Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dovolim si navázat na tento OT. Uznávám, že lampa je zaplacená z námi státu odvedených daní a samozřejmě nejsem zastánce ničení čehokoli, ale můžu vědět v čem je užitečnější než kytka? Samozřejmě plní svůj, tedy osvětlovací, účel. Ale pokud vim, obecně je, spíše než užitečná, na škodu. Např. světelné znečištění a v důsledku toho vymírání či migrace některých nočních živočišných druhů a v neposlední řadě taky spánkové poruchy u lidí.
Zatímco klady konopí asi jmenovat nemusím...
Co treba tak ze je uzitecnejsi vetsimu poctu lidi nez jedna kytka nejakyho typka ?
zdravím, to by byla nekonečná diskuze. berte to tak ze na vsem je neco spatneho a neco pozitivního. Je jasný že v noci lampa pomuze hodne lidem at berete starý bo deti( necití se tolik v nebezpečí) na druhou stranu rozbit jednu lampu a usetrit hafo penez na eklektrice kterou stejen platíme mi, stejen to pak nejací pubertaci rozbijou jen tak ze zábavy, myslím že je to nepodstatná věc, určitě bych do lampy nelezl pokud nejsem elektrikař at si ty kytky mužeš ještě vychutnat, pod drnem to není ono
Jinak jestli vadí nebo ne? myslím že urcite ty svetla nemaj takový spektrum který by je extra ovlivnovalo (nikdy sem nevidel že by pod pouliční lampou rostlo neco rychleji nebo hůř, se podívejte samy, píšete že mate všude lamp se podivejte jak tam co roste o proti jinde.
jediný co to ovlivní je nahození květů. Ave....
Nazdárek, moje zkušenost je taková že pouliční lampa se sodíkovou výbojkou s barvou do oranžova má vliv na kvetení dost zásadní. Měl jsem kytku na balkóně asi 15-20 metrů od lampy a ani ke konci léta se jí nechtělo do květu ale po tom co jsem jí každý večer uklidil na místo kam lampa nesvítila tak po týdnu začínala kvést a do 14 dnů již měla malé paličky...
Původní příspěvek od mildakcc Nazdárek, moje zkušenost je taková že pouliční lampa se sodíkovou výbojkou s barvou do oranžova má vliv na kvetení dost zásadní. Měl jsem kytku na balkóně asi 15-20 metrů od lampy a ani ke konci léta se jí nechtělo do květu ale po tom co jsem jí každý večer uklidil na místo kam lampa nesvítila tak po týdnu začínala kvést a do 14 dnů již měla malé paličky...
Mám podobnou zkušenost. Řezům jsem udělal zakrývání a ač přibyla starost navíc, zásadní problém byl odstraněn. Pro kontrolu jsem nechal jeden klon mimo zakrýváček a ten stále rostl, a až když jsem ho podobně jako mildakcc odnesl na místo kam lampa nesvítila, po týdnu a něco začal kvést stějně jako ty co jsem zakrýval.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Má zkušenost s pouliční lampou je taková, i když jsem za to dostal kdysi K-,
že po několik let co jsem pěstil na zahradě, tak jsem měl v blízkosti tak 4 metry, pouliční lampy též........V noci to byl jedinej zdroj světla, takže ty kytky byly za tmy docela slušně osvícené a nikdy se mi nestalo, že by pouliční lampa nějak ovlivnila růst či dokonce květ.....kytky vždy v noci " spinkaly", do doby, než vylezl puchejř.....
A i teď co mám mini kytičky na parapetu (od jara do podzimu), tak mám pouliční lampu přimontovanou na baráku skoro jen 3,5 metru od mého okna a žádný špatný efekt jsem zatím nezpozoroval....
Takže můj závěr je, že by musela být lampa aspoň 1 metr od kytky, aby to na ní mělo nějakej vliv. Z 5 metrů si ta kytka toho vůbec nevšímá... - toť můj osobní názor....
Popřípadně zkus vysadit u kytek slunečnici, která se jak známo za sluncem (světlem) otáčí, a můžeš vypozorovat, pokud slunečnice bude v noci, co lampa svítí, otočená směrem k lampě....:-)
Původní příspěvek od Ludík Má zkušenost s pouliční lampou je taková, i když jsem za to dostal kdysi K-,
že po několik let co jsem pěstil na zahradě, tak jsem měl v blízkosti tak 4 metry, pouliční lampy též........V noci to byl jedinej zdroj světla, takže ty kytky byly za tmy docela slušně osvícené a nikdy se mi nestalo, že by pouliční lampa nějak ovlivnila růst či dokonce květ.....kytky vždy v noci " spinkaly", do doby, než vylezl puchejř.....
