že se mi mrtě osvědčila po všech stránkách. Letos to bylo považováno za- z nouze ctnost a kytky to byli taky podprůměrné ale necekaný výsledek mluví za vše bohužel toto laciné pole mi pomohl sklidit někdo jiný, snad jediná chyba. Tak at to roste klucííí
taky neco prihodim, prakticky bez prace, jen listi otrhat bylo potřeba...na fotce WR, Mazar, Snow white, Hash plant a SUPER BUD, kerej teprve zacina kvist....
vypadalo by to asi tak, ze by ty kytky meli tri metry a stonek jako lahváče, sklizelo by se treba i driv...k tomu fotu, tyhle rizky byli sazeny 10.6.09....a sklizel sem 10.10 WR, Maz a SW páč plesnivěl...SB a HP budu sklizet az v listopadu
Naposledy upravil bulldoczek23 12-10-2009 v 22:27 PM