Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Původní příspěvek od PLANT_MANAGER No tam sem taky něco přispěju jako hlavní spolupachatel .
Vždycky si řikám hodim sem ńákou odpověď ale pak si řeknu nebudem to řešit přes grower řeknem si to až se potkáme, takže proto furt nic .
S teplotou roztoku sem koumal že ta kapka jak letí ve vzduchu se eště před dopadem na kořen zchladí vlastně tim letem a prouděním vzduchu kolem kapky (je tady ńákej matematickofyzikálně založenej grůvr kterej by to dokázal spočítat ) takže hodně důležitá bude teplota v BOXU , myslim že kwětoň taky nechladil ale to je zas dvěstěpade .
Jinak problémy s teplotou bejvaj většinou v letě , taky sem tady viděl jak to řešily borci přes chladič z auta ale to je až moc extrém.
Každopádně mě teplota roztoku odpravila 2 sklizně v bubleru než sem na to přišel , každej že je to vlhkost a vono prt .
No koukám, on se také ozval hlavní spolupachatel!! Bylo na čase
To s tím ochlazením kapky za letu bude nejspíš pravda. Jenže kořeny už leží na dně, kde roztok už má stálou teplotu, takže zas taková výhra to nebude.. Ale problém s teplotou roztoku není a snad ani nebude. Drží se stále na nějakejch 23°C. Když se venku oteplí, stoupne o pár stupňů, ale ne nějak tragicky! Takže pohoda..
Jen tak mimochodem, stále čekám na tvou pochvalu a tou je K+
Takže v pátek (28.9.) sem přepnul na 12/12.. Celkem tedy 12 dní na růstu. Teď se mi zdá, že sem je měl ještě nechat. Ale radši dříve, než-li později.. Uvidíme jak se nakonec vytáhnou..
Pravda je taková, že když srovnám s jinýmy Aero thready, tak kytí vypadají mnohem lépe. Ty moje holky nemají ve stejném období tak hustý a rozvinutý kořenový systém (kořeny však vypadají zdravě).
Také listy nejsou tak pěkně lesklé, voskové, ale spíš takové matné..
A patra jsou poněkud daleko od sebe..
Jistě že na poprvé neočekávám zázraky, ve smyslu, že to bydou ty NEJ kytky. Spíš by mě zajímaly vaše názory čím to může být, abych se do příště mohl činit a dát květinám tu nejlepší možnou péči..
Dost jim možná škodí časté kolísání hodnoty pH.. Jeden den 5.3 a druhý 6.6 pH..
Po přepnutí dávám větší poměr FloraGro, abych částečně kompenzoval brzké přepnutí a kytí stihli dostatečně narůst. Snad tímto nic nepokázím..
čau čím snižuješ PH možna problém tak rychle se zvižšujícich hodnot PH tkví v nedostatečné kvalitě tohoto produktu.....skus si koupit nějakou VYSOCE koncentrovanou kyselinu ...
ted jsem našel co používáš tak jesli používáš tu krystalickou sračku tak to más vyřešeno ,je fakt nestabylní...
"ROZKOPEJ TĚLO HLAVA UPADNE!!" THAISKÉ PŘÍSLOVÍ......
"Jsem jako Homer Simpson ojedinělá kombinace ultraničemy a budiž k ničemu "
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.
tak ten vyhod do koše ...a kup si dusičnou v koncentraci tak 60%+ stojí pár kaček a litr vydrží na několik sklizní (i mě)..jinak každej s mých přátel co ten kokx používal míval ten samej problém i já....
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men. Blessed is he who, in the name of charity and good will, shepherds the weak through the valley of the darkness. For he is truly his brother's keeper and the finder of lost children. And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you.
Con†ra_B@ND™
Zdarec,nemáš problémy s listovou plísní?Já měl podobnou vlhkost 70%-80% teplotu 24 C a plísen o sobě dala vědět.3.12 jsem také přepínal na 12/12 tak můžem porovnávat.Pěstu zdar.
2WAMParjan: prosim tě, kde kupuješ tu kyselinu? kámoš pro ni musel někam jezdit, poštou to neposílaj..
2papaja.3: Ze začátku, když sem vysadil řezy a měl zaplou zvlhčovačku, byl na kytkách (na stonkách i na listech) takovej bílej povlak. Myslím si však, že to nebyla plíseň, ale vodní kámen co se usadil z té mlhy. Bylo to totiž všude ve skříni.
