Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Takze bio by melo byt jen treba od farmaru co chovaji pestuji jen stare ne nove plemena ci hybridy zvirat a rostlin ...muze byt bio maso z kurat ktere sou tak preslechtena ze dokazou nabrat porazkouvou hmotnost za 24 dnu od vylihnuti z vejce??...proc nekteri farmari co pestuji napr bio kukurici (ne u nas ale globalneji usa atd) chcou aby mohli biopestovat geneticky modifikovanou kukurici(proc?-nemusi ji chemicky osetrovat sama si vytvori dany fungicid ci insekticid)...osobne me dokazou rozpalit nekteri mi znami co se nejaky mesice zpet dali na zdravou stravu, vegetarianstvi (ktere sem tam v opilosti na grilovackach prokladaj klobasama) a hrde prohlasujou ze bio je nejzdravejsi a zbytek sou jedy.......ale pochybuju ze nekde v hospe ti nalijou biopivo ci biorum tam sou taky husty jedy a hlavne v pivu karcinogeny-nitrosaminy.....jsem zastancem potravin ze zehradky od babicky z vesnice..ale ono by stacilo podporovat ceske zemedelce ci vyrobce potravin byt v tomdle smeru trochu nacionalista...jako ve svycarsku skandinavii atd.a kupovat vylozene domaci produkty tim padem se prestane dovazet sunt z polska litvy..spanelska...ale ne kazdej na to ma penezenku kupovat cesky ale drazsi vyrobky.....peace
Já bych zavedl kritérium, že nálepku bio bych dal těm výrobcům, kteří po absolvování "testu" prošli. Test by vlastně znamenalo to, že by ten jeden(většinou ten první) rok nevyráběli jako ekovýrobci, pouze jako řadoví výrobci. Během toho jednoho roku by k nim pětkrát přišel (nenahlášeně) "kontrolor" z povolaného místa, který by zkontroloval, jestli se opravdu jede bio. Samozřejmě, někdo by musel přesně definovat co je bio atd.
Ovšem, taky sou tu možné problémy - třeba v našich zemích úplata onoho kontrolora a to by bylo asi dost možná těžko napravitelné. Ale nenapadá mě moc lepších řešení, jak jinak opravdu posoudit co je, a co není bio(eko).
Možná je to blbost, možná je to cesta. Každopádně na mě (ač sem přirozeně naivní) to působí docela smysluplně.
Původní příspěvek od CrTekk Takze bio by melo byt jen treba od farmaru co chovaji pestuji jen stare ne nove plemena ci hybridy zvirat a rostlin ...muze byt bio maso z kurat ktere sou tak preslechtena ze dokazou nabrat porazkouvou hmotnost za 24 dnu od vylihnuti z vejce??...proc nekteri farmari co pestuji napr bio kukurici (ne u nas ale globalneji usa atd) chcou aby mohli biopestovat geneticky modifikovanou kukurici(proc?-nemusi ji chemicky osetrovat sama si vytvori dany fungicid ci insekticid)...osobne me dokazou rozpalit nekteri mi znami co se nejaky mesice zpet dali na zdravou stravu, vegetarianstvi (ktere sem tam v opilosti na grilovackach prokladaj klobasama) a hrde prohlasujou ze bio je nejzdravejsi a zbytek sou jedy.......ale pochybuju ze nekde v hospe ti nalijou biopivo ci biorum tam sou taky husty jedy a hlavne v pivu karcinogeny-nitrosaminy.....jsem zastancem potravin ze zehradky od babicky z vesnice..ale ono by stacilo podporovat ceske zemedelce ci vyrobce potravin byt v tomdle smeru trochu nacionalista...jako ve svycarsku skandinavii atd.a kupovat vylozene domaci produkty tim padem se prestane dovazet sunt z polska litvy..spanelska...ale ne kazdej na to ma penezenku kupovat cesky ale drazsi vyrobky.....peace
Nj divil byses, co všechno jsou schopni dát "čeští výrobci" do jídla...
Je jasný, že se s bio rozjel kšeft, ale není to zase tak hrozný, znám pár lidí z ekofarem, kteří produkují potraviny bio kvality, a těm nejde o nějakej zisk nebo nějaký velký kšefty, jsou to poctiví lidé, kteří to dělají s láskou a o to tady si myslim jde...
ad různý kontroly - Co byste čekali? Myslíte, že by mohla být značka "bio" vydávána na dobrý jméno? S českou vychcaností?
To já radši pojedu v tomhle "kšeftu" než v hyperkvalitě tesco shitů...
bobek:che,uz jsem kupoval značkový biomilchprodukte od zvířat,které nikdy nevidí denní světlo,mmj.žádná pastva.
