Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Na tenhle film jsem se dost těšil, a jsem rád, že se takhle poved. Jediný co mě sere, je že jsem na tom byl v plnym, vydejchanym Světozoru; večer jsem byl na volňásek na Bondovi na Andělu (mimochodem výborná, maximálně smyšlená krávovina), a tam ten Pán Prstenů byl to pravý (chudáci uši). Mimochodem nečetli jste o konu I-Max? - jestli na tu technologii udělaj i Pána Prstenů, tak se teprv pomějeme - slibuje to maximální 3prostrovej zážitek!!! Pořádně se zbuřtěte a na Dvě Věže jděte.
Myslim, ze se ty dva filmy nedaji srovnavat, ale spis spojovat, tvori jeden celek. nemuzes rict, ze je to sestrih akce, vis preci jak jsou Dve veze nadupany scenama, jeste vic nez PP. Delaj to podle knihy a ta je akcnejsi a ponurejsi nez prvni dil a toho bych rekl dosahli.
Myslim si, ze postava gluma je hodne klicova ve filmu, ta se povedla asi nejvic a moc dobre ji vykreslili (hlavne Podlez a Podraz). Bylo to fakt husty, ale jedna vec me trochu prekvapila--->Frodo v Osgiliatu? + Nazgul?... trochu zbytecne, ale to je jedno...
Glumova schíza je fakt hustá - pamatujete 3.díl - i v podstatě "negativní" postava může mít klíčovou roli ve vykonání dobra
a co Saruman? docela smutný co byl a co se z něj stalo...
co myslíte, že by Sauron dělal dál, kdyby zvítězil a získal nadvládu nad Středozemí - pokud by existovalo pouze ZLO a už nebylo DOBRO - nějak si nedokážu ZLO bez expanze (věčnýho boje) představit...
Asi by to vsude vypadalo jako v mordoru, skreti mesta, ponuro, tyranie, otroctvi, zivoreni atd. Nebo by naposled prijeli Valar s Manweho heroldem v cele a zem by se naposledy otrasla pod kopyty Oromeho koni, kontinenty by se roztrhaly, vysoka pohori by byla zdupana do nizin a morska dna by se vyzdvihla do obrovskych vysin a nakonec by vhodili Saurona speha Morgotova do nekonecnych kobek Mandosovych...
Jooo, dvě věže sou taky dobrý...GLUM mě překvapil asi nejvíc!!!! Božan chci ho domu
Jenom mě zaráží prostě pár věcí, který sou tam asi fakt zbytečný. Vadilo mi, jak Elrond hučel do Arven...potom jak Aragorn spadnul do vody po bitce s obyč Vrrrkem, jako že je tuhej...proč?
+ samozřejmě ten Nazgul a Frodo.
A největší vopruz - Faramir (v podstatě záporňák) a Elfský komando v Helmově žlebu???? Asi elfí úchylka pana Jacksona.
Dělení příběhu, jako že Odula až ve trojce je asi pro film nutný, ta trojka by asi byla hooodně krátká...
Místo těhle věcí se tam dalo dát něco, co v knížce opravdu je. Třeba Narsil. To ho dostane Aragorn jako věno nakonec nebo co?
minulej rok jsem byl na jednicce - letos na jednicce i dvojce - pulnocni jizda - sest hodin sem se potil na sedacce, ale pristi rok me ceka devitka
asi budu magor
IMHO je to natoceny dost dobre - lip by to asi ani neslo, aby v tom nebyl bordel a netrval jeden dil treba vosum hodin (navic by to uz nemohl bejt tridilnej film, ale treba desetidilova saga... ) fuj to je predstava ... asi omezim huleni
Dobra nalada sice nevyresi vsechny Vase problemy, ale nasere tolik lidi, ze opravdu stoji za to si ji udrzet
.... mam takovej dojem ze po konecnem reseni otazky dobra by nakonec zlo muselo delat dobro.... jenom takova teorie -asi by musel bejt nejakej protipol (bez moznosti srovnani neexistuje ani zlo, ani dobro)
... no a tim je ten JIN&JANG v kostce recenej
Dobra nalada sice nevyresi vsechny Vase problemy, ale nasere tolik lidi, ze opravdu stoji za to si ji udrzet
Souhlasim, ze nektere zmeny byly vice nez zbytecne, viz. Aragorn atd., ale na toho Faramira, ktery byl tady znazornen trochu vic zmanypulovany prstenem nez v knize, rekl bych, ze je to proto, ze v jednicce i Galadriel tezko odolavala prstenu a rekla vetu: Slozila jsem zkousku, niny odejdu do pristavu a zustanu Galadriel...
Bylo by tro chu divny, kdyby mel nakej nazdarek z Ithilienu vetsi sebekontrolu nez nejstarsi z elfu ve stredozemi...
Avsak ta scena s Nazgulem byla dosti smesna, no to je jedno, Peter musel trochu zjednodusit, aby pochopili i nectenari. Vynechani Oduly je spise vynucene, do trech hodin by se proste nevesla. Spis me mrzi zrejme uplne vynechani kapitoly--->Vymetani kraje - jedna z mych nejoblibenejsich, zrejme v ROTK nebude. A elfove v Helmove zlebu byli, byli tam Elrondovi synove mam ten dojem i s nekolika lucistniky a prinesli Aragornovi zastavu co mu smotla Arwen. Jen to PJ trochu upravil, aby se tam zbytecne nevyskytovali dalsi postavy, proto tam soupnul Haldira a elfiky z Lothlorienu, byl by to zmatek pro nectenare.