Po přepnutí sem mlhovač vyndal. Vlhkost už si držej sami na 70-80%, jelikož na ně pražim co to dá, teplota je 29°C a zatím nepozoruju žádnou plíseň na listech. Řekl bych, že v tomto hraje důležitou roli proudění vzuchu. Odtah sice nemám zdaleka ideální, ale snažím se jim to vynahradit právě prouděním vzduchu. Přidal sem další ventilátor na ofuk. Teď jsou oba proti sobě, vzduch dobře cirkuluje a s plísní není problém (teda zatím - ťuk, ťuk na dřevo)!!
Con†ra_B@ND™
Bílej povlak jsem měl taky a potom se na těch místech udělala plísen.V mém případě to přisuzuju,že jsem měl odtah i cirkulaci na polovoční výkon.Osobně si myslím že po přepnutí by měla vlhkost jít dolu,jak říkáš kytky si jí dělají samy.Já mám okolo50%-60%.
Původní příspěvek od Mičurin 666 Co takhle se podívat do potřeb pro malé (mladé) chemiky. Nějaké laboratorní potřeby nebo lepší lékárna. Ještě mě napadá drogerie.
jo to me napadlo také ale nevím v jake diře bydlí tak jsem to považoval za nereálné no ale snaze se meze nekladoů....no a ve specializovanych prodejnách to týpkum nechtěj moc prodávat.....(výroba výbušnin,pika..)
měli byste vydět vírazy když jsem chtěl iněkční stříkačky na hnojiva
..minimáldí odběr 100 kusů povídá prodavač...ale ja bych chtěl 10,20,50ml...AHA tak ty nemáme ...(až tady mu došlo že si nechci píchat buhví co)...
No já sem z malého města (20 tis. ob.) a známej si tu kyselinu nechával vozit z Brna, protože to prej neposílaj. Tady se prej sehnat nedá, i když v klubu mladých chemiků sem se neptal
teď by mě taky zajímalo, jesli používáte kys. fosforečnou hned po přepnutí nebo až tak po 14 dnech na květu??
Původní příspěvek od Con†ra_B@ND™ 2WAMParjan: prosim tě, kde kupuješ tu kyselinu? kámoš pro ni musel někam jezdit, poštou to neposílaj..
2papaja.3: Ze začátku, když sem vysadil řezy a měl zaplou zvlhčovačku, byl na kytkách (na stonkách i na listech) takovej bílej povlak. Myslím si však, že to nebyla plíseň, ale vodní kámen co se usadil z té mlhy. Bylo to totiž všude ve skříni.
Po přepnutí sem mlhovač vyndal. Vlhkost už si držej sami na 70-80%, jelikož na ně pražim co to dá, teplota je 29°C a zatím nepozoruju žádnou plíseň na listech. Řekl bych, že v tomto hraje důležitou roli proudění vzuchu. Odtah sice nemám zdaleka ideální, ale snažím se jim to vynahradit právě prouděním vzduchu. Přidal sem další ventilátor na ofuk. Teď jsou oba proti sobě, vzduch dobře cirkuluje a s plísní není problém (teda zatím - ťuk, ťuk na dřevo)!!
no tak najivní jsem byl taky ...ta vlhkost musí dolů..protože se vsadím že až se obeví paldy tak plísen také ..i když můžeš bydlet v nějaké zázračné bez plísnové oblasti ..no a na to že v noci tam máš tak 90%-99% bych si vsadil ..co??
Tak je to pátý den na kwětu. Po zaštípnutí se dost zpomalily, ale už pomalu začínaj valit. Příště zaštípnu o něco dřív, takhle před přepnutím se mi to nezdálo správně načasovaný..
vlhkost musí dolů, to je mi jasný.. jenže nejsou prostředky na lepší odtah, budu muset hodně koumat jak ji co nejvíc srazit. Přes den klesne něco málo pod 70% a v noci moc nestoupne, max. na 80%, což je ale pořád moc..
možná by pomohlo použít odtah z cooltube jako druhý odtah ze skříně, ale stále přes cooltubu.. Ale myslím, že by to bylo maximálně o 10% vlhkosti dolů, jestli vůbec.. No zkusit to můžu...