Mám vážné obavy,že nejde jen o dobré jméno.
př.č.57 bravo,poslední věta....jen bych to dal do minulého času
Ono prave jde jen o znacku Bio páč už je tat trochu hodne medializovana neco jako je znacka Klasa to taky aby ji nejaky producent ziskal musi splnit kriteria a je to asi z pohledu vetsich producentu dobry marketingovi tah protoze nedavno zaznelo z evropskeho parlamentu zpristupnit tuhle znacku i jinym vyrobcum nez z cech prej diskriminace trhu.......a o tom to je bio uz ted asi kazdej zna...a prave spousta lidi si pod touhle znackou predstavuje doslova zazraky ze nekde ve spinavim smogem zasranym meste jeden kelimek bio jogurtu a jsem razem zdravy a jako by "cistci"....ale uz moc lidi nevi ze jsou i jini producenti kteri by takrka splnili pro BIO znacku pozadovanej limit ale oni na to serou jedou(pestuji ) si svou cestou ciste od srdce jen to neni oznaceno BIO. Doknce mi jednouu rikal kamarad zemedelec domaci , ze nejaci znami rozjeli bio chov byku na maso a normalne je krmili mrkvi konvencni strikanou a analyticky nic nezjistili..prej v norme...
..a jest ezpet k BIU v mega hyper marketech vite nekdo za kolik a za jakych podminek dodavaji dodavatele ci vyrobci bio produkty???a jake maji na tom obchody marzi???...reknu to tak ne malou a ne jediny pravy biokunzument by se z toho posral
Původní příspěvek od xerthon bobek:che,uz jsem kupoval značkový biomilchprodukte od zvířat,které nikdy nevidí denní světlo,mmj.žádná pastva.
Mám vážné obavy,že nejde jen o dobré jméno.
př.č.57 bravo,poslední věta....jen bych to dal do minulého času
Dyť řikám vychcanost jak cyp, hned jak se objevila značka bio, už si pražáci počítali, kolik by na tom mohli vydělat, hold je dobrý brát bio výrobky jenom z ověřenejch zdrojů
xertho .. ruzny bio certifikaty, nalepky, maj ruzny kriteria .. ty cesky co sem cet sou pomerne prisny. navic je fajn ze tu mame jenom jednu. v nemecku toho maj myslim vic a trochu zmatek. samosebou, je to jenom pomoc v orientaci, dokud sam nevis jak ta krava zila, kdo to pole cim strikal a cim osazel .. jitstotu budes mit tezko. na vesnici soused hnojil pole ddt, kdyz se to jeste nevedelo .. potom prej prestal. ale je to rekneme tuhej vesnican a vsechny takovy novinky bere rekneme s tuhou rezervou .. takze kdo vi cim hnoji na svy vlastnim policku. co potom brambory od nej, prase od nej (ddt je v tuku, sadlo, atd) jaka je jistota?? zadna. pokud neni osobni vztah, znamost a duvera. a to ve mestech tezko (leda ty vybrany maly kramky, ja znam jenom jeden kde bych jim celkem veril) a v marketech absolutne nemozny .. odtud uzitecnost bio nalepky.
to ze se bio znacka, pojem zneuziva, neni az tak vada dobry myslenky...bych rek. proste sou lidi ktery zneuzijou, pouzijou, vyuzijou vsechno. pro hrabani a hrabani aby meli na kurvy, vonavky, dovoleny, novy plechovky, nezdravy baraky a zivot jak za blbyho casaku .. no tak co budeme prodavat, zivi deti. urizli prsticky. hm za to by nas zavreli tak budeme prodavat bio nalepku nebo vodku z ropy .. burty z pilin, jahodovej jogur z repy .. lidi sou ruzny. uvazujou ruzne. tak uz to chodi .. taky, otazkou kdo je vetsi blb jestli ten, nebo ten kterej takovy veci kupuje. ale snad se postupne lidi ucej a naucej lip rozlisovat. hovno od cokolady
Původní příspěvek od CrTekk Doknce mi jednouu rikal kamarad zemedelec domaci , ze nejaci znami rozjeli bio chov byku na maso a normalne je krmili mrkvi konvencni strikanou a analyticky nic nezjistili..prej v norme...
No, býky mrkví, to se mi nezdá, ale jinak souhlasím - uklazuje to, že "bio" je jen módní trend, značka co "letí" jako podobně jako u zblblé mládeže "to správný" oblečení. Falešná iluze, lišící se od normálních (tím teď nemyslím druhý extrém, např. zmiňované tescohydrosaláty), konvenčně pěstovaných plodin. Je to podporované, protože to nese prachy.