A nemluvil bych o PJ-ovych vylevech, ten clovek se neskutecne peclive drzi knihy na to jak omezeny ma cas. Kdyby si o nem neco cet (promin tim te nehci degradovat, kazdej do toho nedela, ale je to docela sila co ten clovek pro PP udelal) vedel bych jak moc bojoval (a nemyslim, ze to jsou jen medialni zvasty) pro to aby se mohl tak stryktne drzet knihy. Kdyz puvodni nabydka, kterou mu jako zacinajcimu reziserovi velkofilmu dali byla 20 mil dol. a 2 hodiny filmu, dotoho mel nadupat vsechny dily. Nakonec asi po 2 rocnim hledani nasel gen. rid. NL a ten mu dovolil dokonce 2 dvouhodinove snimky, ale kdyby nevysli zrujnovalo by to i PJ-je i NL cinema. Nakonec ten zakrslej, zarostlej tloustik s okularama, ktery na sobe temer nemel sako vybojoval 360 NZ dolaru na tri trihodinove snimky. Sice si pekne namastil kapsu, ale pro nas udelal taky hodne, predstavte si, co by se stalo, kdyby to reziroval S. Spielberg (nic proti nemu, ale jestli nekdo vite co dela s predlohama), vemte si takovou A.I., celkem slusny rodiny scifko, ale ten konec--->"Po dvou tisici letech"? no to byl pro mne konec, to bylo opravdu jen zaplacani 20 dalsich minut, ten clovek uz toci jen pohadky pro vsechny kategorie, aby vytriskal kazdy peniz. Kdyz to srovnam napr. s Celistmi, Schindlerovim seznamem nebo s Jurskym parkem, tak se tomu dnes nedaj rikat filmy, jen sem zvedavej na ?Minority report? nebo tak neco, to se mu pry povedlo...
No ja se pridavam k tem, co jim to sedlo, moc se mi LOTR II libil, jak jinak. A nejvic me prekvapilo, ze ac jsem se bala ze tomu nebudu v ty anglictine uplne rozumet, tak krome entu jsem to zvladla vpohode.
To Fak.gesho: Tak, ze to je rychlostrihova akce to teda jak vidiis muuzu ric a klidne ti to i zopakuju... :-)
Maam paana prstenuu moc raad, vuubec tudle teematiku, byl jsem pred mnoha lety jeden z prvnich, kdo ho ho z kaamosu cetl - a to sme na andelu meli zarezervovanejc 115 miist dva mesiice predem Venoval sem se roky AD/D a spolupracoval na prvnim dracaaku - Sci-fi a fantasy se venuju dost moc (- i kdyz ted skoro nemam cas uz ani na to -) psal sem do casaakuu a mastil kartickovou hru pana prstenu ... znaam hromadu lidicek ze spol. J.R.R. Tolkiena a paar let sem se venoval scenickeemu sermu...
A proc to poviidaam, ac to tak moznaa vypada, tak ne protoze bych se chtel vytahovat, ale protoze ac sem se na pana prstenu 2 tesil celej rok, tak ve mne nezanechal temer zadnej hlubsi zazitek - a neni to tim, ze bych od nej ocekaaval priilis, to uz nedelam u zaadnyyho filmu.
Sem strasne raad, ze to tocil Jackson, kterej paanem prstenuu zije, vzal si i ty nejlepsi machry na graf. naavrhy - Howe+Lee+MCBride - a pochybuju, ze by to nekdo dokaazal natocit vo moc liip - snad az na Jacksona - ten asi totiz jo - i kdyz viime, ze mu vsichni haazeli klacky pod nohy a byl to tuhej boj (Spielberg se maalem posral, ze to nedostal a zahajil ciilenej boj proti Jaksonovi), ze musel hromady vystrihat a udelat diky producentum hromadu jinak nez by chtel..... ale protoze paana prstenuu tak miluju tak chci bejt pokud mozno objektivni - prvni diil prisel alespon tak triceti lidem, co sem s nima mluvil lepsii.
Ve dvou veziich clovek diiky rychlosti strihu nema cas se vcitit do situace a za tu chvilku sceny ani emocionalne dostatecne do postav a do situace - nevypada to diky tomu tak presvedcive, i kdyz to je cena za snahu se drzet krecovite predlohy - a to ale nokonec taky neni uuplne pravda, protoze se tady vsichni schodnem na podobnych vecech, ktere nam vadili (Faramir,Osgiliath, ...) a ktere se nam naopak libili (Glum)...
A hobiti - ustredni osoby - ustupujou dost do pozadi a jsou povrchnejsi (todle tedy neni muj postreh-pouze opisuji :-)- je to dil hlavne o Aragornovi a postavicek kolem Helmova zlebu.... s tim, ze kdyz nebudu vycitat vojensko strategicke detaily - to je z me strany prece jen dost neobjektivni, tak scena s Legolasem slajdujiicim schody par dalsich scenickem blbuustek hodnejch beeckovi filmu (napr. zapichnuti Vrka, ktery chce zakousnout Gimliho Aragornem, provedene z nemozne polohy ruky-a to ho propichne skrz na skrz ve mne vyvolava smich) - jsou tady jasne hollywoodske tendence - jak v akcni tak emocionalni urovni...zmeny oproti predloze Jaksonovi nechci tolik vycitat, tady de o naazor jedince...a nakonec i ty herecky vykony mi az na Gluma prisli o neco slabsii..
(a to presto ze vsecky dily tocili najednou)
a kdyz jsme u toho - co jeste nikdo nenadhodil - Enti utocily s huornama a utocili na Helmuv zleb...
Beru, ze druhej diil je asi nejtezsi nafilmovat a je tak trochu pripravou na finale ve tretim...
V tretim dilu opravdu nebude vymeteni krajinky a Sarumana cervivec nezabije az na konci, ale uz driive
Tak to je mala caast toho, co bych k tomuchtel riict - jen tak naokraj, abych kraatce vysvetlil svuj naazor... (-: