Ono
Stálý Člen
|
2HerrFlick: Vetranie riešim tým, že sa snažím mať čo najviac otvorené dvere, ale z bezpečnostných dôvodov (susedia) nemôžu byť otvorené úplne. Rastlinky som mával nasadené pomerne na husto, takže tento rok volím cestu menšieho počtu rastlín, aby mali viac miesta a bolo zabezpečené väčšie prúdenie vzduchu okolo nich.
Najhoršie je, keď ti pleseň napadne šišky zvnútra. To si aj pár dní nevšimneš, a potom nastane obrovské sklamanie - ako v mojom prípade Durbana, ktorý mal (aj napriek tomu, že je to sativa) naozaj husté šišky a pleseň ich napádala zvnútra. Aj najväčšie šišky Skunku1 boli dosť napadnuté plesňou. S plesňou bojujem každoročne a riešenie vidím v:
- zabezpečení dostatočného prúdenia vzduchu,
- zabezpečení dostatočnej teploty počas chladných dní (resp. aj v noci) - napr. nejakým vyhrievačom,
- používaním napr. horského slnka na zabránenie šírenia plesne, čo sa mi dosť osvedčilo (veľká vďaka za to Valdezovi),
- prípadným použítím prípravkov proti plesni (ešte som neskúšal a toto vidím skôr ako poslednú možnosť, keďže nechcem nič striekať na šišky).
|
Marihuana je dar.
|