Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od Romulan no ja ukoncim tuto debatu a schrnu to protoze vim ze to de a znam lidi co to maj odzkouseny a nikdy nemeli zadne hermace
pa
neukončíš, protože tohle všechno jsou jen kecy co tu předvádíte, žádný zdokumentovaný growy, nic takovýho tu neni. Já třeba naopak znám lidi co udělali matku z fem.semena, hermáče neměli,ale ta matka byla každým klonováním víc a víc k ničemu, až nakonec kořenilo cca 30 procent řezů a to ještě blbě. Takže sem hoďte growreport co monitoruje ty vaše feminizovaný řezy po dobu životnosti matky a je to. Prostě regular je regular, žádnej chemicky vyvolanej hermáč se stálostí nemůže srovnávat s ustálenou přirozenou kytkou, ale třeba je to jinak
edit: mám tu shiva skunk fem tak to zkusím , uvidim a možná i nafotim.
Seedism’s female seeds can be grown into mother plants, which can be used to produce healthy clones for a long time, but mother plants from regular seeds are usually stronger and can last for more generations.
Tohle to asi vyjadřuje dobře. Mimochodem, feminizovaná semena na mě u některých seed bank působí jako ochrana, aby jim některé modely neukradli.
femka je dobrá když chcu mít kytku a něco sklidit = jistota,
Na řezy bych taky použil regular nebo aspoň na množení = opět jistota
jistá selekce tam bude ale nebude narušená genetika a krast to popsal přesně.
neukončíš, protože tohle všechno jsou jen kecy co tu předvádíte, žádný zdokumentovaný growy, nic takovýho tu neni. Já třeba naopak znám lidi co udělali matku z fem.semena, hermáče neměli,ale ta matka byla každým klonováním víc a víc k ničemu, až nakonec kořenilo cca 30 procent řezů a to ještě blbě. Takže sem hoďte growreport co monitoruje ty vaše feminizovaný řezy po dobu životnosti matky a je to. Prostě regular je regular, žádnej chemicky vyvolanej hermáč se stálostí nemůže srovnávat s ustálenou přirozenou kytkou, ale třeba je to jinak
edit: mám tu shiva skunk fem tak to zkusím , uvidim a možná i nafotim.
ja sem jel druhe kolo z fem matky sem mel řezy ale porovnat s normal matkou nelze nikdo to nema
vynos sem mel este lepsi nez v prvnim kole
ten kamos co ty matky dela jen z fem si je nedrzi dlouho ale jen 2 roky a mezitim dela nove protoze naco si drzet stejne druhy kdyz jich je tolik dobrejch.a hlavne se tim nezivy.
chtel sem tim rict ze to proste de a na 2 roky to dava uplne furt stejne klony jako na zacatku
03-09-2010 v 15:46 PM
Host Host
Mají feminizované semena větší šanci na vznik hermafrodita?
Hodlám si právě dělat matkárnu... tudíž teď chci koupit nějaké semena.. radši bych sice jel opět řezy abych se nemusel srát s vyklíčením a prvním měsícem. Ale matka by prej měla být ze semena.
Tak teď řeším zásadní otázku :
Myslíte že u feminizovaných semen je větší šance na vznik hermafrodita?? Kámoš s tímhle právě má zkušenosti že si koupil feminizované a většina z nich byli hermáči. Možná jenom haluz, proto se ptám na vaše zkušenosti.
Vím, že koupit regular semena je určitě lepší (žádná chemická úprava) ale zase to sraní se selectováním samců/samic...
Budu rád za váš názor a osobní zkušenosti s kupováním semen. Já mám zkušenosti jenom s kupováním kvalitních klonů z Vídně
Zdar ja si zrovna nedavno bral od jednoho dobreho matkare rezy a v pulce kvtu se znich vyklubaly hermaci a jelikoz sem si nebyl vedom zadneho stresu ze svoji strany tak sem kontaktoval matkare a ten me rekl ze zrovna tahle matka po delsi dobe zniceho nic zhermatizovala nejspis kvuli tomu ze byla slechtena z femi. semen ostatni co s femi. semen nejsou tak rostou bez problemu tak asi tak
Jo, je s tou selekcí kakání, ale máš pak klid a jestli jedeš z klonů z Vídně taxi zmatkuj klon z Vídně, sice to není úplně férový, ale nebudeš si muset furt kupovat řezy.
Zkrátka až pojedeš do Vídně taxi kup jeden řez navíc a udělej z něj matku.
no právě s tímhle už mám zkušenosti... udělali jsme s kámošem řezy z klonu superskunku z Vídně... a nechali jsme vykvést jak matku... tak i ty řezy... Kámoš jel ty řezy v aeru a já v ebb and flow... no a bylo poznat že matka oproti těm řezům měla lepší vůni a chuť...
Prostě řezy z řezů už nedělat... ono se to tím degraduje
No nic hold mě čeká férové sraní s regular semenama
zasadit, měsíc nechat vyrůst, udělat řezy.. nechat řezy začít kvést a zjistit za jaké kytky byli samice a řezy samců i s matkama samců vyškubat kua mě se do toho selectování fakt nechce :/
Jo, jinak to nejde, teď selektuju dvě genetiky z regular semen, jednu už mám skoro hotovou a druhou začínám určovat teprv pohlaví.
Tak přeji pevný nervy
ja sem jel druhe kolo z fem matky sem mel řezy ale porovnat s normal matkou nelze nikdo to nema
vynos sem mel este lepsi nez v prvnim kole
ten kamos co ty matky dela jen z fem si je nedrzi dlouho ale jen 2 roky a mezitim dela nove protoze naco si drzet stejne druhy kdyz jich je tolik dobrejch.a hlavne se tim nezivy.
chtel sem tim rict ze to proste de a na 2 roky to dava uplne furt stejne klony jako na zacatku
Přidávám se k mastreblasterovi ---> udělej growreport... Jsou tu jen řeči typu: "Já jsem měl, kámoš měl, všichni jsme měli," ale skutek utek... Pokud jak říkáš děláš matky z fem. semen, nemáš s tím problém a doknce větší výnost než z reg., tak to pro tebe nemůže být problém..
Takže budu sledovat
jak už sem jednu psal: Stejně musíte odjet z těch fem. rostlin aspoň dvě kola, abys vybrali tu nej rostlinu.
No, a jestli někdo tvrdí, že to že stříkám na rostlinu giberelovou kyselinu je nestresující faktor, takoví to zásah do genetiky no nevím nevím.
I některé seed banky připouštějí, že případné řízkování je problematické v případě dalších generací, ale není to pravidlem.
Myslím že fem. Seed je určen na pěstování a né na selekci. Pokud teda někdo nemá prostor a možnosti na pořádnou selekci, tak samozřejmě muže volit tuto cestu, výsledek bude odpovídat vložené investici.
To když si zajedeš do Vídně, tak můžeš koupit rovnou řezy, a máš to ještě jednoduší.
Ještě jedna věc, dobře udržovaná matka má dlouhou životnost, jak by jinak seed banky udržovaly svojí genetiku. Samozřejmě maj v zásobě daná seed, a mohou v případě potřeby tuto matku vyselektovat znovu. Je ovšem jisté že matky v seed bankách jsou velmi stabilní. Teda aspoň v některých
Koupit pár femek, a pak z toho něco vyvozovat, je hovadina.
Tohle doma neuděláte, a všimněte si té malé matkárny
Tak už z principu je jasný že za seedbanka stresuje svou vlastní regular kytku aby dodala na trh feminizovaný semena pro uživatele na pěstování a ne matky, v podstatě když si vezmeš matkáře obecně,tak z pohledu seedbanky jsou to zloději co se živí na prodeji cizí práce Pak zjistili že lidi řežou i z femek tak použili mutaci kytek a vytvořili autoflowering Jednoduchý a jasný