Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
U nas vypada uz docela zrale tak vubec nevim,nevim.kytky jeste nejsou dozrale,ale za to o ne prijit by byla mrte skoda.mozna na to vlitnem pristi tyden.
Takže je to v prdeli ja mam celú úrodu v kukurici a viete čo sa stalo ?
V kukurici som mal dve políčka po 4 a 5 rastlín (samice) a keď som tam prišiel tuto nedelu 9.9. tak na obidvocch políčkach boli všetky rastliny úmyselne polámané. Moj nazor je, ze to bol nejaky polnohospodár čo ganju pozná a celú ju zničil. Lebo to bolo tak 400m od cesty a nemohol to nikto len tak najst. Štastie že úroda bola ešte zelená tak som ju zobral a dal sušiť... škoda že ešte nebola zrelá.... do kukurice už viac nedávam ...
Pestujem už šiesty rok a 5 krat z toho som mal úrodu v SLNEČNICI a ešte sa nič nestalo, vačšinou som zberal medzi 18. a 25. septembrom a vždy vynikajúce výsledky. Ale teraz som dal prvý raz do kuk. a je to v riti...
Rastliny boli vyššie ako kukurica asi o 20cm takže asi 220cm... odroda noname ktorú pestujem 6 raz, ale mne sa strašne lúbi preto ju pestujem.
Prikladám nejaké foto z 10. 8. ked ešte len začínali kvitnúť...
Život smrťou nekončí.
Naposledy upravil Brihaspati 13-09-2007 v 06:32 AM
No ja z kukurici nemam moc dobre zkusenosti....Kdyz jsem sadil poprve,tak jsem byl nuceny dat kytky do kukurice,pac jsem je jeste doma mit nemohl....Nejen ze byly porad mensi jako kukurice (myslim si ze to bylo diky tomu ze kukurce ji stinila,proto mozna doporucuju par klasku kolem vasich "kopriv" vytrhat,aby na vase mazlicky svitilo vice slunicka) , ale ve finale mi to posekl kombajn a to tam byly snad jen takove zarodky sisek....od te doby to mam doma a at nasi rvou jak chteji
Brihaspati> a vis ze kytjy muzou prezit i kdyz je to nejak zlomene?samozrejme to nesmi byt moc,ale uz kolikrat se mi vylomila kyticka...jen jsem vylomeny vyhon privazal zpatky ke stonku a rostla dal...Hm ale myslim ze tvuj problem bude asi vetsi co? JJ zemedelci a hlavne myslivci jsou svine !!!
Dude: to už je asi popáty...cetl jsi nejake z threadu vystavenych v "uvodu do groweru"??? To udělej..
Grassmachine : No to je hodně dobrá otázka. Na to se u nás zkusim zeptat nějakýho jezeďáka. Já si pamatuju , že u nás byla kukuřice i tři roky za sebou na stejnym místě , ale těžko říct jestli v tom je nějaký pravidlo. Zkusím se poptat, jestli to tady nezodpoví někdo z oboru.
Ve ctvrtek sme zjistili ze nam kombain prejel jedno policko ze 4 rikali sme si ze ted uz to nechaj protoze pred dvema rokama to zemnedelci objeli a nechali jeste dva mesice stat tak sme pozbirali co zbylo a odnesli to na jiny policko, kde sme to prebrali a nechali susit dalsi den sme zjistili ze to posekli vsechno a to co sme susili a zemi na plachte nam zajezdili do zeme, tak sme pozbirali co zbylo a nazdar!
ja som tento rok chcel tiez sedit v kukurici ale bal som sa ze mi to pokosia aj s kukuricu, a racej som si nasiel este lepsi flek, pri elektrickom stlpe na poly s kukuricou,tam mam istotu ze to musia s kombajnom obejst
co se tyce zlomenejch kytek, tak prezijou znad uplne vzdycky ... ja ji mel zlomenou hned u zeme ... do praviho uhle ... uplne z toho cnelo tak 90% stonku a ta kytka rostla jen na par milimetrech ... pak se zlomila znova - uplne se celej stonek rozlousk, fakt ze dost a tahleta kyti mela nejhustsi palicky co sem snad mel ... takze pokud to visi aspon na vlaku, chytne se to !! ! a nebo mam kytky z vesmirnejch materialu
Uz tady byla rec o vysekanem sirokem pasu kolem pole s kukurici.
Kytky mam 27,28,29 radku. Nastesti hodnej pan kombajner vysekal pas o 26 radcich. Ani nevite jak se me udelalo spatne. Takze kytka v radku 27 musela jiz v sobotu ven nebot byla cela vydet.
Vsechny klony (lebanese, od clenky groweru) kvetou od zacatku srpna.. Maj pekne sisi ale tak tyden je chci jeste nechat nachytat par poslednich slunecnich paprsku.
Ted ale otazka jestli nebudou kombajneri rychlejsi kdyz uz to takhle nacali.
v clanku pisi ze sklizen kukurice na suche zrno ma nekolik rozhodujicich faktoru. ale stejne s toho moc chytrej nejsem