Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Jo u nás na vysočině to je taky paráda,za všechno 200kč/g . a poslední dobou se tady pohybujou slušný modely,jack herrer,ww,blueberry semtam nějaký orangebud no pohodička ale radši si vypěstuju svoje než abych kupoval :-)
Původní příspěvek od Honzík Karlovy Vary 130 Kč kolik chceš a sami bomby
Vážně myslíš, že jsi se trefil do tématu "na kolik vyjde výroba"? Nemáte tam ve Varech dražší elektřinu, nebo platíte daně rusákum i za skříně co máte doma?
Normální lidi ze zbytku čr to daj tak za 10-50kč/g
Jinej kraj, jinej mrav..
Kuci bez urazky, ale vetsina z vas je asi z jine planety. Tady mate spravny tema - http://grower.cz/forum/showthread.p...50&pagenumber=1
A jak nekdo podeme hodi dalsi prispevek o cene sacku tak uz vazne nevim co s vama je..
Novas pokud spravne pocitam vyroba jednoho gramu vas prisla na necelych 550 Kc, skoda ze tu nemas dred, zaslouzil by si jiste sin...
Na druhou stranu alespon jeden prispevek po dlouhe dobe k tematu
zaslouzil bych pres drzku takovej mazec ste nikdy nikdo nevydel myslel jsem ze budu brecet po mesici a pul jsem se prijel podivat a chtel jsem to rozkopat vsechno.... a to na zactku byli tak krasny a pak to zahradnik zeslonil!
Mě vyšlo vybavení pestirny sevsimvsudy pro 400w 10000. Kdyz zapocitam elektriku tak to bude cca 12000.
Kdyz bych ztoho vytahl alespoň 200g tak 12000/200 vychází výrobní cena 1g 60 kč.
Pro 300g sklizeň uz je to jen 40kc/g
A při královském pěstování g/w je to jenom 30kc/1g
To je pro první sklizeň. Když vám zaplatí náklady máte příští kolo výrobu jeste levnější.
Elektrika plus hnojiva a rezy max 5000 na kolo.
5000/200 = 25kc/1g
5000/300= 17 kč/g
5000/200= 12 kč/g
Co se týká té debaty o cenách na ulici tak unas 200 kč/g
Jelikož jsem člověk spořivý a zvídavý , spočítal jsem si všechny náklady a dospěl k zajímavému číslu. Nepočítal jsem opotřebení výbojky, čas strávený péčí o holky a podobné záležitosti. Takže se jedná pouze o provozní náklady pro 6 rostlin, 250W výbojku a 29W ventilace.
Takže začněme tím základním: jako pěstební medium jsem zvolil Plagron Growmix cena: 329kč/50l
Jako výživu pro holky jsem zvolil kompletní řadu také od firmy Plagron a to v následujícím množství:
Alga Grow: 192ml - cena za 500ml 250kč, výsledná cena 96kč
Alga Bloom: 448ml - cena za 500ml 280kč, výsledná cena 251kč
Power Roots: 90ml - cena za 100ml 400kč, výsledná cena 360kč
Pure Enzym: 32ml - cena za 250ml 280kč, výsledná cena 35kč
Green Sensation: 108ml - cena za 100ml 550kč, výsledná cena 594kč
Phitamin: 20ml - cena za 100ml 220kč, výsledná cena 44kč
Jelikož Plagron nevyrábí typicky flushing produkt rozhodl jsem se pro Final Solution od Advanced Natural Power: 18ml - cena za 250ml 250kč, výsledná cena 18kč.
v součtu to dělá rovných 1727kč
Dálší nákladovou položkou je elektrická energie.
Na růst trvající 30dní jsem použil 250W MH
Na květ trvající 8 týdnů jsem použil 250W HPS
Jako odtah byl použit Ventilátor 125VKO s příkonem 20W
Jako přítah byl použit PC větrák s příkonem pouhé 3W ( i přesto fučí jak drak )
Výbojka byla chlazena 2x tymtýž větrákem tzn 6W
Cena za jednu kW/h 7kč
To máme: ((((250+20+3+6)*18*30)+(250+20+3+6)*12*7*8))/1000)*7)=2367kč
To znamená že pouhý provoz pěstírny po jedno vegetační období mě stojí 4094kč. A to nepočítám semena/klony. Mě osobně semena vyšla na 1300kč. Tzn vypěstovat jednu úrodu stojí 5394kč.
Pokud tedy vypěstuji 130g stojí mě gram 41,5kč. Což myslím není zas tolik vzhledem k tomu že používám poměrně drahá hnojiva a doplňky ( chci aby se holky měli co nejlépe, jako asi každý z nás ) a vzhledem k tomu že chuť vlastnoručně vypěstovaného produktu je prostě k nezaplacení .
Jinak k tomu kolik stojí gram u nás ve východních čechách tak se dá No name indoor průměrný kvality sehnat za 150kč běžně a za 200kč pokud si něco kupujete třeba v klubu, a na to se mohu z vysoka .
PS: doufám že jsem se nikde nepřepočítal v jednu chvíli jsem se do toho tak zabral že jsem ani nevěděl co vastně počítám
Naposledy upravil PanPampalán 17-01-2013 v 13:44 PM