Oh, I'm a good old Rebel
Now that's just what I am.
Původní příspěvek od clandestino
No, býky mrkví, to se mi nezdá, ale jinak souhlasím - uklazuje to, že "bio" je jen módní trend, značka co "letí" jako podobně jako u zblblé mládeže "to správný" oblečení. Falešná iluze, lišící se od normálních (tím teď nemyslím druhý extrém, např. zmiňované tescohydrosaláty), konvenčně pěstovaných plodin. Je to podporované, protože to nese prachy.
Ale né, tak to přece není, to není žádnej trend, to je jenom nové pojmenování již známých věcí, které jdou proti nynějšímu trendu "potravin" za desetikačku... Zdravé věci tu byly vždycky, teď to je jenom pojmenováno novou značkou bio, aby se v tom líní pražáci orientovali, přeci jenom každej pražák asi těžko může mít někde za městem farmu, tak proč by tyto potraviny nekupoval?
Jo ještě mě teď napadlo k tý ceně - ceně biopotravin a vůbec všech potravin, které nejsou z fabriky, se říká přirozená cena jídla, vemte si dva lidi, jeden nakoupí za litra zdravý věci z malochovů či ekofarem a druhej nakoupí v tescu za litra košík sraček, první z toho bude mít dobrej pocit, nají se zdravě, jelikož toho koupí míň, tak se taky nebude přejídat, na druhé straně tesco týpek, je mu jedno co žere, jelikož bude mít potravin víc, tak se bude přejídat jako prase a hle kde se vzala tu se vzala obezita...
Původní příspěvek od CrTekk ddt-dichlordifenyltrichlorethan je myslim insekticid ne hnojka
no kdyz si zemedelec tak krmis tim co mas pac nemas moc penez na rozhazovani
No my taky chováme býky... A mrkev mně zrovna ekonomická nepřipadne, ale to je jedno, to je mimo téma.
citace:
Původní příspěvek od BobekMarley
Ale né, tak to přece není, to není žádnej trend, to je jenom nové pojmenování již známých věcí, které jdou proti nynějšímu trendu "potravin" za desetikačku... Zdravé věci tu byly vždycky, teď to je jenom pojmenováno novou značkou bio, aby se v tom líní pražáci orientovali, přeci jenom každej pražák asi těžko může mít někde za městem farmu, tak proč by tyto potraviny nekupoval?
Jo ještě mě teď napadlo k tý ceně - ceně biopotravin a vůbec všech potravin, které nejsou z fabriky, se říká přirozená cena jídla, vemte si dva lidi, jeden nakoupí za litra zdravý věci z malochovů či ekofarem a druhej nakoupí v tescu za litra košík sraček, první z toho bude mít dobrej pocit, nají se zdravě, jelikož toho koupí míň, tak se taky nebude přejídat, na druhé straně tesco týpek, je mu jedno co žere, jelikož bude mít potravin víc, tak se bude přejídat jako prase a hle kde se vzala tu se vzala obezita...
Psal jsem, že nemyslím ty extrémní sračky. Jen si myslím, a CrTekk to i napsal, že není rozdíl v kvalitě masa zvířete chovaného "bio" způsobem a tradičním způsobem, které koupíš v každém řeznictví. To, že někdo pomele kosti, kůže a přidá lůj a strouhanku, aby vznikla "klobása" je už další věc. Stejně tak bych to neviděl nějak tragicky zeleninu pěstovanou přísně "bio" a normální - ty postřiky a hnojiva dneska prochází těžce přísnými kontrolami, takže o vliv na zdraví bych se nebál. Příklad, co tady zná každý - je snad kytka hnojená AH oproti kytce hnojené slepičáky jedovatá? Na to, aby byla potravina zdravá, nemusí mít těžce zaplacenou značku. To ale musí mít člověk zdravý rozum, aby ji poznal. Což snad v případě tescorajčat tak těžké není, ne? Kupovat jen "biožrádlo" a považovat ho za jedinou zdravou poživatinu je podle mě jen čistým snobismem.
Oh, I'm a good old Rebel
Now that's just what I am.
hele kde se vzala tu se vzala obezita myslim ze na tom ma tesco takrka nulovi podil..pro tebe bobku to to neni trend pac o tom vis dlouho ale jini lidi se dozvedeli o tom ted treba "jee ty todle zeres jo? jakto muses jist vzdyt je to jed hele" je to treba s BIO znackou jako s hiphopem(uz dlouho nejsem velkej posluchac tohodle zanru) pred 10-15 lety byl hiphop temer underground malo kdo o tom vedel a poslouchal ceskej nebo svetovej hiphop (spatnej wliw, kolča...naughty by nature atd) ted 60% typku na ulic nosej ksiltovky zahnuty 26° severosevrovýchod a sou ted in, cool ostatni vi hovno jsou out atd neco jak se stava v nejakejch hudebnich zanrech tak ted se to stava s tou zdravou stravou (biopotravinou)...muj pohled na vec ovlivnenej produkty pyrolizy nejakejch divnejch rucne motanych cigar
2CrTekk: Nemyslel jsem zrovna tesco jako takové, myslel jsem obecně fakt, že cena potravin je dnes silně podhodnocená. Ano, páni Paroubek se Štěchem si mohou říkat co chtějí, ale je to fakt, vemte si kolik práce musí být na vyrobení jednoho kilogramu masa - všichni si už zvykli na super ceny, jenže to co se prodává v hypersupermega a i některejch řeznictví, to bohužel není maso, to je pouze míchanice velmi podivných ingrediencí ...
Zpět k tý ceně, právě proto, že si lidé zvykli na příliš nízké ceny, tak kupují xkrát více potravin než je zdrávo, a právě to působí z hlavní části nezdravý životní styl a také obezitu...
Já například jím věci, které byly vypěstovány u mého dědy na statku, tam o kvalitě nemusím pochybovat a zbytek věcí nakoupím se značkou bio, ovšem také ne vždy, jelikož to ještě v dnešní době není bohužel možné...
ad bio oddělení v Plusu, Tescu atd... Někde jsem četl, že je to taky trochu vojebávka, že to není uplně košér, ale na druhou stranu pořád stokrát lepší než jídlo z fabriky...Hold není nad to znát svého dodavatele
time: ja si myslim maso bio a maso konvencni je totozne, jeden clovek profesor pres zradlo straznej zdravozralek a zdravej styl furt jezdi na kole zere seminka a pije vodu z vodovodu pac vi ze spusta znacek mineralek je sycenejch vod z vodovodu a prodavana za jiny mince ale zpet k tomu masu on sam rekl po nejakym dlouhym badani stanoveni jak uz nalalytickem a senzoryckem to co se chova na maco (kure mlady byk )tak za tu relativne kratkou dobu nelze krmenim(biox nebio) ovlivnit tyhle stanoveni do míry detekovatelne rozdilne.....a jestli myslis ze kdyz clovek ji ted reknu vylozene zdravou stravu tak se to odrazi na jehopotomcich je podleme tezke rict pac podle me proti tomuhle vyzivovem pozitivismu pusoby proti negativa vnejsiho zivota at uz stres ci prostredi zivota (velke mesta=hodne lidi. venkov minimum z celkoveho osidleni) jo pro malouhrstku lidi z "cisteho "venkova budiž ale pro vetsinu myslim zene....
Původní příspěvek od CrTekk time: ja si myslim maso bio a maso konvencni je totozne, jeden clovek profesor pres zradlo straznej zdravozralek a zdravej styl furt jezdi na kole zere seminka a pije vodu z vodovodu pac vi ze spusta znacek mineralek je sycenejch vod z vodovodu a prodavana za jiny mince ale zpet k tomu masu on sam rekl po nejakym dlouhym badani stanoveni jak uz nalalytickem a senzoryckem to co se chova na maco (kure mlady byk )tak za tu relativne kratkou dobu nelze krmenim(biox nebio) ovlivnit tyhle stanoveni do míry detekovatelne rozdilne.....a jestli myslis ze kdyz clovek ji ted reknu vylozene zdravou stravu tak se to odrazi na jehopotomcich je podleme tezke rict pac podle me proti tomuhle vyzivovem pozitivismu pusoby proti negativa vnejsiho zivota at uz stres ci prostredi zivota (velke mesta=hodne lidi. venkov minimum z celkoveho osidleni) jo pro malouhrstku lidi z "cisteho "venkova budiž ale pro vetsinu myslim zene....
Samozřejmě že kuřata, která jsou ve volném výběhu a jsou krmena "nebio" stravou / kuřata, která jsou ve volném výběhu a jsou krmena "bio" stravou jsou složením masa velmi podobná, ježe tady spíše jde o kontrast kuřete, které má volný výběh VS. kuře, které je zavřené v kleci 10 x 10 cm a jediné co jí jsou antibiotika a růstové hormony, v tom to vězí
Jsem ospalej, tak sem ještě rychle hodim výsledky jednoho výzkumu, které by nás mohly zajímat - Dlouholetým bádáním je dokázáno, že ekofarmáři, kteří jedí převážně bio potraviny mají o 40 % více spermií, nežli lidé stravující se "normální" stravou