Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdarec ! Asi před třema dnama se u jedné rostlinky NO NAME na paldách objevily malé samčí květy !! ,,Takže hermouš,, No a tak by mně zajímalo páč s tímhle se setkávám poprvé jestli nejde nějak zabránit opylení .... třeba otrhat ty samčí květy nebo tak nějak ???
já myslim, že opilení zabránit jde! ale musíš každej den, nebo max ob den pořádně, fakt pořádně, koukat na kytku a všechny samčí koule otrhat, jestli přehlídneš jen jeden tak se ti to oprcá....
No, pokud máš rostlinku doma, tak se ti to možná povede... (otrhávání kuliček s pylem) a jestli je v přírodě, tak ji můžeš maximálně ukecat vysvětli ji, jakou nenahraditelnou škodu svou přírodní zvůlí způsobí, důsledky její neblahé činnosti a podobně, třeba se ti neopýlí ... napiš jak jsi dopadl a jak moc ti to tu kyti opr... ehm. opýlilo
###Od té doby co jsem se narodil umírám.... ale HROZNĚ mě to baví###
jenom taková otázečka:
co se vlastně stane, když se mi kyti vopýlí? Vim jenom o tom, že bude mít hafo semen, což by mi ani tak nevadilo... že by menší paličky?
Předem dík za odpověď
Podle toho jak moc se ti to opyli, ale me se stalo, ze paldy vypadaly opravdu jako kukurice, takze v mem pripade ztraty cca 60 -70 %. No a hlavne, kdo to ma furt prebirat.
to acid.hack: když to máš doma a každej den budeš votrhávat tak se ti to povede! pokuď nejsi uplnej lempl
ale je to fakt sraní! pokuď se ti kytka voprcá, tak bude výslednej produkt slabší a hlavně v tom budeš mít semena, tak že se s tim budeš vybírat, doporučuju, vybrat semena před sušením, uděláš si z toho co potom seškrabeš z prstů malinkou kouličku haše sám sem to ozkoušel loni, měl sem totiž dvě holky malinko naprcaný
chtěl bych se zeptat těch co už maj s hermáčema zkušenosti, (mě totiž ještě žádnej nevyrost) jestli když mám kytky už tak cca měsíc na květu, a doteď se žádnej hermoš nevyjevil, jestli se mám obávat, že by se moh nějakej vytvořit, a nebo že když už mi to měsíc kvete v pohodě, tak už se samčí koule neukážou???!!!
Myslím, že můžeš být v klidu, protože se tam ty samčí a samičí květy objevujou současně. Já s nima bohužel nějaký zkušenosti mám a shodou okolností se mi jeden dneska na zahradě vybarvil . Měl už přes dva metry a musel jsem ho ufiknout, protože se tam dostanu jenom o víkendu a to na ohlídání asi nestačí.
Nemusíš se Otone bát, šance, že si to rozmyslí je teď už malá. Přesto ale hlídej, protože se to stává. Škoda ale nemůže být veliká, neboť vzhledem k tomu, že ji máš pod dozorem, ti i v tom blbém "pozdním rozpuku" ošuká nanejvýš jenom spodní patra a po vytržení (dá se taky jenom přehodit plastikovou "šprckou"), budeš mít na spodních větvích pár semínek (říká se, že ze 100% holky).
Neví někdo co kytku vede k tomu, že se promění v hermouše? Já mám ze šesti původně samic NoName čtyři hermouše. Slunce maj maximum možného, jsou umístěný na střeše v kyblíkách (jeden kýblík na kytku). Přihnojuji Krystalonem - do spod kýble jsem dal písek, a pak jsem smíchal kvalitní kompost z hlínou ze zahrady. A taky teď nevím zda je sejmout nebo ne. Palice maj pěkný, ale při vytrhávání samčích koulí jsem asi ňákou přehlíd a je to celý oprcaný. A možná to chytli i ty ostatní. Chutnal jsem to a radši bych to ještě nechal, ale nevím jestli ty voprcaný už nebudou jenom slabší.
Jinak jsem byl growerem dost překvapenej. Budu se muset ještě hodně učit. Je to tady fakt bezva.
Už podle prvního přízpěvku se dá vydedukovat proč jen se ti blbí hermouši objevili. Odpověď je jednoduchá je to NONAME. A to mluví za vše. Když oprcá WW Bubble gum.Tak vznikne mutoš a ten zas vojede Mazara. Pak se pustí na Orange bud. A aby toho nebylo málo tak ještě skočí na Skunk#1. A co vznikne možná dobrá, ale geneticky nestálá a pomutovaná rostlinka. Ta už má tak rozhozený geny, že se zhermoušuje a je to na pytel.
Proto rada: Používat matky-klony-a jen tak zajistíte už speciálně vyšlechtěnou odrůdu, koupenou za drahej peníz.
Ahojky lidi.
Ja letos poprve zasadil dve kytky a hned mam asi smulu.
Mam je na zahrade v kyblech a maj 1.5metru a asi 10 vrcholu (kazda).
asi pred mesicem se mi zacali tvorit palicky a ja myslel ze mam vyhrano ,jenze voni se tam objevujou i samci bobule s pilem.
To budu mit asi hermouse ze?
Ja hned kazdou bobuli trham ale nevi jestli je to neco platny.
Tak by mne zajimalo jestli z toho neco muze bejt?
Kourej se vubec hermousi?
A jeste co se stane se samici kdyz to nevohlidate a neco nekdo vam ji vojede?to je pak na 100% po huleni nebo to jen snizi zisky?