Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
niemand007 - co pises ohledne hnojiv. myslim ze kdyz tobe to nejde s boostry, hormony a filnaly tak porad neznamena ze musi byt spatne!! klidne by ty hnojiva mohli byt levnejsi jenze radsi zatim usetrim na odtahu kdyz ho muzu vyresit mnohem levneji nez abych setril na hnojivek ktery jsou podle meho nazoru dost zasadni!!!
"Vy už jste féroví huliči, vy to hulíte bez tabáku!!" - hláška z r.2006 vychovatele a protidrogového preventisty na DDM
Nebudu ti do toho kecat, když to uděláš stejně jinak,
ale u těch sunonů koukni na tlakovou charakteristiku. Těch 180m3/hod má při nulovým statickým tlaku takže to v reálu ani omylem nedosáhneš. Máš to jen na jednu sklizeň tak by životnost sunonů mohla bejt dostatečná, ikdyž vlhkej vzduch v ložiskách jim nesvědčí
Máš vyřešený jak zabránit průniku světla zvenčí? Plocha sacích děr by měla bejt minimálně stejná jako plocha odtahu(jo 2x věčí sání neni od věci). Jinak musej větráčky překonávat ještě větší tlak. A těch silonek na prachový filtry...
Když má hydro za něco stát tak je potřebnej jak EC tak PH metr (popř. monitor). Jinak to je alchymie. Bez debat.
2expiry-ja chladil 2X400W s 3 sunonanama na odtah na m2 (viz muj history thread 2X400W jock horror,ww...)takze mi prosimte nevykladej takovou blbost ze to s nima nejde ..on nepise ze nema odtahy ale pise ze ma 8 SUNONU!
hnojiva-my osobne taktez mame a+b...booster na kvet...pk13 14....enzymy ripen jeste k tomu biohnojku na rust a biohnojku na kvet +dalsi booster na kvet...takze nevidim duvod to nako resit.. za dalsi pestounii jasne psal ze az bude mit vatu koupi si poradnej odtah...
2erixon-nase posledni out aeroponie ciste jen on kapickach viz aeromanuv thread out in espanol takze da se vsechno a nic neni nemozne jen se toho nebat ale jako jasny ze je lepsi mit poradnej ph metr
Expiry - co tady pises ohledne ventilace pestoval jsi uz nekdy pod 2x 600W?? zrejme asi nee.. ja uz s tim mam zkusenost a bud si jistej ze nezalezi vse na kapacite odtahu! dalsi co je hodne dulezity je jak mas udelanej ofuk, jaky mas stinidla atd... a na moji mistnost je 800m3/h dost. uz jsem to uchladil i s mensim odtahem nez 800. chce to nejaky zkusenosti nez sem zacnes neco psat. pis tady treba o hnojkach ale o ventilaci si nejdriv neco malo vyzkousej...
"Vy už jste féroví huliči, vy to hulíte bez tabáku!!" - hláška z r.2006 vychovatele a protidrogového preventisty na DDM
Původní příspěvek od pestouniii niemand007 - co pises ohledne hnojiv. myslim ze kdyz tobe to nejde s boostry, hormony a filnaly tak porad neznamena ze musi byt spatne!! klidne by ty hnojiva mohli byt levnejsi jenze radsi zatim usetrim na odtahu kdyz ho muzu vyresit mnohem levneji nez abych setril na hnojivek ktery jsou podle meho nazoru dost zasadni!!!
Neříkal jsem, že je to špatný - říkal jsem, že je to zbytečný. Šetřit na hnojivech se určitě nevyplácí, ale taky je třeba rozlišovat mezi hnojivy a aditivy a na těch už se ušetřit dá. Ale to je fuk. Co si tam budeš, nebo nebudeš lejt je jen tvoje věc. To, co jsem psal vejš ber pouze jako mojí zkušenost a ne jako příkaz, jak to máš dělat. Tak zdar
Myslím že tuhle diskusi rozsekne jednině samotný průběh pěstování, takže bych nechal pestouniii prostor ať ukáže svoje zkušenosti. Sám jsem na to zvědavý Budu sledovat.
Velmi zajímavý projekt.. !!
Fakt s chutí sleduju.. ikdyž ty hádky sou trapný a můžete si to odpustit obě strany Každopádně... Těším se na další postup.
2 pestouniii : Veeeeeelmi husté stínidlo Držím vám palce
Zacatek pestovani se presouva na pristi pondeli pac jsme nestihli dostavet a dodelat nas growroom. Jinak mame vse nakoupene a ceka jen jak to zapojime. Pridam jeste jeden sunon 160m3/h ale myslim ze ho stejne moc nebude zapotrebi protoze kdyz jsme pousteli 5 najednou tak nam odtah trhal plachty ze steny.. a to bez prdele
flash.grow - diky a ty hadky se snad uz nebudou opakovat...
vecer sem hodim jeste nejaky foto jak to vypada dneska
Dneska zaciname a doufam ze si teoretici odpusti sve chytre rady aby jsme nezkoncili jenom u hadek. Rohodli jsme se pestovat bez pestovacich kostek aby nam lepe prosychaly rohoze. Sami uvidite jak to bez nich pujde. Jinak urcite piste. kolem 5 by jsme uz snad mohli mit zasazeno takze fotky sem hned potom dam. zatim
pestouniii - jelikož jsem praktik, tak můžu : rohož samozřejmě nikdy proschnout nesmí (to ví ale každej praktik a zejména ten, komu během pěstování rohože někdy vyschly ). Vynechání kostek je doporučeníhodné pouze v případě, že v rohožích jedeš SOG a máš na rohož třeba 10 a víc kytek.
Pro použití kostek hovoří tyto argumenty:
1) kořeny vždy rostou lépe "do hloubky" než "do šířky"
2) každý dripař dospěje dřívě či později k poznání, že nejlepší metoda je nejdřív jet jenom velké kostky bez rohoží - dáš je do jednoho prostoru jednu vedle druhé - snadno pak udržíš vlhkost (přetáhneš přes ně průhlednou fólii, nebo vyrobíš improvizovaný pařníček - to jde u velké plochy rohoží jen těžko) a za další kontroluješ prorůstání kostek a až když jsou všechny prorostlé (3-5 dní), tak je teprve "zasadíš" do rohoží. Dělá se to proto, aby se Ti nestalo, že vitálnější řízek sežere místo v rohoži okolním řízkům, který můžou bejt v prvních dnech pozadu - ty pomalejší pak nemaj dost místa pro kořeny a ty vitálnější je pak do konce utlačujou - ověřeno. Dále se Ti bude lépe rozvrhovat podle vitálnosti kam jakou kytku dát a úplně nejlepší je mít o pár řezů navíc, ty dát do velkých kostek a právě na základě prorůstání před zapícháním do rohoží nejslabší vyřadit .... celé to možná zní jako banalita, ale na celkový výnos to má fatální následky ...
Neson - samozrejme ze nesmi rohoze uplne proschnout ale taky nesmi byt porad prochcane. a meli by castecne prosychat! jinak urcite by bylo lepsi mit 10 kytek na rohoz ale myslim ze 8 je idealni, jelikoz jsem nemel dost penez na rizky tak jsem se rozhodl dat 5.
jinak co pises ohledne parnicku a pestovani v kostkach je pekne ale rozhodne to jde i bez toho pokud mas ve skrini nebo v mistnosti dobry podminky