A i teď co mám mini kytičky na parapetu (od jara do podzimu), tak mám pouliční lampu přimontovanou na baráku skoro jen 3,5 metru od mého okna a žádný špatný efekt jsem zatím nezpozoroval....
Takže můj závěr je, že by musela být lampa aspoň 1 metr od kytky, aby to na ní mělo nějakej vliv. Z 5 metrů si ta kytka toho vůbec nevšímá... - toť můj osobní názor....
Popřípadně zkus vysadit u kytek slunečnici, která se jak známo za sluncem (světlem) otáčí, a můžeš vypozorovat, pokud slunečnice bude v noci, co lampa svítí, otočená směrem k lampě....:-)
mám podobnou zkušenost a ne jen u mého plotu svítí kousek od skleníku pouliční lampa.
...s tím metrem nevím,podle mě 5m by mělo stačit.
zdar
Zdravím,mám záhrádku nedaleko od svých květin,cca 30metrů.
Mám odrůdy Orange Bud(Dutch P.) a Cheese (Fair Seeds),ale asi už 3 týdny mají pouze preflowers (pár chloupků u stonku).
Ale paličky nedělají.
Pěstuji poprvé,takže nevím,jak to tak přibližně chodí,ale pokud by už měli mít paličky,tak abych to začal včas řešit.
heh, me svitila lampa cca 3metry od kytin a cca 5metru nad zemi zejo .
A vliv to mělo - u me (byla fakt bizko,sice svitila na druhou stranu, ale zasah od ni měli peknej) - no a OUTDOOR kvetiny me nakvetali o 2 tydny dele, nez co jsem mel rozsety po okoli, mluve o stejnych klonech.
Zachranit te muze jen počasí, ale i tak bys sklizel koncem listopadu...
Aspon spodni palicky maj naznaky? ty nakvejtaj o dobrych 5-7 dni driv
Aha,tak já jsem myslel,že to nenakvete vůbec,ale když to büde mít jenom zpoždění...Nezpozorovali jste nějakou mutaci nebo extrémně nízký výnos? Při nejhorším bych zatmíval skleník nějakou rohoží....
čau čau a můžu se zeptat kdy jsi to sadil ??? co já mám zkušenosti s pouliční lampou tak jsou malé ale vliv to určitě má měl sem za oknem menší kyti cca 2 patra a svítilo na ně přes noc...když jsem je kontroloval tak byly nějaké špatné a přitom měli všechno aby si lebedily pak sem si uvědomil,že na ně přes noc svítí lampa dal je na jiný okno a hned se to všechno zlepšilo ) takže pokud to nemáš v zemi poradil bych dát kyti někam kde přes noc nedostane světlo
Nemam s cim porovnavat,no rastlina vzdialena od poulicneho osvetlenia zhruba 25metrov a kvitne relativne normalne...ale zase,je celkom mozne ze niektore odrody su citlivejsie,niektore menej a ze mozno to trochu spomaluje zaciatok kvetu
....hazet do lapmy šutrem je hodně jalovej nápad , nesviti prijde nekdo opravi to , nesviti podruhy prijde opravi a zavola policajty , policajti prijdou a budou pátrat , co dál ? Chceš nejaky moznosti nebo tě napadnou ?
Zdravím
Taky mam skleník,taky mi na něho svití lampa vzdálenost asi 25 až 30 metrů.Můj názor je,že ta lampa nemá vliv a když tak velmi minimální.Na to aby její světelné spektrum nějak významě ovlivňovalo moje kyti je daleko.
Za jasných nocí kdy hvězdičky a měsíček prostě svítí mám ve skleníku daleko větší světlo než z nějaké lampy a platí to i teď když kvetu ne jenom v ty praví letní dny.
Na hustotu-řídkost palic má spíš než ta lampa vliv počasí.Počet slunečních dnů,teplota,deště,vlhkost atd.Každej rok je to jinak,ale to my outdooristi víme,že.Samozdřejmě genetika a péče každého z nás taky hraje roli.
Zdárek
po trávě se nechodí po trávě se směje
Základní pohyb všeho stvoření je prostý:tam a zpátky
vliv to ma takovej, ze tim jak se s nakvetanim zbrzdi, tak o to vetsi sance ze nedozrajou diky spatnemu počasí.
Osobne vim, ze pokud doujdes za firmou která spravuje osvetleni, tak ti vyjdou vstric (musej) a daj k lampe stinitko, aby ti to nesvitilo na pozemek. Samo ze musíš najit dobře objasneni
Napadlo mě překrývat pytlem na odpadky přímo kytky,protože na zahradu mi je celkem vidět a co si sousedi musí myslet,když z ničeho nic budu každý ráno blbnout s plachtou? Ale zase se bojím,aby mi v tom pytli nezačali plesnivět a abych je moc nestresoval ohýbáním větví. Stačila by rákosová rohož? :P